Έντυπη Έκδοση

Βράζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συγκρουσιακό σκηνικό, προάγγελος ενός ιδιαίτερα θερμού καλοκαιριού, διαμορφώνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την κυβέρνηση να αισθάνεται «στριμωγμένη» όχι μόνο από τους εργαζομένους και το ισχυρό συνδικαλιστικό μέτωπο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και από τους δημάρχους, οι οποίοι συνεχίζουν τις ζυμώσεις για μαζικές παραιτήσεις.

Τα μέτωπα, ωστόσο, δεν εμφανίζονται αραγή. «Η καθαριότητα έπρεπε να είχε κλείσει από χθες και τα "παιχνιδάκια" αυτών που την κρατούν ανοιχτή να σταματήσουν κάποτε», σημειώνουν σε ανακοίνωση η οποία στοχεύει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους ΟΤΑ (ΠΟΠ-ΟΤΑ).

Οι εργαζόμενοι στο δήμο εγκαλούν ταυτόχρονα και την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), χαρακτηρίζοντας «αστεία» την απόφασή της για 3ήμερο κλείσιμο των δήμων. «Δεν περιμένουμε πια τίποτα από τους δημάρχους. Ο αγώνας μας πρέπει να ενταθεί», τονίζουν και καλούν το δήμαρχο Αθηναίων, «που κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι το 25% των εργαζομένων του τίθεται σε διαθεσιμότητα, να παρέμβει σθεναρά για να μη διαλυθεί ο δήμος».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στέλνει, από την πλευρά της, ξεκάθαρο μήνυμα σε μερίδα δημοτικών αστυνομικών και συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, οι οποίοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή σε δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Παναγιώταρος, Κασσιδιάρης) κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης.

«Οχι σε νεοναζί»

Σε ψήφισμά της η Ομοσπονδία τονίζει ότι «οι νεοναζί βουλευτές είναι ανεπιθύμητοι στους ΟΤΑ» και καλεί τους συλλόγους-μέλη της να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές στους φασίστες βουλευτές, καθώς είναι απολύτως ανεπιθύμητοι από το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ούτε και μεταξύ των αιρετών υπάρχει απόλυτη σύμπνοια. «Μόνο αν παραιτηθούν και οι 325 δήμαρχοι της χώρας θα έχει νόημα, αλλά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», τονίζει στην «Ε» ο δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης τονίζοντας με νόημα ότι «μόνο 120 δήμοι έχουν δημοτική αστυνομία. Να μείνουμε στις θέσεις μας να αγωνιστούμε».

Τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης συμμετείχαν σε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών χθες Κυριακή, προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση των δημοτικών φορέων και να τονίσουν ότι «πρόκειται για μέτρο χωρίς δημοσιονομικό όφελος που δεν οδηγεί πουθενά».

Η πορεία ξεκίνησε από τη Βούλα, κατευθύνθηκε στη λίμνη Βουλιαγμένης, διέσχισε κεντρικούς δρόμους της Γλυφάδας, του Ελληνικού, της Αργυρούπολης για να καταλήξει στον Αλιμο. Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης τόνισε στην «Ε» ότι: «Οι παραιτήσεις μας θα δημιουργήσουν μεγάλο πολιτικό πρόβλημα. Θα πρέπει όμως να συνοδευτούν από παράλληλες δράσεις στο δρόμο».

Σήμερα ο σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων καλεί τα μέλη του στις 9 π.μ. σε συγκέντρωση στη Λιοσίων και πορεία, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκεντρώνεται στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Καραϊσκάκη, απ' όπου θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία. Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
ΠΟΕ-ΟΤΑ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Κύριο θέμα
Πολυνομοσχέδιο με «ευελιξία» για να μαλακώσουν αντιδράσεις
Σχετικά θέματα: Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πολυνομοσχέδιο με «ευελιξία» για να μαλακώσουν αντιδράσεις
Σώζονται δημοτικοί αστυνομικοί, στον Καιάδα οι υπόλοιποι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πολυνομοσχέδιο με «ευελιξία» για να μαλακώσουν αντιδράσεις
Βράζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σώζονται δημοτικοί αστυνομικοί, στον Καιάδα οι υπόλοιποι
Αναλύσεις
Το σκοτσέζικο ντους
ΣΥΡΙΖΑ
Και εγένετο... το ενιαίο κόμμα
Εντυπωσιακή συμμετοχή από την περιφέρεια, «παρέλαση» νεοφερμένων
Ο Αλέξης πρόεδρος με 74%
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
«Συμμαχίες» στο προσκήνιο και νέα μέτρα στο βάθος
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
«Παραμερίζουν τη λαϊκή κυριαρχία»
Κινητή τηλεφωνία
Οι εργαζόμενοι φοβούνται τα σχέδια Wind και Vodafone
ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ
Αύριο γενική απεργία
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Απογραφή δημόσιων επιχειρήσεων
Πολιτικά κόμματα
Πυρ ομαδόν κατά Τσίπρα
Ανεξάρτητοι Έλληνες
«Κόκκινη γραμμή» Καμμένου