Έντυπη Έκδοση

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Φακέλωμα και των καταθέσεων

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ, ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Μόνο με καταγραμμένες καταθέσεις θα δικαιολογείται η αγορά ακινήτων.

Πλήρες θέμα...

 • Νέα γρίπη

  • ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Πανδημία κερδών στις φαρμακοβιομηχανίες
   ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ καλοκουρδισμένη επιχείρηση μαζικού μάρκετινγκ από αξιωματούχους του παγκόσμιου συστήματος υγείας, τις φαρμακευτικές εταιρείες και τμήμα των μέσων ενημέρωσης ή όντως υπάρχει το ενδεχόμενο μια πανδημία να εξαφανίσει από τον πλανήτη 70 εκατομμύρια ανθρώπους;
  • Στα 1,8 δισ. ευρώ το κόστος για την Ελλάδα
   Κοντά στο 1,8 δισ. ευρώ αναμένεται να κοστίσει η νέα γρίπη στη χώρα μας, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
 • Φορολογία

  • Ψάχνουν κρυψώνες για τις καταθέσεις τους
   Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ Η ΕΙΔΗΣΗ ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει απ' όλους τους φορολογουμένους να δηλώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων, σε αναλυτικά έντυπα, έχει προκαλέσει πανικό σε ελεύθερους επαγγελματίες και άλλους που προφανώς φοροδιαφεύγουν.
  • Οι μεσάζοντες προτείνουν Κύπρο
   Ολο και περισσότερες «συμβουλευτικές» εταιρείες προσπαθούν να προσελκύσουν έλληνες επιχειρηματίες για την ίδρυση εταιρείας με έδρα την Κύπρο.
  • Οπου φύγει φύγει και η «μεσαία τάξη»
   ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΤΑ «ΦΤΕΡΑ» τους για φορολογικούς παραδείσους ετοιμάζονται να ανοίξουν μετά τους επιχειρηματίες και τους μεγαλοεπενδυτές της χώρας εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, προκειμένου να αποφύγουν την φορολόγηση μερισμάτων και σε δεύτερο χρόνο το φόρο των υπεραξιών από μετοχές και ομόλογα.
  • Κλείνουν τα «παράθυρα»
   Σχέδιο πάταξης της φοροαποφυγής στα κέρδη μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, ομίλων ή ξένων εταιρειών που διατηρούν θυγατρικές και υποκαταστήματα στη χώρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
 • Ασφαλιστικό

  • Την Τρίτη αρχίζει ο διάλογος με την ΓΣΣΕ
   Ο διάλογος για το ασφαλιστικό ξεκινάει την ερχόμενη Τρίτη 17 Νοεμβρίου, με την συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας Γ. Παπακωσταντινου και Εργασίας Α. Λοβέρδο. Ακολούθως, θα υπάρξουν συναντήσεις με το προεδρείο του ΣΕΒ (Πέμπτη), την ΑΔΕΔΥ κ.ά.
  • Οι 10 ανατροπές στο ασφαλιστικό
   ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΟΧΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ εξισώνει η κυβέρνηση, τη υποδείξει των Βρυξέλλων, το ασφαλιστικό και ξεκινά άρον άρον τις διαδικασίες αλλαγών. Στόχος να υπάρξει οικονομικό αποτέλεσμα (περιορισμός του δημοσιονομικού προβλήματος) από τον προϋπολογισμό του 2010 κιόλας.
 • Πρόγραμμα Σταθερότητας

  • Παράταση τριετίας, αλλιώς... βαριά λιτότητα
   ΧΑΜΗΛΗ πτήση... τετραετίας, με ρυθμό ανάπτυξης στην καλύτερη περίπτωση 1,5%, προβλέπει η κυβέρνηση στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) που έχει ήδη αρχίσει να καταρτίζει. Πρόκειται για τον τριετή προϋπολογισμό που θα καταθέσει - όπως υποχρεούται - στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο και με τον οποίο θα ζητήσει παράταση της δημοσιονομικής επιτήρησης.
 • Στεγαστικά δάνεια

