Έντυπη Έκδοση

Τουρκία: άγριες συγκρούσεις με 18 στρατιώτες και 5 αντάρτες του ΡΚΚ νεκρούς

Αναστατώθηκε χθες η Αγκυρα με την είδηση των συγκρούσεων στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου σκοτώθηκαν 18 Τούρκοι στρατιώτες και 5 άντρες του ΡΚΚ, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 7 στρατιώτες.

Το όλο κλίμα επηρεάζει αρνητικά τον επιχειρούμενο διάλογο μεταξύ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας.

Οι συγκρούσεις έγιναν σε ορεινή περιοχή του χωριού Ντολάπντερε, μεταξύ των επαρχιών Σίλβαν και Κουλπ του Ντιγιάρμπακιρ. Αντρες του ΡΚΚ έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν εναντίον των στρατιωτών.

Το περασμένο Σάββατο το ΡΚΚ είχε απαγάγει στο οδικό δίκτυο μεταξύ των νομών Ντιγιάρμπακιρ και Μπίνγκιολ δύο στρατιώτες και έναν στρατιωτικό γιατρό. Από τότε οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνες και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο με τη συμμετοχή και του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Ισίκ Κοσάνερ. Ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ, αναφερόμενος στις σημερινές συγκρούσεις είπε ότι «ο καθένας πρέπει να επιλέξει με ποιον είναι. Ή θα είμαστε υπέρ της δημοκρατίας ή θα είμαστε μαζί με αυτούς που προκαλούν αίμα και μίσος».

Ολα αυτά επηρεάζουν ήδη αρνητικά το διάλογο που υπάρχει εδώ και μέρες μεταξύ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας. Κι αυτό για να βρεθεί λύση στην κρίση που έχει ανακύψει, εξαιτίας του ότι οι 35 ανεξάρτητοι βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 12ης Ιουνίου με την υποστήριξη του φιλοκουρδικού κόμματος αρνούνται να ορκιστούν στην εθνοσυνέλευση μέχρις ότου διευθετηθεί το ζήτημα των πέντε εκλεγμένων ανεξάρτητων βουλευτών που είναι προφυλακισμένοι στην υπόθεση της Ενωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΗΠΑ
«Εφτασα στα όριά μου. Αρκετά!»
Λιβύη
Απειλεί να κάνει Κούγκι την Τρίπολη
Βρετανία
Στη Βουλή, πατήρ, υιός και πρώην
Ιταλία
Στη λιτότητα και η Ιταλία
Αφγανιστάν
Αφγανιστάν: μέσα σε έξι μήνες 1.462 οι νεκροί άμαχοι
Τουρκία
Τουρκία: άγριες συγκρούσεις με 18 στρατιώτες και 5 αντάρτες του ΡΚΚ νεκρούς
Παλαιστίνη
Επίσημο αίτημα στον ΟΗΕ από τον Αραβικό Σύνδεσμο για αναγνώριση κράτους των Παλαιστινίων
Δανία
Επιθεωρητές της Κομισιόν στη Δανία για τους ελέγχους στα σύνορά της
Επιστημονικές έρευνες
Μετέτρεψαν δερματικά κύτταρα 30χρονης σε ώριμα νευρικά κύτταρα!
Ενα πάμφθηνο χάπι θα προφυλάσσει τα ετερόφυλα ζευγάρια από το AIDS