Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ • ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ

Νυν υπέρ πάρκινγκ ο αγών

Υπέρ του εργολάβου που θα κατασκευάσει υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία μπροστά από το Α' Νεκροταφείο, ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων τάχθηκε χθες ο Γ. Καμίνης. Κατά τη διάρκεια χθεσινής ημερίδας για το θέμα, κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους, όπως και ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας.

«Ο μόνος που θα ωφεληθεί είναι ο κ. Μπόμπολας. Θα χτίσει πάνω σε δημόσια δωρεάν επιφάνεια και εκτός από την κατασκευή θα επιδοτηθεί με 4.000 ευρώ ανά θέση παρκαρίσματος, δηλαδή 1.200.000 ευρώ "δώρο" από τα ευρωπαϊκά ταμεία» αναφέρει η Επιτροπή Κατοίκων Μετς σε επιστολή την οποία παρέδωσε στον κ. Καμίνη. «Ο μόνος που θα ωφεληθεί είναι ο κ. Μπόμπολας. Θα χτίσει πάνω σε δημόσια δωρεάν επιφάνεια και εκτός από την κατασκευή θα επιδοτηθεί με 4.000 ευρώ ανά θέση παρκαρίσματος, δηλαδή 1.200.000 ευρώ "δώρο" από τα ευρωπαϊκά ταμεία» αναφέρει η Επιτροπή Κατοίκων Μετς σε επιστολή την οποία παρέδωσε στον κ. Καμίνη. Οι αντιδράσεις των κατοίκων -δύο πολίτες έχουν προσφύγει με αιτήσεις ακύρωσης του έργου στο ΣτΕ, οι οποίες εκκρεμούν-υποχρέωσαν το υπ. Υποδομών να δεσμευτεί αναμένοντας σχετική απόφαση του Δήμου Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης διοργάνωσε χθες ημερίδα για το θέμα, προσκαλώντας να μιλήσουν εκπρόσωποι της κατασκευαστικής αλλά και κάτοικοι του Μετς, οι οποίοι αποχώρησαν λέγοντας ότι «στις 14 Μαρτίου ο κατασκευαστής έστειλε τις μπουλντόζες ν' αρχίσουν το έργο στις πέντε το πρωί. Τους σταμάτησαν ηλικιωμένοι κάτοικοι, που κατέβηκαν στην πλατεία με τις πιτζάμες».

«Ο μόνος που θα ωφεληθεί είναι ο κ. Μπόμπολας. Θα χτίσει πάνω σε δημόσια δωρεάν επιφάνεια και εκτός από την κατασκευή θα επιδοτηθεί με 4.000 ευρώ ανά θέση παρκαρίσματος, δηλαδή 1.200.000 ευρώ "δώρο" από τα ευρωπαϊκά ταμεία», αναφέρει η Επιτροπή Κατοίκων Μετς σε επιστολή, την οποία παρέδωσε στον κ. Καμίνη.

Ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να μην εγκρίνει τη σύμβαση και από το υπουργείο την ανάκληση των αδειών, επικαλούμενοι την ιστορικότητα της περιοχής, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, το γεγονός ότι η περιοχή εξυπηρετείται άριστα από συγκοινωνιακή άποψη με ΜΜΜ και ότι ήδη υπάρχουν εκεί δύο πάρκινγκ.

«Θα φέρει έσοδα»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, δήλωσε ότι «στους δύσκολους καιρούς που ζει η πόλη αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία. Το γκαράζ θα φέρει έσοδα στο δήμο». Ο γ.γ. Δημοσίων Εργων Γ. Οικονομίδης πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε δέκα χρόνια να υλοποιήσουμε το έργο. Αν πρέπει να γίνει χώρος στάθμευσης σ' ένα σημείο, αυτό είναι το Α' Νεκροταφείο».

«Υπόγεια γκαράζ χρειάζονται στις περιοχές Κυψέλη, Πατήσια, Παγκράτι και Γκύζη που καταρρέουν δημογραφικά», πρότεινε ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας Ι. Πολύζος. Ο πρόεδρος της 2ης δημοτικής κοινότητας Ε. Καλαμίδας πρόσθεσε ότι «υπάρχει ομόφωνη απόφαση κατοίκων, συλλόγων και φορέων της περιοχής να μην κατασκευαστεί το υπόγειο γκαράζ».*

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Περιβάλλον & οικολογία
Πάρκα/Πλατείες/Ελεύθεροι χώροι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΑΕΙ
ΑΕΙ: 6 σημεία αντισυνταγματικά
Βουλή
Απλήρωτοι στο σπίτι της δημοκρατίας
Δήμος Αθηναίων
Νυν υπέρ πάρκινγκ ο αγών
Πυρκαγιές
Νεκρός αγρότης σε πυρκαγιά στη Λακωνία
Υγεία
Εκλεισαν το λιμάνι αντιδρώντας στις συνενώσεις
Υποσχέσεις για 17 νέες μονάδες υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ
Εκπαίδευση
Υποψήφιοι διευθυντές σχολείων με πλαστά πτυχία
Περιβάλλον
Για μέλισσες καθαρές από μεταλλαγμένα
Του κάκου έψαχναν βιολογικό καθαρισμό οι ξένοι ευρωβουλευτές
Μετανάστες
Καταγγέλλει εξευτελισμό του στο Α.Τ. Κυψέλης
Διόδια
Δεν μειώνουν διόδια, τους φταίνε οι τράπεζες, οι εργαζόμενοι και η Ν.Δ.
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αντικατασκοπία από τις 2 συμμορίες
Αστυνομικός για παιδική πορνογραφία
Διαχείριση απορριμμάτων
Αποφάσισαν... «επίσπευση των διαδικασιών για εκκίνηση των έργων υποδομής της διαχείρισης απορριμμάτων Αττικής»
Άλλες ειδήσεις
Αμερικανοί μαθητές με γαστρεντερίτιδα
«Κούρεμα» σε διπλούς μισθούς κληρικών