Έντυπη Έκδοση

Χορευτικό ταξίδι με τον Ομηρο

ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ τον Ομηρο και τις περιπετειώδεις αναζητήσεις του, η χορογράφος Κατερίνα Παπαγεωργίου ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι. «Oh! Deep Sea - Corpus ΙΙ» έχει τίτλο η παράσταση που ετοίμαζε εδώ και καιρό στο Βερολίνο -όπου ζει μόνιμα το τελευταίο διάστημα- και τελικά παρουσιάζει από την Τετάρτη ώς την Παρασκευή στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, μαζί με την ομάδα της AdLibdances. Επιστρέφει στη Στέγη, μετά την εμφάνισή της στα εγκαίνια το Δεκέμβριο του 2010.

Η Κατερίνα Παπαγεωργίου, από την ίδρυση της AdLibdances το 2001 μέχρι σήμερα, δεν σταματά να διερωτάται γύρω από τις βασικές αρχές της κίνησης και της δομής των έργων που παρουσιάζει. Επίκεντρο στις αναζητήσεις της είναι το ερώτημα «τι έχει απομείνει να χορευτεί;». Μέσα από αυτό επαναπροσδιορίζει την παραστατική φόρμα προκειμένου να εντοπίσει το προσωπικό της κινητικό λεξιλόγιο και να εκφραστεί.

Η σειρά έργων «Oh! Deep Sea», με κοινό παρονομαστή την Οδύσσεια, ουδόλως σχετίζεται με τη μιμητική αναπαράσταση του έπους. Το ταξίδι του Οδυσσέα είναι συμβολικό, καθώς τη χορογράφο ενδιαφέρουν περισσότερο τα αρχέτυπα που μπορεί να διακρίνει κανείς πίσω από τους χαρακτήρες της εκάστοτε ραψωδίας αλλά και η απόσταση που μας χωρίζει από το ομηρικό έπος μέχρι σήμερα. Η παράσταση «Oh! Deep Sea - Corpus ΙΙ», που έκανε με επιτυχία πρεμιέρα τον περασμένο Απρίλιο στο Βερολίνο, είναι εμπνευσμένη από τη ραψωδία με τους Κύκλωπες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Χορός
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Φεστιβάλ Αθηνών
Αυλαία στο φεστιβάλ
Σε πλοία και αεροδρόμια
Περιμένοντας τους σταρ
Συρρικνωμένη η Επίδαυρος λόγω κρίσης
Τόπος στα νιάτα
Ηχοι του κόσμου
Κινηματογράφος
Ξεφλουδίζοντας το «Κουρδιστό Πορτοκάλι»
Χωρίς Κυνόδοντα
Επιστροφή στην Αλγερία
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Ζητούνται φύλακες, καθαρίστριες, επισκέπτες
Μουσεία στο φεγγαρόφωτο
Από παιδιά στα μουσεία
Μουσική
Καλοκαίρι γεμάτο γυναικείες φωνές
Χορός
Χορευτικό ταξίδι με τον Ομηρο
Βιβλίο
Οταν το όραμα παίρνει σχήμα
Φαντάσματα του παρελθόντος
Απ' τη ζωή στο χαρτί
Athens Video Art
Το ψηφιακό μέλλον είναι εδώ
Εκθεση
Ο αναρχικός ποιητής της μουσικής
Σαν ταινία του Νικολαϊδη