Έντυπη Έκδοση

Το ψηφιακό μέλλον είναι εδώ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ λάτρεις των ψηφιακών τεχνών το ετήσιο φεστιβάλ Athens Video Art είναι πάντα ένας τόπος συνάντησης, συζήτησης, ανακάλυψης νέων τάσεων αλλά και μελέτης σημαντικών έργων του είδους.

Οι διοργανωτές το γνωρίζουν καλά κι έτσι για έβδομη συνεχή χρονιά συγκέντρωσαν στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι μια σειρά από πρωτοποριακά έργα κι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή και θα διαρκέσει ώς τις 22 του μηνός.

Σε μια προσπάθεια να ενώσει τα σημεία στο διεθνή καλλιτεχνικό χάρτη και να εξοικειώσει το ελληνικό κοινό με τα νέα μέσα παρουσιάζει μια σειρά αφιερωμάτων σε μερικές από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του κόσμου των τεχνών, όπως ο πρωτοπόρος Κορεάτης Ναμ Τζουν Πάικ, ο Μπιλ Βιόλα, ο Μπιλ Βορν και ο Αντι Γουόρχολ.

Ακολουθώντας τη διάσημη ρήση «The future is now» του Ναμ Τζουν Πάικ, η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει ένα ψηφιδωτό ψηφιακού πολιτισμού με έργα απ' όλο τον κόσμο. Από το πρόγραμμα ξεχωρίσαμε το αφιέρωμα «Fluxus is an attitude», που επικεντρώνεται στο ρηξικέλευθο καλλιτεχνικό ρεύμα Fluxus, την ενότητα «Believe the hype» με έργα καλλιτεχνών που ξεχώρισαν απ' όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις, το project «Hand Over», μια αγορά με διάφορα είδη που έφτιαξαν επιλεγμένοι καλλιτέχνες του urban στιλ αλλά και ένα ειδικό αφιέρωμα στο ιταλικό φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων που θα παρουσιάσει ο Enrico Tomaselli.

Τέλος, καθημερινές θα είναι οι μουσικές παρουσίες στους χώρους του φεστιβάλ: Young Montana και Stormfield από την underground σκηνή του Λονδίνου, Hussle Club, Paul White & the Purple Brain, Joalz.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Φεστιβάλ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Φεστιβάλ Αθηνών
Αυλαία στο φεστιβάλ
Σε πλοία και αεροδρόμια
Περιμένοντας τους σταρ
Συρρικνωμένη η Επίδαυρος λόγω κρίσης
Τόπος στα νιάτα
Ηχοι του κόσμου
Κινηματογράφος
Ξεφλουδίζοντας το «Κουρδιστό Πορτοκάλι»
Χωρίς Κυνόδοντα
Επιστροφή στην Αλγερία
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Ζητούνται φύλακες, καθαρίστριες, επισκέπτες
Μουσεία στο φεγγαρόφωτο
Από παιδιά στα μουσεία
Μουσική
Καλοκαίρι γεμάτο γυναικείες φωνές
Χορός
Χορευτικό ταξίδι με τον Ομηρο
Βιβλίο
Οταν το όραμα παίρνει σχήμα
Φαντάσματα του παρελθόντος
Απ' τη ζωή στο χαρτί
Athens Video Art
Το ψηφιακό μέλλον είναι εδώ
Εκθεση
Ο αναρχικός ποιητής της μουσικής
Σαν ταινία του Νικολαϊδη