Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΟΛΜΕ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

«Οχι στο νομοσχέδιο-φονιά»

Παραδίδονται μέχρι το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας οι οριστικές λίστες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τις επόμενες ημέρες. Οι διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα δώσουν την τροποποιημένη κατάσταση, αφού εξαιρέσουν όσους προβλέπουν τα κοινωνικά κριτήρια.

Πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που οδηγεί σε απόλυση 2.000 εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα ήδη από την Παρασκευή τις λίστες με τα ονόματα των προς διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών.

Με έγγραφό του που απέστειλε στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από την Παρασκευή, το υπουργείο Παιδείας τούς ζητούσε να συμπληρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι από τη διαθεσιμότητα εξαιρούνται εκπαιδευτικοί με βάση κοινωνικά κριτήρια, πολύτεκνοι, όσοι έχουν αναπηρία 67%, όσοι έχουν αποκλειστική επιμέλεια τέκνου κ.λπ.

Οι 2.000 εκπαιδευτικοί που θα μπουν σε διαθεσιμότητα προέρχονται από την τεχνική εκπαίδευση και υπηρετούσαν σε επαγγελματικά Λύκεια και σχολές των οποίων η ειδικότητα καταργήθηκε. Ακόμη 500 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων θα μεταταγούν σε διοικητικές θέσεις υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

Η ΟΛΜΕ μιλάει για λίστες της ντροπής και καλεί τα μέλη της να είναι σε ετοιμότητα όλο το καλοκαίρι, δηλώνοντας ότι όλα αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης αποτελούν αιτία πολέμου.

Ζητεί από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών να προβούν σε καταλήψεις στα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εξήγγειλε πρόγραμμα κινητοποιήσεων:

**Απόψε το βράδυ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με συναυλία και ολονυκτία, μαζί με τους εργαζομένους στους δήμους. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 7.30 μ.μ.

**Αύριο Τρίτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, καλεί στις 11.30 το πρωί σε συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τη μέρα αυτή θα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο-φονιάς, όπως το αποκαλεί, που θα επικυρώνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκανών για της διαθεσιμότητας και τις απολύσεις μαζί με άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο των Μνημονίων.

* Την ίδια ημέρα καλεί τις ΕΛΜΕ σε συντονισμό με σωματεία της περιοχής τους να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Οι ΕΛΜΕ που βρίσκονται κοντά στην Αττική, εφ' όσον δεν οργανωθεί συγκέντρωση στην περιοχή τους, να οργανώσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στη συγκέντρωση της Αθήνας.

* Συναυλία και ολονυκτία έχει προγραμματιστεί και το βράδυ της Τρίτης στο Σύνταγμα μαζί με τους εργαζομένους στους δήμους.

**Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 7 η ώρα. Για το λόγο αυτό, η ΟΛΜΕ καλεί τα δ.σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν τη μετάβαση των εκπαιδευτικών με πούλμαν, δαπάνη που θα καλύψει η ΟΛΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόλυση των 2.000 εκπαιδευτικών και την κατάργηση 50 ειδικοτήτων στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει ωρομίσθιους καθηγητές, από αυτούς που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, για να διδάξουν τις καταργημένες ειδικότητες στους μαθητές που ήδη φοιτούν. Πρόκειται για 13.165 μαθητές που φοιτούν στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ και παρακολουθούν ήδη τις ειδικότητες που καταργήθηκαν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΛΜΕ
Εκπαιδευτικοί/Καθηγητές
Εκπαίδευση
Αντιρατσιστικό
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Σχετικά θέματα: Εκπαίδευση
Ματαίωση δρομολογίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω απεργίας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
«Οχι στο νομοσχέδιο-φονιά»
Ματαίωση δρομολογίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω απεργίας
Διαχείριση απορριμμάτων
Μαφία σκουπιδιών βιάζει το περιβάλλον
Σκουριές
Αρπαγή της γης για το χατίρι ιδιωτών
«Στον Καναδά δεν τα ξέρουν αυτά»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αυτοκτόνησε ο πρώην αντιδήμαρχος
57χρονος με... νομισματικό μουσείο!
Αποτύπωμα σε σκισμένο χαρτί βρήκε η ΕΛ.ΑΣ.
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ιδιες κατηγορίες, άλλες ποινές
Η Εφορία τού ζητάει να πληρώσει για συναλλαγή που δεν έγινε!
Περιβάλλον & οικολογία
Αώος: οικογενειακή υπόθεση η εκτροπή!
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Τραυματισμός πυροσβεστών σε κατάσβεση
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ο Δακτύλιος πάει διακοπές