Έντυπη Έκδοση

Φουντάρουν ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ: έλλειμμα 2,5 δις

Η ΤΡΥΠΑ ΤΟ 2014 - ΙΚΑ: 1,3 δισ. ΟΑΕΕ: 800 εκατ. ΟΓΑ: 400 εκατ.

«Σιγή ασυρμάτου» από τον υπουργό στα σενάρια που έβγαλαν οι εργαζόμενοι στα Ταμεία για μειώσεις 10% στις κύριες και 30% στις επικουρικές συντάξεις
Βουλιάζουν στα ελλείμματα τα τρία μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία που καλύπτουν τις συντάξεις του 90% των ασφαλισμένων -ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ- καθώς οι διοικήσεις τους αδυνατούν να «κλείσουν» τους προϋπολογισμούς τους για το 2014, που εμφανίζουν σωρευτικό έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ. Το γεγονός αυτό, το οποίο δεν συνυπολογίζει το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ που θα εκτιναχθεί σε επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο εν όψει της έλευσης της τρόικας, καθώς προεξοφλεί νέες μειώσεις στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές).

Πλήρες θέμα...

 • ΙΟΒΕ

  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ 80.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΙΟΒΕ
   ΣΥΝΟΛΙΚΑ 420 εκατ. ευρώ σε φόρους (ειδικούς φόρους και ΦΠΑ) θα χάσει φέτος το χειμώνα το Δημόσιο ακόμη και αν ανακάμψει η ζήτηση στο πετρέλαιο, που υποχώρησε πέρυσι κατά 70%, αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν. Ηδη πέρυσι, το Δημόσιο έχασε συνολικά περίπου 210 εκατ. ευρώ από έμμεσους φόρους.
 • ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  • ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για πώλησή της
   Χαμηλή η αποτίμηση της εταιρείας, προίκα οι άγονες γραμμές και οι συνέργειες με ΟΛΠ και ΟΛΘ * «Αγκάθια» το ημιτελές δίκτυο και το ενδεχόμενο η Ε.Ε. να ξανανοίξει το φάκελο των ενισχύσεων Αύριο Δευτέρα κατατίθενται προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ΤΑΙΠΕΔ. Το παρασκήνιο και ποιες εταιρείες θέτουν υποψηφιότητα.
 • Εφορία

  • ΕΦΟΡΙΑ Αυξάνονται τα πρόστιμα για τις αποδείξεις
   Εκτός λίστας οι αποδείξεις κινητής τηλεφωνίας, ενοίκια, ασφάλιστρα. Μετρούν φροντιστήρια ξένων γλωσσών * Μεγαλύτερες ποινές από φέτος για όσους δεν συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό. Η διαφορά κοστίζει στην τσέπη Εκτοξεύονται στο 22%, από το 10% που ίσχυε μέχρι και φέτος. Αλλαγές και στη λίστα των αποδείξεων που μετράνε ή όχι. Ρεπορτάζ: ΑΛ.ΚΛΩΣΣΑΣ *
   Πολλαπλασιάζεται η ποινή για τις αποδείξεις
   Οσοι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώσουν εφέτος το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων (25% επί του εισοδήματος) θα πληρώσουν το 22% της διαφοράς από 10% που ήταν πέρυσι.
 • Τράπεζες

 • Επενδύσεις

 • Κινητή Τηλεφωνία

  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Γιατί η Nokia υπέκυψε στη Microsoft
   Με μια χειραψία επισφραγίστηκε η συμφωνία Microsoft-Nokia Το πάλαι ποτέ τεχνολογικό καμάρι Φινλανδών και Ευρώπης υπέκυψε στα 7,2 δισ. δολ. της Microsoft, ανοίγοντας πόρτα για έναν ανταγωνιστικό χειμώνα απέναντι σε Apple και Google.
  • Από τον Κέινς στον Φρίντμαν
   Τα πρώτα κινητά της Nokia-Mobira ζύγιζαν το βάρος τους σε χρυσάφι Η Microsoft εξαγόρασε το καμάρι των Φινλανδών, τα κινητά της Nokia με 5,4 δισ. ευρώ ΑΠΟ ΤΟ '70 και μετά τα ρόπαλα με τα οποία η νέα Nokia θα έμπαινε επιτυχημένα στον πόλεμο του διεθνούς ανταγωνισμού περιελάμβαναν ηλεκτρονικά συστήματα για οικιακή χρήση, υπολογιστικά συστήματα για πυρηνικά εργοστάσια, καλώδια επικοινωνίας, τηλέφωνα, τηλεοράσεις, εξοπλισμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μηχανήματα ρομποτικής τεχνολογίας, ευρεσιτεχνίες στρατιωτικής επικοινωνίας, μάσκες χημικού πολέμου, πλαστικά, χημικά, αλουμίνιο, προϊόντα χαρτιού, εξαρτήματα αυτοκινήτων και ελαστικών ποδηλάτων, υποδήματα και, βεβαίως, γαλότσες.
  • Η αρχή του τέλους της ιστορίας
   Οι συντάξεις λιτότητας των ημερών μας βρήκαν εφαρμογή στη Φινλανδία του '90 ΤΟ ΠΡΩΤΟ τηλεφώνημα σε δίκτυο GSM έγινε την 1η Ιουλίου 1991 από το Φινλανδό πρωθυπουργό Χάρι Χόλκερι με κινητό της Nokia. Το 1992, η διοίκηση της εταιρείας πραγματοποιεί το μεγάλο βήμα, να εστιάσει πλήρως στην παραγωγή κινητών τηλεφώνων και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, αποεπενδύοντας από τις υπόλοιπες δραστηριότητές της. Η Nokian Tyres (Nokian Renkaat) είχε ήδη αυτονομηθεί από το 1988, μια νέα εταιρεία η Nokian Footwear (Nokian Jalkineet) έστρωσε το δικό της δρόμο το 1990.
 • Τράπεζα της Ελλάδος

  • ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, Η ΤτΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ Επιμένουν να βαπτίζουν το έλλειμμα πλεόνασμα
   Η μαγική εικόνα με το προπαγανδιζόμενο πλεόνασμα των 3 δισ. του Κρατικού Προϋπολογισμού αίφνης μαύρισε με μία τρύπα 3,25 δισ.! Η Τράπεζα της Ελλάδος προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα του Κρατικού Προϋπολογισμού ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ το θόρυβο που ξεσήκωσαν οι μεγάλες διαφορές αποτίμησης του πρωτογενούς αποτελέσματος του Κρατικού Προϋπολογισμού μεταξύ του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), η Τράπεζα της Ελλάδος προέβη στις ακόλουθες διευκρινίσεις:
 • Συγκοινωνίες-Μεταφορές

  • Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ χάνουν έσοδα-επιβάτες
   Λειτουργικά κέρδη 5,9 εκατ. στο 7μηνο ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕΤΑΙ ο ρυθμός μείωσης των εσόδων και επιβατών της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες» που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ.