Έντυπη Έκδοση

Στο ΝΑΤΟ η συντήρηση αστυνομικών και πυροσβεστικών ελικοπτέρων!

Στο ΝΑΤΟ αναθέτει τη συντήρηση των πυροσβεστικών και αστυνομικών ελικοπτέρων η κυβέρνηση προκειμένου τα Σώματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής να μη βρεθούν σε επιχειρησιακό αδιέξοδο σε δυο-τρεις μήνες που αρχίζει η αντιπυρική περίοδος αφ' ενός και λήγει η προσωρινή σύμβαση συντήρησης των αστυνομικών ελικοπτέρων αφ' ετέρου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «έπειτα από αίτημα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το ΓΕΑ απέστειλε σχετική επιστολή προς τον ΝΑΤΟϊκό Οργανισμό NAMSA ώστε να συμπεριληφθούν τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ. στο φόρτο τεχνικής-εφοδιαστικής υποστήριξης που παρέχεται μέσω της Helicopter Weapon System Partnership».

Οπως αναφέρεται, «ξεκινά άμεσα και χωρίς την καταβολή πρόσθετου συμβατικού τιμήματος η συντήρηση των δύο ιδιόκτητων ελικοπτέρων τύπου Super Puma αφού εντάσσονται στην ήδη υφιστάμενη, εν ισχύ, σύμβαση της Πολεμικής Αεροπορίας για ίδιου τύπου ελικόπτερα».

Στον ίδιο ΝΑΤΟϊκό Οργανισμό σχεδιάζει το υπουργείο να θέσει τη διαδικασία διαγωνισμού «για την ανάδειξη αναδόχου για τα τρία ελικόπτερα τύπου ΒΚ117 του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και τα πέντε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., των οποίων η σύμβαση συντήρησης λήγει στις 24 Απριλίου».

Επί χρόνια το Δημόσιο στηριζόταν στο ολιγοπώλιο δύο εταιρειών που διαγκωνίζονταν για τις κοστοβόρες διαδικασίες συντήρησης των ελικοπτέρων και πρόσφατα το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε επέκταση σύμβασης συντήρησης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, ενώ συχνά οι διαγωνισμοί δεν τελεσφορούσαν έπειτα από προσφυγές που δημιουργούσαν αδιέξοδα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΝΑΤΟ
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Οπισθεν κατόπιν αντιδράσεων
Εκπαίδευση
Επιταγές για κατάρτιση
Γερμανία
Βαυαρική ένσταση για τη διάσωση
ΣΥΡΙΖΑ
Δημοψήφισμα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Νέο 11μελές όργανο συντονισμού στον ΣΥΡΙΖΑ
ΛΑΟΣ
Και εξηγήσεις ο ΛΑΟΣ
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ελληνικό ναι στο γερμανογαλλικό σχέδιο
Τράπεζα της Ελλάδος
Ψαλίδι 14% στις μέσες αποδοχές σε μία διετία
ΝΑΤΟ
Στο ΝΑΤΟ η συντήρηση αστυνομικών και πυροσβεστικών ελικοπτέρων!
Νέα Δημοκρατία
Τους ενώνει η... πώληση
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
Χάος με τις Μη Κυβερνητικές
Εισαγγελική παρέμβαση μετά τα δημοσιεύματα της «Ε»
Μεταναστευτική πολιτική
«Θύμα του κακού της γείτονα στο μεταναστευτικό η Ελλάδα»
Άλλες ειδήσεις
ΔΣΑ: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο
Υποδοχή έντασης για τον Μπεγλίτη
10% το επίδομα επικινδυνότητας