Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Ν.Δ. ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ όλοι πλην ενστόλων

*Συλλαλητήριο και όλονυχτία διαμαρτυρίας απόψε στο Σύνταγμα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ προσπάθεια για «πυροσβεστική» δράση με την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών σε άλλες θέσεις, ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις βουλευτών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων, αλλά και των δημάρχων κατά των απολύσεων και της διαθεσιμότητας. Συναυλία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα σήμερα. Αύριο 24ωρη πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Πλήρες θέμα...

 • Τοπική Αυτοδιοίκηση

  • Βράζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση
   Συγκρουσιακό σκηνικό, προάγγελος ενός ιδιαίτερα θερμού καλοκαιριού, διαμορφώνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την κυβέρνηση να αισθάνεται «στριμωγμένη» όχι μόνο από τους εργαζομένους και το ισχυρό συνδικαλιστικό μέτωπο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και από τους δημάρχους, οι οποίοι συνεχίζουν τις ζυμώσεις για μαζικές παραιτήσεις.
  • Σώζεται το 90% από τους 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς *Πορεία απόλυσης και για τις 9.000 καθαρίστριες σχολείων
   *Στον... Μινώταυρο της τρόικας οι 2.200 σχολικοί φύλακες. Σώζονται οι 9 δημοτικοί αστυνομικοί στους 10, που θα απορροφηθούν σε θέσεις όχι μόνο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ, αντίθετα, οι 2.200 σχολικοί φύλακες θα «θυσιαστούν» στον...
 • Αναλύσεις

  • Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Σκοτσέζικο ντους για την Ελλάδα από τους Γερμανούς
   Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έρχεται και για να βεβαιώσει επωφελείς για τη Γερμανία συμφωνίες Στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης με τις κατά καιρούς δηλώσεις των εκπροσώπων της Γερμανίας, από τη Μέρκελ και τον Βεστερβέλε, μέχρι τον Σόιμπλε, αλλά άρνηση επί της ουσίας των λύσεων που έχει ανάγκη η χώρα.
 • ΣΥΡΙΖΑ

  • ΣΥΡΙΖΑ: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ, Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ» Τέλος εποχής για τις συνιστώσες
   Πρόεδρος ο Αλ. Τσίπρας με 74% των συνέδρων Φωτο: ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πλέον κοινό καταστατικό και ενιαία δομή και λειτουργία, όπως αποφάσισε το συνέδριο του, παρ'οτι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες με πέντε συνιστώσες, στις οποίες δόθηκε «εύλογο» χρονικό διάστημα για να αυτοδιαλυθούν. Θέση του κόμματος είναι και επίσημα η παραμονή στην Ευρωζώνη και η «διαγραφή μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους». Το συνέδριο καταψήφισε όλες τις προτάσεις που έθεσε η αριστερή πλατφόρμα, εγκρίνοντας σε όλα τα σημεία τις προτάσεις Τσίπρα.
  • Εντυπωσιακή συμμετοχή από την περιφέρεια, «παρέλαση» νεοφερμένων
   Φωτο: ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ Με εντάσεις, λάθη και αδυναμίες πραγματοποιήθηκε το πιο αντιπροσωπευτικό και μαζικό συνέδριο -με τη συμμετοχή 3.500 συνέδρων- που πραγματοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ο Αλέξης πρόεδρος με 74%
   Εχει κάθε λόγο να γελάει ο Αλέξης Τσίπρας. Παρά την κριτική ότι το συνέδριο αναλώθηκε στα εσωκομματικά, η «προεδρική» πτέρυγα επέβαλε εύκολα τις απόψεις της... Φωτο:ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ Με το καθαρό ποσοστό 74,08% και 2.447 ψήφους ο Αλέξης Τσίπρας εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε αναμενόταν, χωρίς να έχει ουσιαστικά άλλον αντίπαλο. Το πραγματικό ενδιαφέρον, πάντως, εστιάζεται στα αποτελέσματα για τη νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής και την ανάδειξη των 201 μελών της, καθώς η Αριστερή Πλατφόρμα κατέβασε το δικό της ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και από την κάλπη αυτή θα καταδειχθεί εάν έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί δυνάμεων που προέκυψαν από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.
 • Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική

  • «Συμμαχίες» στο προσκήνιο και νέα μέτρα στο βάθος
   Σανίδα επικοινωνιακής σωτηρίας αναζητά η ελληνική κυβέρνηση από την επίσκεψη, στις 18 Ιουλίου, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς προσδοκά μήνυμα στήριξης και παράλληλα επιβράβευσης των προσπαθειών που καταβάλλει η χώρα ώστε να επιτύχει το δημοσιονομικό πρόγραμμα.
 • Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα

  • ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΖΙΤΖΗΣ «Παραμερίζουν τη λαϊκή κυριαρχία»
   Η επιβολή εξοντωτικών φόρων, η παραμέληση των κοινωνικών δικαιωμάτων οδηγούν στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, με ταυτόχρονη υποβίβαση της ιατρικής περίθαλψης Παρακολουθήσαμε ένα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο για τα Ανθρώπινα και Κοινωνικά Δικαιώματα που έγινε στην Αθήνα (27-29 Ιουνίου) από την οργάνωση Libertas. Συμμετείχαν καθηγητές του Δικαίου και των Πολιτικών Επιστημών από όλο τον κόσμο.
 • Κινητή τηλεφωνία

 • ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ

  • Αύριο γενική απεργία
   Σε απεργιακό κλοιό από σήμερα η χώρα με τη συναυλία και την περικύκλωση της Βουλής που διοργανώνει το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ και θα κορυφωθεί αύριο Τρίτη με την 24ωρη γενική απεργία που έχουν κηρύξει οι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο και τις απολύσεις.
 • Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

  • Απογραφή δημόσιων επιχειρήσεων
   Στο μικροσκόπιο ακόμη μία φορά τα νομικά πρόσωπα δημόσιων και δημοτικών επιχειρήσεων (εκτός των ΔΕΚΟ). Σε μια προσπάθεια να βρεθούν «οι επόμενοι», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρεί με διαδικασίες εξπρές την εκκίνηση της διαδικασίας απογραφής όλων των νομικών προσώπων και των δημόσιων επιχειρήσεων που είχε προβλεφθεί από ΚΥΑ του Σεπτεμβρίου 2012
 • Πολιτικά κόμματα

  • Πυρ ομαδόν κατά Τσίπρα
   Συντονισμένη επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που διαπιστώνουν ότι με τη μετεξέλιξή του σε ενιαίο κόμμα χωρίς συνιστώσες προβάλλει, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ως μια δυναμική απειλή απέναντί τους.
 • Ανεξάρτητοι Έλληνες