Έντυπη Έκδοση

Πιάτα των θαυμάτων

«ΑΥΤΟ που βλέπουμε είναι πάντα αυτό που μας κοιτά», διατείνεται ο Georges Didi Huberm. Η ρήση του ενέπνευσε πέντε καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Ισπανία και οι οποίοι παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο metamatic: taf, Booooooomerang.

Οι καλλιτέχνες επιχειρούν μέσα από τα έργα τους να απαντήσουν στο ερώτημα «ποιο είναι το νόημα της έκθεσης;», χτίζοντας παράλληλα μια γέφυρα ανάμεσα στο έργο και το θεατή. Αλλωστε η ιδέα της επιμέλειας είναι να προτρέψει το θεατή να περιηγηθεί στα άκρα ενός σύνθετου πλαισίου ορίων: ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό, ανάμεσα στο τι είναι ορατό και τι όχι, ανάμεσα σε αυτό που μπορεί να συναρπάσει και σε αυτό που αδυνατεί.

Η Lusesita παίζει με κεραμικά υλικά, παρουσιάζοντας «Τα πιάτα των θαυμάτων», που μας προσκαλούν στο φανταστικό της κόσμο θαυμάτων - θαύματα τα οποία δεν μπορούμε να κρατήσουμε. Ο Matias Krahn συνηθίζει να εκθέτει υπέροχα αμιγώς ζωγραφικά έργα, αλλά σε αυτή την έκθεση θα γίνει το βλέμμα των θεατών, δείχνοντάς τους πώς εκείνοι βλέπουν τα έργα του.

Η Miju Lee, με καταγωγή από τη Νότια Κορέα και τόπο μόνιμης διαμονής την Ισπανία, συνήθως συλλαμβάνει ένα καθημερινό σκηνικό και το αλλάζει μέσα από την οπτική της. Στην έκθεση θα μας επιτρέψει να προσπαθήσουμε να βρούμε τη δική μας «μοναδική ματιά» παίζοντας με τα αξιολάτρευτα υλικά που χρησιμοποιεί. Ο Sergio Mora, ο πρωτοπόρος του pop σουρεαλισμού, παρόλο που είναι πάντα ένας πολύ φιλικός ζωγράφος, αυτή τη φορά θα παρεμποδίσει τον τρόπο θέασης των έργων του θέτοντας όρια χωρίς οίκτο. Η Alba Marquez, η φωτογράφος της έκθεσης, θα είναι ο φάρος που θα καθοδηγεί το θεατή ώστε να μπορέσει να δει αυτό που οι καλλιτέχνες θέλουν να του δείξουν. Διάρκεια 26/9 - 27/10/2013.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εικαστικά
Εκθέσεις
Σχετικά θέματα: Εικαστικά
Κήπος με αγάλματα
Ζωγραφική αμφισβήτηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Θέατρο
Θεατρική επέλαση
Θεατρικός χάρτης της Αθήνας
Ρεπερτόριο για όλους
Η κωμωδία ποτέ δεν πεθαίνει
Από την οθόνη στο σανίδι
Ο επιμένων... κλασικά
Λες και ήταν πέρυσι...
Μιούζικαλ-μάνια
Σύχρονο ξένο ρεπερτόριο
Κινηματογράφος
Κατεστημένο οι ΚΟΕΝ
Νταβατζής ο Γούντι Αλεν
Ξελογιάστρα η Λόπεζ
Ο μύθος του Στιβ Τζομπς
Στις πίστες της formoula 1
Κάποτε στην Ιαπωνία
Γυναίκες της ιστορίας
Πήγα cinema
Μουσική
Η Μαρία της μελωδίας
Το αστέρι και η ευχή
Φεστιβάλ Βενετίας
Η οικογένεια βλάπτει
Βιβλίο
Αστοί στο στόχαστρο
Ντοκιμαντέρ
Ντοκιμαντέρ
Εικαστικά
Κήπος με αγάλματα
Πιάτα των θαυμάτων
Ζωγραφική αμφισβήτηση
Ρεπορτάζ
Τα τρένα που μείναν'...