  • «Ξεπαγώνει» η εγγύηση του Δημοσίου
   ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 100% ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΟΛΙΣ την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν οι πρώτες τράπεζες να κάνουν χρήση της εγγύησης του Δημοσίου επί του το 25% της εμπορικής αξίας ενός ακινήτου που αγοράζεται με στεγαστικό δάνειο.
  • ΤΟ 2010 ΦΕΡΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΗΣ ΕΚΤ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ Πότε τα επιτόκια θα πάρουν την ανιούσα
   Αυτή την περίοδο, τα επιτόκια της ευρωζώνης βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα: το παρεμβατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή αυτό με το οποίο δανείζει τις εμπορικές τράπεζες, είναι στο 1%.
  • Τα συν και πλην του ελβετικού φράγκου
   ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ - ΟΜΩΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ! ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ αρέσκονται στο ρίσκο, υπάρχει πάντα η επιλογή εκταμίευσης στεγαστικού δανείου σε φράγκο.
  • Η εξασφάλιση κοστίζει
   Ορισμένες τράπεζες χορηγούν στεγαστικά δάνεια που προσφέρουν εξασφάλιση στην καταβολή των δόσεων από τις ίδιες για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. 12 μηνών) σε περίπτωση μιας αντικειμενικής δυσκολίας του δανειολήπτη, όπως είναι η απώλεια εργασίας ή ένα πρόβλημα υγείας. Οσοι αναζητήσουν αυτή την προστασία πρέπει να προσθέσουν κάποια επιπλέον επιβάρυνση στο επιτόκιό τους.
  • Τα «κερασάκια στην τούρτα»
   Αν το στεγαστικό δάνειο είναι η τούρτα, τότε οι τράπεζες έχουν φροντίσει να την προσφέρουν με πολλά... κερασάκια: πιστωτικές κάρτες χωρίς συνδρομή, καταναλωτικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους και δωρεάν ασφάλιση είναι μερικά μόνο από τα... παρελκόμενα της στεγαστικής πίστης, τα οποία χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι των τραπεζών. Πάντως, και οι λεγόμενες «προσφορές» που συνοδεύουν τα δάνεια έχουν λιγοστέψει σε σχέση με το παρελθόν.
  • Η ανάκαμψη κρίνει την επιλογή επιτοκίου
   ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ «ΣΤΑΘΕΡΟ Ή ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ;» Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ να πάρω στεγαστικό δάνειο. Να επιλέξω σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο; Η απάντηση στο πάγιο ερώτημα του υποψήφιου δανειολήπτη έχει... εποχικό χαρακτήρα.
  • Τραπεζικός εκβιασμός με τα έξοδα
   Μεγάλο «αγκάθι» για τους υποψήφιους δανειολήπτες αποτελούν τα έξοδα για τη χορήγηση του δανείου. Πολλά από αυτά έχουν κριθεί -με τελεσίδικες μάλιστα δικαστικές αποφάσεις- παράνομα και καταχρηστικά και υπήρξε υπουργική απόφαση που ζητούσε την κατάργησή τους. Πρόκειται για τα έξοδα «ελέγχου-εξέτασης αιτήματος», «προέγκρισης» και «έγκρισης», τα οποία μπορεί να φτάνουν -ανάλογα με το ύψος του δανείου- έως και τα 2.000 ευρώ.
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Σημαντική έκπτωση, αλλά για τα υψηλά εισοδήματα
   «Παράθυρο» για σημαντική μείωση της επιβάρυνσης από τόκους έχει ανοίξει στον φορολογικό νόμο. Οποιος εκταμιεύσει δάνειο από τώρα και μέχρι το τέλος του 2010, θα μπορεί να αφαιρέσει από τον συνολικό του φόρο, έως και το 40% των τόκων. Η συγκεκριμένη έκπτωση ισχύει, τόσο για τα δάνεια που εκταμιεύονται, με στόχο την απόκτηση πρώτης κατοικίας, όσο και για αγορά εξοχικού.
  • Αυξάνονται οι νέες χορηγήσεις
   Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ, ΜΕ ΔΕΛΕΑΡ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΑΣΕΙΣ ήπιας αναθέρμανσης εμφανίζει η αγορά στεγαστικών δανείων και αναμένεται να συνεχισθεί τους επόμενους μήνες, καθώς οι τράπεζες εμφανίζονται πιο γαλαντόμες. Παράλληλα, τα νοικοκυριά παραμένουν μεν επιφυλακτικά, αλλά πιο πρόθυμα να πάρουν δάνειο.
  • Τι συμβαίνει στα γκισέ
   Η μερική χαλάρωση των κριτηρίων στην παροχή στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες δεν αποτυπώνεται μόνο στην αυξημένη καθαρή μηνιαία ροή που δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
  • ΜΕΣΟ ΜΕΓΕΘΟΣ Η κατανομή του δανεισμού
   Το μέσο μέγεθος του στεγαστικού δανείου κυμαίνεται μεταξύ 80.000 και 120.000 ευρώ, ανάλογα με την τράπεζα.
 • Τράπεζες

