Έντυπη Έκδοση

Παλιά και νέα κόλπα για να δέσει η γερμανική ρευστότητα

* Κερδισμένα, σίγουρα, μόνο τα γραφεία στοιχημάτων στις γερμανικές εκλογές *Στο νήμα δημοσκοπικά η κεντροαριστερή συμμαχία και ο κεντροδεξιός συνασπισμός *Οι Χριστιανοδημοκράτες έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν ξανά τον τρόπο για να ενισχύσουν τους Φιλελεύθερους

Πλήρες θέμα...

 • Γερμανία

 • Ρωσία

  • Καλλιτεχνικό σκάκι από τη Μόσχα
   Ο Πούτιν τούμπαρε έστω και προσωρινά τα δεδομένα για να βοηθήσει τη Ρωσία, τις ΗΠΑ ή και τους δύο. Με το χειρισμό και της υπόθεσης Σνόουντεν δείχνει ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον αυτό που η Δύση είχε στο μυαλό της.
 • Συρία

  • Κουβάρι προϋποθέσεων ο αφοπλισμός από χημικά
   Εν μέσω πολέμου, η επιχείρηση καταστροφής χημικών είναι τουλάχιστον επικίνδυνη και φιλόδοξη Η πρόταση που διατυπώθηκε επισήμως από τη Μόσχα -διότι ανεπισήμως είχε συζητηθεί μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον- για παράδοση του συριακού χημικού οπλοστασίου στη διεθνή κοινότητα με σκοπό την καταστροφή του υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, άλλαξε τα δεδομένα στη συζήτηση περί στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
  • Καταμετρούν τους Σύρους νεκρούς από το Σαν Φρανσίσκο
   Αποστολή τους η... καταμέτρηση των νεκρών. Πόλεμοι, συρράξεις, επιθέσεις περνούν στις σελίδες της Ιστορίας με πολλά ερωτηματικά. Ποιος γράφει την Ιστορία; Ποιος δίνει τα στοιχεία; Είναι ακριβή; Στα πεδία των μαχών θάβεται η αλήθεια, ευδοκιμεί η προπαγάνδα και στο τέλος της ημέρας, νεκροί στοιβάζονται σε ένα σεντόνι, αποσύρονται. Γίνονται ένας αριθμός που αυξομειώνεται ανάλογα με το ποιος είναι κάθε φορά ο αφηγητής.
  • Λένε «παρών» οι Κούρδοι
   Αναμένεται η πρώτη στην Ιστορία σύνοδος κουρδικών πληθυσμών. Στόχος, να διαχειριστούν τον ενεργειακό θησαυρό του χώρου τους Τριγμούς στο εύθραυστο οικοδόμημα που στήθηκε στη Μέση Ανατολή με την υπογραφή της περίφημης Αγγλογαλλικής Συμφωνίας Σάικς - Πικό (1916), για τη «δίκαιη» διανομή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, προκαλεί η πρόθεση της κουρδικής οντότητας να αποκτήσει πλέον λόγο στα τεκταινόμενα, με αφορμή την εμφύλια σύρραξη στη Συρία, αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον των διεθνών ενεργειακών ομίλων, που πολλές φορές εκπροσωπούν αντικρουόμενα συμφέροντα, για την εκμετάλλευση του πολύτιμου φυσικού αερίου του ιρακινού Κουρδιστάν.
 • Τουρκία

  • Πονοκέφαλο προκαλεί στον Ερντογάν ο μη πόλεμος
   Οι αντικαθεστωτικοί περιμένουν πώς και πώς ένα χτύπημα στο καθεστώς Ασαντ «Οι δυτικές χώρες φρέναραν όταν είδαν ότι ενισχύονται στη Συρία οι οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και έτσι η Τουρκία βρέθηκε οφσάιντ». Η διαπίστωση ανήκει στον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιασάρ Γιακίς. Η Αγκυρα υπήρξε ακραίος υποστηρικτής της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και τώρα προσπαθεί να συμμαζέψει τα πράγματα.
 • Ελλάδα

  • Μία από τα ίδια για την Ελλάδα το όποιο αποτέλεσμα
   Φωνές και στα δύο μεγάλα κόμματα της Γερμανίας λένε ότι η νέα βοήθεια πρέπει να συνοδεύεται από νέα μέτρα Μία εβδομάδα πριν από τις γερμανικές εκλογές, τις οποίες το μέγαρο Μαξίμου είχε εδώ και μήνες προσδιορίσει ως ορόσημο των πολιτικών εξελίξεων, φαίνεται πως η Αθήνα δεν έχει να προσδοκά δραστικές αλλαγές στη γερμανική πολιτική έναντι της Ελλάδας.
 • Αναλύσεις

  • Παράθυρο στη διπλωματία ή προάγγελος επίθεσης;
   Η ρωσική πρόταση περί αφοπλισμού του συριακού χημικού οπλοστασίου δημιούργησε, έστω και προσωρινά, νέα δεδομένα στην έκρυθμη κατάσταση, η οποία κλιμακώθηκε επικίνδυνα κατόπιν της επίθεσης με χημικά, με άγνωστο ακόμη τον υπεύθυνο αυτής.