Έντυπη Έκδοση

ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ» ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΝ

Αποτύπωμα σε σκισμένο χαρτί βρήκε η ΕΛ.ΑΣ.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός εκ των δύο 30χρονων που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία «βρήκε» η ΕΛ.ΑΣ. στο σκισμένο χαρτί που περισυνελέγη από κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το χαρτί αυτό πετάχτηκε σκισμένο σε 49 κομμάτια την περασμένη Δευτέρα και ήταν το προσχέδιο της προκήρυξης με την οποία η «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (IRF), Κομάντο Mauricio Morales» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του εκρηκτικού φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, απόστρατο Δ. Χωριανόπουλο.

«Ταυτοποιήθηκε»

Σε αυτό -όπως ανακοινώθηκε- «ταυτοποιήθηκαν εργαστηριακά τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός εκ των δύο συλληφθέντων». Πρόκειται για τον 30χρονο άνδρα που συνελήφθη στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και ο οποίος -όπως αναφέρουν πληροφορίες- ουδέποτε στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Μάλιστα διαρροές αναφέρουν ότι μακροσκοπικά ο γραφικός χαρακτήρας ταιριάζει με αυτόν ενός εκ των συλληφθέντων, κάτι το οποίο -αν ισχύει- πρέπει να αποδειχτεί και εργαστηριακά.

Αναφορικά με τη συγγραφή της προκήρυξης, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι οι οδηγίες για τη συγγραφή της δόθηκαν από τρίτα πρόσωπα. Πρόκειται για την ανάληψη ευθύνης που αναρτήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης σε ιστοσελίδα (18.19) και αναφέρεται στην «Πράξη Τέταρτη» του «Σχεδίου Φοίνικας». Περίπου τέσσερις ώρες δηλαδή από τη στιγμή που ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων (14.00) φέρεται από την Αστυνομία ότι μπήκε σε internet καφέ της Θεσσαλονίκης.

Η διερεύνηση στα υπόλοιπα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, μετά τη σύλληψη των δυο 30χρονων στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζονται. Οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Δ. Μόκκα.

Τέσσερις ενέργειες

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές εμπλέκουν τους δύο συλληφθέντες με τις τέσσερις ενέργειες που έγιναν από τις 7 Ιουνίου ώς και τις 3 Ιουλίου. Πρόκειται για την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού την 7η Ιουνίου 2013, στη Δάφνη, την έκρηξη μηχανισμού στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των Φυλακών Ναυπλίου, στο Αργος, στις 12 Ιουνίου, την εμπρηστική ενέργεια σε ξενοδοχείο της Τζακάρτας, στην Ινδονησία, στις 26 Ιουνίου και, τέλος, για την αποστολή του φακέλου στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Μια ενέργεια που δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο φάκελος με φερόμενο ως αποστολέα τον αδελφό τού Δ. Χωριανόπουλου δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Οπως είχε γίνει γνωστό τότε από την Αστυνομία, ανεφλέγη όταν έπεσε από τα χέρια υπαλλήλου στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής.

Αναπάντητο ωστόσο παραμένει το ερώτημα πώς γίνεται οι δύο νεαροί να παρακολουθούνταν από τις 8 Ιουνίου, μία ημέρα μετά δηλαδή από την πρώτη ενέργεια για την οποία κατηγορούνται και παρ' όλα αυτά να προχώρησαν και στις υπόλοιπες, στις οποίες οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης τη συμμετοχή τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Τρομοκρατία
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες
DNA-Γενετική
Σχετικά θέματα: Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αυτοκτόνησε ο πρώην αντιδήμαρχος
57χρονος με... νομισματικό μουσείο!
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
«Οχι στο νομοσχέδιο-φονιά»
Ματαίωση δρομολογίων ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω απεργίας
Διαχείριση απορριμμάτων
Μαφία σκουπιδιών βιάζει το περιβάλλον
Σκουριές
Αρπαγή της γης για το χατίρι ιδιωτών
«Στον Καναδά δεν τα ξέρουν αυτά»
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αυτοκτόνησε ο πρώην αντιδήμαρχος
57χρονος με... νομισματικό μουσείο!
Αποτύπωμα σε σκισμένο χαρτί βρήκε η ΕΛ.ΑΣ.
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ιδιες κατηγορίες, άλλες ποινές
Η Εφορία τού ζητάει να πληρώσει για συναλλαγή που δεν έγινε!
Περιβάλλον & οικολογία
Αώος: οικογενειακή υπόθεση η εκτροπή!
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Τραυματισμός πυροσβεστών σε κατάσβεση
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ο Δακτύλιος πάει διακοπές