Έντυπη Έκδοση

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Ενεση υποσχέσεων 2 εκατ. σε Αρεταίειο, Αιγινήτειο

Σε εξετάσεις τύπου Πανελλαδικών, όχι Ιατρικών, θα υποβληθούν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο». Διεθνείς αξιολογητές θα βαθμολογήσουν τα Ιδρύματα, για να καταρτιστεί στη συνέχεια τριετές επιχειρηματικό σχέδιο επιβίωσής τους.

Με ενέσεις... Με ενέσεις... Αυτά, αλλά και ότι δρομολογείται η ένταξη των δύο πανεπιστημιακών νοσοκομείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είπαν χθες οι υπουργοί Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Οι δύο είχαν σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με τους προέδρους των Ιατρικών Σχολών της χώρας και τις διοικήσεις των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που από την προηγούμενη Παρασκευή παραμένουν κλειστά.

Από τη μία τα σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο ανήκουν, που τα άδειασε από φάρμακα, υγειονομικό υλικό, καύσιμα, τρόφιμα κ.ο.κ. και άφηνε απλήρωτους τους εργαζομένους του, και από την άλλη η παύση πληρωμών από πλευράς υπουργείου Υγείας των ειδικευόμενων έφεραν τα δύο νοσοκομεία στο σημείο να αποφασίσουν τη μη συμμετοχή τους στις εφημερίες και την αναστολή εισαγωγής ασθενών.

«Αντιμετωπίζονται όλα τα διαδικαστικά ζητήματα, για να γίνουν οι πληρωμές για φάρμακα, τρόφιμα, αλλά και μισθοδοσίες προσωπικού», επισήμανε η Αννα Διαμαντοπούλου. «Πήραμε απόφαση για πολύ συγκεκριμένη χρηματοδότηση σε σχέση με τους ειδικευόμενους. Δώσαμε, ως ποσόν έναντι των υποχρεώσεών μας για το 2011, δύο εκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Η επίσχεση εργασίας σε «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο» συνεχίζεται, ενώ οι ελλείψεις στα υλικά και τα φάρμακα ήδη έχουν δημιουργήσει «έμφραγμα» στη νοσηλευτική υπηρεσία. Προς το παρόν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο «Αιγινήτειο» Σωτήρη Τριανταφύλλου, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς δεν έχει χρειαστεί να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία, αλλά... κοντός ψαλμός, αλληλούια: «Αν δεν υπάρξει γρήγορα ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης, πιθανόν να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε τέτοιες ενέργειες. Τρόφιμα, υγειονομικό υλικό και φάρμακα έχουν αρχίσει να εκλείπουν. Νοσοκομείο είμαστε, ασθενείς εξυπηρετούμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Πέρυσι είχαμε περιποιηθεί 30.000 άπορους συμπολίτες μας, φανταστείτε τι έχει να γίνει φέτος που οι οικονομικές δυσχέρειες είναι τεράστιες και έχουμε και το Μνημόνιο πάνω από τα κεφάλια μας».

Οι εργαζόμενοι, πάντως, ελπίζουν πως μετά το Πάσχα θα αρχίσουν να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις για ένταξη των αμοιβών των ειδικευόμενων γιατρών για τις εφημερίες και της μισθοδοσίας των μελών ΔΕΠ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να «αποσυμπιεστεί», όπως χαρακτηριστικά λένε, η κατάσταση.

Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να πάρουν αποφάσεις για τη μελλοντική τους στάση. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Σχετικά θέματα: Υγεία
Οι στόχοι της ΕΛΠΙΔΑΣ
ΕΔΕ για το «Αλεξάνδρα» - βολές από ΟΕΝΓΕ
Συμβολική κατάληψη από την ΠΟΕΔΗΝ
Στεγνώνει λόγω οφειλών το Ωνάσειο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Υγεία
Ενεση υποσχέσεων 2 εκατ. σε Αρεταίειο, Αιγινήτειο
Οι στόχοι της ΕΛΠΙΔΑΣ
ΕΔΕ για το «Αλεξάνδρα» - βολές από ΟΕΝΓΕ
Συμβολική κατάληψη από την ΠΟΕΔΗΝ
Στεγνώνει λόγω οφειλών το Ωνάσειο
ΑμεΑ
Η Πρόνοια στο περιθώριο
Δικαστικό ρεπορτάζ
Απορρίφθηκε ο γάμος ομοφυλοφίλων
Καμπάνα γιατί απείλησε μάρτυρα
Συγκοινωνίες
Θα πάει το μετρό στο «Παπάφειο»
Ταλαιπωρία στον Ηλεκτρικό
Περιβάλλον
Δημόσιος διάλογος για τη μετάβαση στην πράσινη Ελλάδα
Εκπαίδευση
Καθυστερούν να πληρώσουν τα φροντιστήρια
Τελεσίγραφο πανεπιστημιακών
Μελετούν διεύρυνση του εισοδηματικού κριτηρίου
Αναψαν τα αίματα για τον νομπελίστα
Μετανάστες
Εξήντα μέρες μετά διέκοψαν την απεργία
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Τρεις για εμπόριο ζητιάνων, 10 παιδιά για επετεία
Τα οικονομικά προβλήματα τον οδήγησαν στην αυτοκτονία
Ανθρώπινα δικαιώματα
Η φτώχεια φέρνει κακοποίηση
Οδικό δίκτυο
Μνημόνιο εξασφάλισης για τους εργολάβους
Αερομεταφορές
Εκτακτη προσγείωση στο «Βενιζέλος»
Ναυπηγεία
Αναβολή στη δίκη για τους 8 νεκρούς στο «Friendship Gas»
17ος Ποδηλατικός Γύρος
Ποδηλατικός Γύρος το Σαββατοκύριακο
Κερατέα
Ηχησαν πάλι οι σειρήνες του πολέμου
Διαχείριση απορριμμάτων
«Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία»
Πράσινη πρόταση για τα σκουπίδια
Άλλες ειδήσεις
Χαρίζουν το δώρο