  • «Ψήνονται» τα τραπεζικά ντιλ
   Σε αναζωπύρωση των σεναρίων για εξαγορές και συγχωνεύσεις οδηγείται ο τραπεζικός κλάδος. Η αναζήτηση στρατηγικού εταίρου από την Aspis Bank δημιούργησε κινητικότητα στον κλάδο, καθώς η Τράπεζα Αττικής μπήκε στο χορό, μετά τον εφοπλιστή κ. Ρέστη, αλλά εν συνεχεία αποσύρθηκε.
 • Πρόσωπα

  • Ηπειρώτικη «σαμπάνια» κερδίζει το Μανχάταν
   Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΦΡΩΔΗ ΟΙΝΟ ΤΗΣ ΖΙΤΣΑΣ ΠΑΓΚΩΣΜΙΩΣ ΓΝΩΣΤΟ Ο Λευτέρης Γκλίβανος (δεξιά) με το γιο του Θωμά ΟΤΑΝ στα τέλη της δεκαετίας του '50, η λέξη «κρασί» στην Ελλάδα σήμαινε απλώς χύμα ρετσίνα και κοκκινέλι, ο Λευτέρης Γκλίναβος από την άγνωστη Ζίτσα της Ηπείρου γινόταν ο τρίτος Ελληνας που αποφοιτούσε από την περίφημη Σχολή Οινολογίας του Μπορντό της Γαλλίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιούργησε το δικό του οινοποιείο και βοήθησε να αναδειχθεί η «κρασοπεριοχή» της Ζίτσας και η τοπική ποικιλία «ντεμπίνα».
 • Επιχειρήσεις

  • Ο τουρισμός ψάχνει αεροπορική κάλυψη
   Η οικονομική ανάκαμψη στις χώρες της ευρωζώνης, η ισοτιμία ευρώ-στερλίνας που είναι καθοριστική για να αυξηθούν οι Βρετανοί που κάνουν διακοπές στη χώρα μας αλλά, κυρίως, η ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων προς τη χώρα μας είναι, σύμφωνα με κορυφαίους παράγοντες της τουριστικής αγοράς, τα «κλειδιά» για να ξαναμπεί σε τροχιά ανόδου ο ελληνικός τουρισμός.
  • Το στοίχημα δύο εξαδέλφων
   ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΙΚΕΑ ΚΑΙ LEROY MERLIN ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΦΟΥΡΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΙΔΩΝ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Σε παλαιότερη φωτογραφία από γενική συνέλευση της Φουρλής εικονίζονται ο Γιάννης, ο Βασίλης και ο Παύλος Φουρλής. ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΗ της επιχειρηματικής οικογένειας Φουρλή τείνει να εξελιχθεί ο ευρύτερος χώρος των ειδών οικιακής χρήσης και εξοπλισμού. Ο Βασίλης και ο Παύλος Φουρλής, βασικοί μέτοχοι των διεθνών αλυσίδων ΙΚΕΑ και Leroy Merlin αντίστοιχα, δείχνουν να ξεπέρασαν την παλαιότερη περίοδο ψυχρότητας. Τώρα επιχειρούν να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς τους, ανταγωνιζόμενοι, μεταξύ άλλων, μια άλλη πολυεθνική, την Praktiker.
  • Ανησυχίες για νέο κύμα προβληματικών
   Η κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία κάνει τους τραπεζίτες να ανησυχούν για νέο κύμα προβληματικών εταιρειών. Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι κλάδοι τεχνικών εταιρειών, οικοδομής, εμπορίας αυτοκινήτων και λιανεμπορίου.
  • Εξω πάνε καλά, αλλά μέσα υποφέρουν
   ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ 9ΜΗΝΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΚΡΙΣΗ δύο ταχυτήτων θα βιώσουν το επόμενο διάστημα οι ελληνικές επιχειρήσεις. Τα πρώτα δείγματα από τις δημοσιευμένες καταστάσεις εννεαμήνου των εισηγμένων εταιρειών αποτυπώνουν ανάγλυφα τις δύο ταχύτητες.
 • Επενδύσεις

