Έντυπη Έκδοση

Οι εργαζόμενοι φοβούνται τα σχέδια Wind και Vodafone

«Μας εκβιάζουν λέγοντας ότι εμείς, οι εργαζόμενοι των δύο μεγαλύτερων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, Vodafone και Wind, πρέπει να μεταφερθούμε υποχρεωτικά «πακέτο» σε νέα μικρή επιχείρηση.

Τους απαντάμε ότι χρόνια "τρέχουμε" κοινά προγράμματα των δύο εταιρειών», λένε στην «Ε» οι εργαζόμενοι των δύο μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου.

Στην Vodafone εργάζονται 1.700 άτομα και στη Wind 1.100, με επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις. Οι διοικήσεις των δύο επιχειρήσεων τους ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σε διαδικασία συγχώνευσης των δικτύων (κεραιοσυστημάτων και μικρο-κυματικού δικτύου). Η Σοφία Θεοδωροπούλου (σωματείο Vodafone) και η Λιλιάνα Κυρίμη (σωματείο Wind) υποστηρίζουν ότι «με πρόσχημα την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, σχεδιάζεται η δημιουργία μιας νέας, τρίτης εταιρείας, στην οποία σχεδιάζεται η μεταφορά του τεχνικού προσωπικού των δύο εταιρειών το οποίο εμπλέκεται στην υλοποίηση του έργου».

Πιστεύουν ότι η μεταφορά των εργαζομένων σε τρίτη εταιρεία θα έχει αποτέλεσμα την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απολύσεις, αλλαγή των συνθηκών εργασίας, χαμηλούς μισθούς και απλήρωτους εργαζομένους.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του σωματείου, στην τρίτη, μικρή εργολαβική εταιρεία μεταφέρονται και από τις δύο επιχειρήσεις συνολικά 300 άτομα.

Πρόσφατα, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο επιχειρήσεων συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων ανέφεραν ότι πρόκειται για σημαντικό επενδυτικό έργο, το οποίο «ανοίγει» νέες θέσεις εργασίας. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι λένε ότι «η νέα εταιρεία πρόκειται να στελεχωθεί με κατηργημένες εργασιακές θέσεις» και προσθέτουν ότι «δεν πρόκειται για έργο ανάπτυξης δικτύων, αλλά για "συνένωση" που εμφανίζεται ως ανάπτυξη, η οποία μάλιστα θα αλλάξει τον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της χώρας».

Υποστηρίζουν ότι ήδη οι δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν παραχωρήσει τμήματα σε εργολάβους, «αλλά δίχως, μέχρι σήμερα, να αγγίζουν τις τεχνικές διευθύνσεις οι οποίες αποτελούν την καρδιά των εταιρειών». Τονίζουν μάλιστα ότι οι υπεργολαβικές εταιρείες «συμπιέζουν το εργασιακό κόστος, παρέχουν χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες στους καταναλωτές και αφήνουν απλήρωτους τους εργαζομένους».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία
Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πολυνομοσχέδιο με «ευελιξία» για να μαλακώσουν αντιδράσεις
Βράζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σώζονται δημοτικοί αστυνομικοί, στον Καιάδα οι υπόλοιποι
Αναλύσεις
Το σκοτσέζικο ντους
ΣΥΡΙΖΑ
Και εγένετο... το ενιαίο κόμμα
Εντυπωσιακή συμμετοχή από την περιφέρεια, «παρέλαση» νεοφερμένων
Ο Αλέξης πρόεδρος με 74%
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
«Συμμαχίες» στο προσκήνιο και νέα μέτρα στο βάθος
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
«Παραμερίζουν τη λαϊκή κυριαρχία»
Κινητή τηλεφωνία
Οι εργαζόμενοι φοβούνται τα σχέδια Wind και Vodafone
ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ
Αύριο γενική απεργία
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Απογραφή δημόσιων επιχειρήσεων
Πολιτικά κόμματα
Πυρ ομαδόν κατά Τσίπρα
Ανεξάρτητοι Έλληνες
«Κόκκινη γραμμή» Καμμένου