Έντυπη Έκδοση

Αφγανιστάν: μέσα σε έξι μήνες 1.462 οι νεκροί άμαχοι

Το βαρύτερο φόρο αίματος εδώ και μία δεκαετία πολέμου εναντίον των Ταλιμπάν πλήρωσαν οι άμαχοι του Αφγανιστάν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011, ανακοινώνει ο ΟΗΕ, τη στιγμή που νέες απώλειες Γάλλων στρατιωτών μέσα στις δύο τελευταίες μέρες θέτουν επιτακτικά στη Γαλλία το θέμα της αποχώρησης της στρατιωτικής της αποστολής και πριν από το 2012, όπως έχει προγραμματιστεί.

Η αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA) ανακοίνωσε χθες ότι κατέγραψε 1.462 θανάτους αμάχων μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου φέτος, διαπιστώνοντας αύξηση 15% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 80% των θανάτων αποδίδεται στους αντάρτες, το 14% στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις (αφγανικές και διεθνείς), ενώ δεν έχει αποδοθεί ευθύνη για το εναπομείναν 6%. Ο φετινός Μάιος ήταν ο φονικότερος μήνας, στη διάρκεια του οποίου 368 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους.

Χθες, επίσης, έξι ακόμα Αφγανοί άμαχοι -ανάμεσά τους ένα 13χρονο αγόρι- σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης της ΝΑΤΟϊκής ISAF στο χωριό Χαμπελσχέλ στην ανατολική επαρχία Χοστ. Ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι και οι έξι νεκροί ανήκαν στο δίκτυο εξτρεμιστών Χακάνι.

Επίσης, ένας ακόμη Γάλλος καταδρομέας σκοτώθηκε στη διάρκεια περιπολίας βορειότερα, στην κοιλάδα Αλασάι, στην επαρχία Καπίσα, μία μέρα μετά το θάνατο πέντε ακόμα συναδέλφων του στην ίδια περιοχή. Τη χθεσινή μέρα εθνικής εορτής στη Γαλλία συμπληρώθηκαν 70 θάνατοι Γάλλων στρατιωτών στο Αφγανιστάν από το 2001.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Αφγανιστάν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΗΠΑ
«Εφτασα στα όριά μου. Αρκετά!»
Λιβύη
Απειλεί να κάνει Κούγκι την Τρίπολη
Βρετανία
Στη Βουλή, πατήρ, υιός και πρώην
Ιταλία
Στη λιτότητα και η Ιταλία
Αφγανιστάν
Αφγανιστάν: μέσα σε έξι μήνες 1.462 οι νεκροί άμαχοι
Τουρκία
Τουρκία: άγριες συγκρούσεις με 18 στρατιώτες και 5 αντάρτες του ΡΚΚ νεκρούς
Παλαιστίνη
Επίσημο αίτημα στον ΟΗΕ από τον Αραβικό Σύνδεσμο για αναγνώριση κράτους των Παλαιστινίων
Δανία
Επιθεωρητές της Κομισιόν στη Δανία για τους ελέγχους στα σύνορά της
Επιστημονικές έρευνες
Μετέτρεψαν δερματικά κύτταρα 30χρονης σε ώριμα νευρικά κύτταρα!
Ενα πάμφθηνο χάπι θα προφυλάσσει τα ετερόφυλα ζευγάρια από το AIDS