  • Το ρίσκο και οι βαλκανικές ευκαιρίες
   ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΤΟ 2009 υπήρξε έτος ανάκαμψης για όλες τις χρηματιστηριακές αγορές. Πρώτες στον χώρο ήταν οι αναδυόμενες, με κέρδη 58%.
  • Θετικές εκπλήξεις από τις εταιρείες του S&Ρ 500
   Περισσότερες παρά σε οποιοδήποτε άλλο τρίμηνο, στα δεκαπέντε χρόνια που καταγράφονται οι επιδόσεις τους, ήταν οι θετικές εκπλήξεις για εταιρείες του δείκτη Standard & Poors 500.
  • Τριπλασιάστηκε ο Dax μετά την πτώση του Τείχους
   Είκοσι χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, οι μετοχές (Dax) στη Γερμανία έχουν ξεπεράσει σε αποδόσεις τόσο τις τιμές του χρυσού όσο και το μέσο όρο των μετοχών στην Ευρώπη (DJ Stoxx 600).
  • Γερμανικές μετοχές με εξωτικές αποδόσεις
   Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 8ΜΗΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ 60% Ο ΔΕΙΚΤΗΣ DAX στη Φραγκφούρτη είναι από τους κερδισμένους του 8μηνου ράλι, καταγράφοντας απόδοση κοντά στο 60%. Τον τελευταίο μήνα, όμως, έχει υποχωρήσει 4%. Επιπλέον, ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW υποχώρησε για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Νοέμβριο, μπροστά στην προοπτική απόσυρσης των κρατικών πακέτων στήριξης και την αύξηση της ανεργίας.
 • Η Cosco στον ΟΛΠ

  • ΟΛΠ-COSCO Σκληρό πόκερ
   Με φόντο τις ανακατατάξεις που συντελούνται-εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης- στο διεθνές εμπόριο και τη λιμενική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο, θα διεξαχθεί η επαναδιαπραγμάτευση σημείων της σύμβασης παραχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική Cosco.
 • Διεθνή

  • Κερδίζει το παιχνίδι ο ιντερνετικός τζόγος
   Παρά τις διώξεις στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, η συνεχής διείσδυση του Διαδικτύου στην κοινωνία, η οικονομική κρίση και οι κινήσεις ορισμένων κυβερνήσεων κάνουν τους ειδικούς να μιλούν για αύξηση του παγκόσμιου τζίρου από ηλεκτρονικά παιχνίδια κατά 50% ώς το 2012.
  • Λιτότητα με συνταγή ΔΝΤ
   Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου είναι μια πολυσχιδής και αναπόφευκτα ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Κατάφερε μέσα σε μία νύχτα του μακρινού 1989 να μετεξελιχθεί από στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος σε ένθερμο υποστηρικτή του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας, που ανέλαβε να βγάλει τη Ρουμανία από το χάος που επακολούθησε της δολοφονίας του Τσαουσέσκου.
  • Σύμβουλος επενδυτών ο καθηγητής Ρουμπίνι
   Ενα νέο λαμπρό αστέρι ανατέλλει στο στερέωμα των διαχειριστών hedge funds: πρόσωπο διάσημο πριν ακόμη ταράξει τα νερά το πολλά υποσχόμενο χαρτοφυλάκιό του.
  • Ιράκ: Οι άνθρωποι του Μπους επιστρέφουν τώρα για μπίζνες
   Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥΛΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ του Μπους επιστρέφουν στο Ιράκ για... μπίζνες. Δύο από τα εξέχοντα στελέχη της κυβέρνησης Μπους, ο Zalmay Khalitzad, πρώην αμερικανός πρέσβης στη Βαγδάτη, και ο Jay Garner, ο στρατηγός που τοποθέτησαν οι Αμερικανοί μετά την εισβολή του 2003 ως προσωρινό κυβερνήτη του Ιράκ με στόχο την ανοικοδόμησή του..., έχουν ξεκινήσει μπίζνες στο Ιράκ, καθώς έχει αρχίσει η μοιρασιά των πετρελαίων.
  • ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σύγχρονοι είλωτες 1,8 δισ. άνθρωποι
   Αν το φάσμα της «ανάκαμψης χωρίς απασχόληση» («jobless recovery») προβάλλει στον ορίζοντα της δυτικής οικονομίας, η μαύρη αγορά εργασίας κάνει θραύση στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Στα δίχτυα της βρίσκονται παγιδευμένοι 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι, πάνω από το 50% του παγκόσμιου ενεργού πληθυσμού, αποκαλύπτει μελέτη του ΟΟΣΑ.
  • Χρυσωρυχείο ανακάλυψαν οι Ισπανοί στη Βραζιλία
   Η ισπανική οικονομία παραπαίει, αλλά οι εταιρείες της χώρας στο εξωτερικό πάνε καλά. Αιτία η Λατινική Αμερική και κυρίως η Βραζιλία. Οι ισπανικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει 125 δισ. ευρώ στη Λατ. Αμερική από το 1993. Από αυτά το ένα τρίτο στη Βραζιλία.
 • Χρηματιστήριο Αθηνών