Έντυπη Έκδοση

Επιθεωρητές της Κομισιόν στη Δανία για τους ελέγχους στα σύνορά της

Ειδική ομάδα επιθεωρητών έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Δανία, για να ελέγξει την εφαρμογή των τελωνειακών ελέγχων στα νότια σύνορα της χώρας, ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσον τηρείται ή παραβιάζεται η αρχή της ελεύθερης μετακίνησης.

Οι επιθεωρητές εστάλησαν μετά την προειδοποίηση της Κομισιόν ότι δεν θα ανεχτεί οποιαδήποτε παραβίαση της ελεύθερης μετακίνησης ανθρώπων, υπηρεσιών και εμπορευμάτων. Η επιβολή των νέων τελωνειακών ελέγχων από τη Δανία, με πρόσχημα την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της εγκληματικότητας στα σύνορα, έχει εξοργίσει τη Γερμανία. Η κυβέρνηση της Δανίας επέβαλε τα νέα μέτρα σε συμφωνία με το Λαϊκό Κόμμα της χώρας, που έχει σαφή αντιμεταναστευτική πολιτική, δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά τη στηρίζει στη Βουλή. Οι επιθεωρητές συναντήθηκαν χθες με αξιωματούχους της Δανίας και συζήτησαν το θέμα, ενώ επισκέφτηκαν για επιθεώρηση δύο περάσματα, τη γέφυρα Ορεζουντ, που συνδέει τη χώρα με τη Σουηδία, και ένα οδικό πέρασμα στα χερσαία σύνορα Δανίας - Γερμανίας.

Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η τελική απόφαση της Κομισιόν για το αν οι τελωνειακοί έλεγχοι της Δανίας συνάδουν με τη νομοθεσία της Ε.Ε. περί ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών θα εξαρτηθεί από το πώς οι έλεγχοι διαμορφώνονται στην πράξη. Σημείωσε ότι θα επιδιώξει πλήρη σεβασμό των κανόνων της Ε.Ε. και αυτό, είπε, θα διασφαλιστεί με συνεχή παρακολούθηση και με διάλογο με τις δανικές αρχές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Δανία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
ΗΠΑ
«Εφτασα στα όριά μου. Αρκετά!»
Λιβύη
Απειλεί να κάνει Κούγκι την Τρίπολη
Βρετανία
Στη Βουλή, πατήρ, υιός και πρώην
Ιταλία
Στη λιτότητα και η Ιταλία
Αφγανιστάν
Αφγανιστάν: μέσα σε έξι μήνες 1.462 οι νεκροί άμαχοι
Τουρκία
Τουρκία: άγριες συγκρούσεις με 18 στρατιώτες και 5 αντάρτες του ΡΚΚ νεκρούς
Παλαιστίνη
Επίσημο αίτημα στον ΟΗΕ από τον Αραβικό Σύνδεσμο για αναγνώριση κράτους των Παλαιστινίων
Δανία
Επιθεωρητές της Κομισιόν στη Δανία για τους ελέγχους στα σύνορά της
Επιστημονικές έρευνες
Μετέτρεψαν δερματικά κύτταρα 30χρονης σε ώριμα νευρικά κύτταρα!
Ενα πάμφθηνο χάπι θα προφυλάσσει τα ετερόφυλα ζευγάρια από το AIDS