Έντυπη Έκδοση

Υπερδραστήρια κύστη

Η Διεθνής Εταιρεία Εγκράτειας (ICS) ορίζει το Σύνδρομο της Υπερδραστήριας Κύστης (OverActive Bladder, ΟΑΒ) ως την επιτακτική ανάγκη για ούρηση, με ή χωρίς επιτακτική ακράτεια, που συνήθως συνοδεύεται από συχνουρία και νυκτουρία. Η ουροδόχος κύστη λειτουργεί αφενός σαν μια αποθήκη για τα ούρα και αφετέρου σαν μια αντλία προώθησης των ούρων.

Πλήρες θέμα...

 • Άλλες ειδήσεις

  • Ενθαρρυντικά νέα για τους ασθενείς με χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία
   Η χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία είναι ο πιο συχνός τύπος λευχαιμίας σε ενηλίκους. Αφορά το 25% έως 30% όλων των περιστατικών λευχαιμίας και προσβάλλει τους άνδρες σε διπλάσια συχνότητα σε σχέση με τις γυναίκες. Στην Ελλάδα καταγράφονται ετησίως περί τα 300 νέα περιστατικά.
  • Νέο σκεύασμα για τη θεραπεία της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης
   Η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση είναι μια σπάνια, προοδευτικώς εξελισσόμενη νόσος που προσβάλλει περίπου 100.000 άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως.
  • Πολυβιταμίνες υπεύθυνες για αλλεργία
   Δεν αλλάζει το αν θα αναπτύξουν αλλεργίες τα παιδιά ο παράγοντας πολυβιταμίνες, λέει νέα επιστημονική δημοσίευση στο American Journal of Clinical Nutrition.
  • Πώς η διατροφή επηρεάζει την όραση
   Είναι ευρέως γνωστό ότι η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την ορθή επίτευξη όλων των λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού, μεταξύ των οποίων και η όραση. Για να δούμε, λοιπόν, τι θα πρέπει να κάνουμε για να έχουμε, αλλά και να διατηρήσουμε καλή όραση.
  • Περισσότεροι απο 1.000.000 οι ασθενείς που χειρουργήθηκαν με τη μέθοδο OPCAB Στεφανιαία παράκαμψη με πάλλουσα καρδιά
   Από το 1997 μέχρι τον χρόνο που μόλις πέρασε, υπολογίζεται ότι ανάμεσα στους ασθενείς που έχουν χειρουργηθεί για στεφανιαία παράκαμψη διεθνώς, υπάρχουν και περίπου 1.000.000 ασθενείς που ξεχώρισαν. Παρατηρήθηκε ότι στους ασθενείς αυτούς μειώθηκε η ανάγκη για μετεγχειρητική υποβοήθηση με ινότροπα φάρμακα (φάρμακα που βοηθούν τη συστολή της καρδιάς) κατά 36%, η πιθανότητα για κολπική μαρμαρυγή κατά 34% (καλοήθης, αλλά και επικίνδυνη αρρυθμία) και η ανάγκη για μετάγγιση αίματος κατά 33%.