Έντυπη Έκδοση

Πυρ ομαδόν κατά Τσίπρα

Συντονισμένη επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που διαπιστώνουν ότι με τη μετεξέλιξή του σε ενιαίο κόμμα χωρίς συνιστώσες προβάλλει, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ως μια δυναμική απειλή απέναντί τους.

Οι συνθηματικού τύπου αντιδράσεις των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προδίδουν περισσότερο αμηχανία, παρά επί της ουσίας πολιτική αντιπαράθεση θέσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου προχώρησε σε προσωπική επίθεση κατά του Αλ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον αδύναμο να διαλύσει τις συνιστώσες, ανίκανο να αντιμετωπίσει την κριτική, ενώ τον κατηγόρησε ότι επιδίδεται σε ύβρεις. Προσπάθησε να ταυτίσει τον κ. Τσίπρα με το παρελθόν και με αφορμή αποστροφή του λόγου του για «σφυριά που πρέπει να χτυπάνε στην ίδια κατεύθυνση», ο κ. Κεδίκογλου βρήκε την αφορμή να μιλήσει για «σφυριά και δρεπάνια». Και αυτό, σε μια προσπάθεια να δρέψει καρπούς, χτυπώντας «καμπανάκι» στο συντηρητικό εκλογικό ακροατήριο της Ν.Δ.

Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να συνδέσει την εσωτερική αντιπαράθεση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την επίθεση που δέχτηκε ο Ευ. Βενιζέλος στα Χανιά. Απευθυνόμενο και αυτό προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα, σημείωσε σκωπτικά ότι παρέδωσε μαθήματα δημοκρατίας στις συνιστώσες, στον Π. Λαφαζάνη και τον Μ. Γλέζο, ξεχνώντας ότι «βασικό στοιχείο της δημοκρατίας είναι να μην εμποδίζεται η ελεύθερη έκφραση και των άλλων, όπως έγινε στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά». Θεώρησε δε, ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε «εσωκομματικούς συμμάχους στο πρόσωπο του κ. Μιχελογιαννάκη, της κ. Κατσέλη, του κ. Καλφαγιάννη και του κ. Μπαλασόπουλου», την ίδια ώρα που κήρυξε «ανένδοτο στις υπόλοιπες συνιστώσες». Και σε άκρως δηκτικό ύφος «στο δίλημμα "ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ ή χαιρετίσματα", που έθεσε ο κ. Τσίπρας, διαλέγουμε τα χαιρετίσματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Ανακοίνωση που προκάλεσε και έντονη αντίδραση από τη Λούκα Κατσέλη. Η ίδια χρέωσε πανικό στον Ευ. Βενιζέλο για την «ακατανόητη δήλωση», μέσω της οποίας έσπευσε να την κατατάξει στις εσωκομματικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ

Εντονη ήταν, τέλος, η αντίδραση του ΚΚΕ, που ωστόσο ξεκινά από διαφορετική πολιτική αφετηρία και έχει άλλη στόχευση. Ερωτηθείς ο γ.γ. της Κ.Ε. Δ. Κουτσούμπας, εκτίμησε ότι οι αποφάσεις, οι εργασίες και οι ομιλίες του Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποπνέουν ό,τι πιο φθαρμένο και παλιό έχουμε γνωρίσει από το ΠΑΣΟΚ προηγούμενων δεκαετιών. Για να καταλήξει ότι ο νέος διπολισμός θα οικοδομηθεί με τα φθαρμένα, σάπια υλικά του δικομματισμού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Πολιτικά κόμματα
Συνέδρια
ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πολυνομοσχέδιο με «ευελιξία» για να μαλακώσουν αντιδράσεις
Βράζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σώζονται δημοτικοί αστυνομικοί, στον Καιάδα οι υπόλοιποι
Αναλύσεις
Το σκοτσέζικο ντους
ΣΥΡΙΖΑ
Και εγένετο... το ενιαίο κόμμα
Εντυπωσιακή συμμετοχή από την περιφέρεια, «παρέλαση» νεοφερμένων
Ο Αλέξης πρόεδρος με 74%
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
«Συμμαχίες» στο προσκήνιο και νέα μέτρα στο βάθος
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
«Παραμερίζουν τη λαϊκή κυριαρχία»
Κινητή τηλεφωνία
Οι εργαζόμενοι φοβούνται τα σχέδια Wind και Vodafone
ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ
Αύριο γενική απεργία
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Απογραφή δημόσιων επιχειρήσεων
Πολιτικά κόμματα
Πυρ ομαδόν κατά Τσίπρα
Ανεξάρτητοι Έλληνες
«Κόκκινη γραμμή» Καμμένου