Έντυπη Έκδοση

Ο Αλέξης πρόεδρος με 74%

Με το καθαρό ποσοστό 74,08% και 2.447 ψήφους ο Αλέξης Τσίπρας εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε αναμενόταν, χωρίς να έχει ουσιαστικά άλλον αντίπαλο. Το πραγματικό ενδιαφέρον, πάντως, εστιάζεται στα αποτελέσματα για τη νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής και την ανάδειξη των 201 μελών της, καθώς η Αριστερή Πλατφόρμα κατέβασε το δικό της ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και από την κάλπη αυτή θα καταδειχθεί εάν έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί δυνάμεων που προέκυψαν από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Εχει κάθε λόγο να γελάει ο Αλέξης Τσίπρας. Παρά την κριτική ότι το συνέδριο αναλώθηκε στα εσωκομματικά, η «προεδρική» πτέρυγα επέβαλε εύκολα τις απόψεις της... Φωτο:ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ Εχει κάθε λόγο να γελάει ο Αλέξης Τσίπρας. Παρά την κριτική ότι το συνέδριο αναλώθηκε στα εσωκομματικά, η «προεδρική» πτέρυγα επέβαλε εύκολα τις απόψεις της... Φωτο:ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ Μέχρι αργά χθες, τα ακριβή αποτελέσματα δεν είχαν γίνει ακόμη γνωστά, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, οπότε θα γνωρίζουμε εάν οι νέοι συσχετισμοί έχουν ενισχύσει την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ή αν διατηρούνται στα ίδια επίπεδα του 75% - 25%. Καθώς και τα πρόσωπα που θα συνθέτουν την Κ.Ε. του ενιαίου, πλέον, ΣΥΡΙΖΑ. Στις διαδικασίες συμμετείχαν έξι ψηφοδέλτια: Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (342 υποψήφιοι για την Κ.Ε.) της προεδρικής πλειοψηφίας, Αριστερή Πλατφόρμα (293), Ανένταχτοι εντός ΣΥΡΙΖΑ (18), Κομμουνιστική Τάση-Κομμουνιστική Πλατφόρμα (16), Παρέμβαση για την Ενότητα (3), Παρέμβαση των Μελών (2).

Αμέσως μετά την εκλογή του από τους συνέδρους ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ως μεγάλο βήμα και ιστορικό σταθμό για την Αριστερά και τη δημοκρατία. «Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα. Από αύριο, με το νέο μας κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα».

Στη διαδικασία για τον πρόεδρο, οι δύο άλλοι συνυποψήφιοι του Αλέξη Τσίπρα, η Σίσσυ Βωβού, που ως γνωστόν έχει από καιρό εκφράσει εσωκομματικά την άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει καθεστώς διαρχίας, με δύο προέδρους, εκ των οποίων η μία να είναι γυναίκα, έλαβε 157 ψήφους (4,69%) και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος 22 ψήφους (0,66%). Το υψηλό ποσοστό των λευκών (20,57%, που αντιστοιχεί σε 688 ψήφους) πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι προέρχεται από συνέδρους της Αριστερής Πλατφόρμας, που κράτησαν διακριτική απόσταση από την ψηφοφορία για τον πρόεδρο έχοντας διαμηνύσει πως δεν αμφισβητούν μεν τον Αλέξη Τσίπρα, συντάσσονται όμως υπέρ της εκλογής προέδρου από την Κ.Ε. Για την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σύνολο 3.430 συνέδρων, ψήφισαν 3.412.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Συνέδρια
Κύριο θέμα
Και εγένετο... το ενιαίο κόμμα
Σχετικά θέματα: ΣΥΡΙΖΑ
Και εγένετο... το ενιαίο κόμμα
Εντυπωσιακή συμμετοχή από την περιφέρεια, «παρέλαση» νεοφερμένων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πολυνομοσχέδιο με «ευελιξία» για να μαλακώσουν αντιδράσεις
Βράζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σώζονται δημοτικοί αστυνομικοί, στον Καιάδα οι υπόλοιποι
Αναλύσεις
Το σκοτσέζικο ντους
ΣΥΡΙΖΑ
Και εγένετο... το ενιαίο κόμμα
Εντυπωσιακή συμμετοχή από την περιφέρεια, «παρέλαση» νεοφερμένων
Ο Αλέξης πρόεδρος με 74%
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
«Συμμαχίες» στο προσκήνιο και νέα μέτρα στο βάθος
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
«Παραμερίζουν τη λαϊκή κυριαρχία»
Κινητή τηλεφωνία
Οι εργαζόμενοι φοβούνται τα σχέδια Wind και Vodafone
ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ
Αύριο γενική απεργία
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Απογραφή δημόσιων επιχειρήσεων
Πολιτικά κόμματα
Πυρ ομαδόν κατά Τσίπρα
Ανεξάρτητοι Έλληνες
«Κόκκινη γραμμή» Καμμένου