Έντυπη Έκδοση

Νεκρός αγρότης σε πυρκαγιά στη Λακωνία

Ενας 79χρονος αγρότης, που έπαθε καθολικά εγκαύματα στην προσπάθειά του να προστατέψει το βιος του στη Λακωνία, είναι το πρώτο θύμα των φετινών πυρκαγιών.

Νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν χθες σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις στο Ρέθυμνο, στη Χίο, στην Ηλεία σε δύο διαφορετικά σημεία, καθώς και πάλι στις Βολίμες Ζακύνθου. Αναλυτικά:

ΛΑΚΩΝΙΑ: Φωτιά ξέσπασε στις 3 μ.μ. σε αγροτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μπάλτιζα του χωριού Γουβιές του Δήμου Ευρώτα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν για την κατάσβεση βρήκαν 79χρονο αγρότη με καθολικά εγκαύματα πεσμένο έξω από τον ελαιώνα του. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 79χρονος ήταν από το διπλανό χωριό Βλαχιώτη.

ΧΙΟΣ: Φωτιά ξέσπασε το πρωί σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Συκιάδας και Παντουκειούς Χίου κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά και σε κατοικημένη περιοχή. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, συμμετείχε και ένα ελικόπτερο, με αποτέλεσμα το απόγευμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο.

ΗΛΕΙΑ: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτική έκταση στην περιοχή Βουπρασία Λεχαινών του νομού Ηλείας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και δύο αεροσκάφη Πεζετέλ. Το απόγευμα ξέσπασε νέα φωτιά σε αγροτική έκταση στην ίδια περιοχή. Την έθεσαν υπό έλεγχο λίγο αργότερα εννιά πυροσβέστες με 4 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες το πρωί στη θέση Ξυλόπορτα στην περιοχή Ασκός και στη θέση Μεγαλώνι Βολιμών, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στη θέση Περιβολάκια στην περιοχή Κορακονήσι Κοιλιωμένου, όπου έκαψε 120 στρέμματα δάσους και θαμνώδους έκτασης. Επίσης, υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές μεταξύ των περιοχών Αναφωνήτριας και Βολιμών, στη θέση Αϊ-Λιάς και στη θέση Στενά, μεταξύ των περιοχών Αναφωνήτριας και Ορθωνιών, έχοντας καταστρέψει 200 στρέμματα δάσους.

Ο διοικητής της Π.Υ. Ζακύνθου, Βασίλης Ματθαιόπουλος, δήλωσε ότι «την τελευταία εβδομάδα έχουν εκδηλωθεί τουλάχιστον 20 πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της Ζακύνθου, κυρίως στην ορεινή ζώνη, γεγονός που σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με εμπρησμούς, επομένως απαιτείται πρόληψη και επιφυλακή από όλους για να αποφευχθούν τα χειρότερα για το φυσικό πλούτο του νησιού».

ΡΕΘΥΜΝΟ: Σε εξέλιξη ήταν έως αργά το βράδυ πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί στα Κάτω Σαχτούρια Ρεθύμνου. Στη μάχη της κατάσβεσης εκτός από τις επίγειες δυνάμεις συμμετείχαν και δύο αεροσκάφη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πυρκαγιές
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
ΑΕΙ
ΑΕΙ: 6 σημεία αντισυνταγματικά
Βουλή
Απλήρωτοι στο σπίτι της δημοκρατίας
Δήμος Αθηναίων
Νυν υπέρ πάρκινγκ ο αγών
Πυρκαγιές
Νεκρός αγρότης σε πυρκαγιά στη Λακωνία
Υγεία
Εκλεισαν το λιμάνι αντιδρώντας στις συνενώσεις
Υποσχέσεις για 17 νέες μονάδες υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ
Εκπαίδευση
Υποψήφιοι διευθυντές σχολείων με πλαστά πτυχία
Περιβάλλον
Για μέλισσες καθαρές από μεταλλαγμένα
Του κάκου έψαχναν βιολογικό καθαρισμό οι ξένοι ευρωβουλευτές
Μετανάστες
Καταγγέλλει εξευτελισμό του στο Α.Τ. Κυψέλης
Διόδια
Δεν μειώνουν διόδια, τους φταίνε οι τράπεζες, οι εργαζόμενοι και η Ν.Δ.
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αντικατασκοπία από τις 2 συμμορίες
Αστυνομικός για παιδική πορνογραφία
Διαχείριση απορριμμάτων
Αποφάσισαν... «επίσπευση των διαδικασιών για εκκίνηση των έργων υποδομής της διαχείρισης απορριμμάτων Αττικής»
Άλλες ειδήσεις
Αμερικανοί μαθητές με γαστρεντερίτιδα
«Κούρεμα» σε διπλούς μισθούς κληρικών