Έντυπη Έκδοση

Η Ν.Δ. ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Τους ενώνει η... πώληση

Η Ν.Δ. κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου ότι έχει ταχθεί υπέρ της πώλησης μέρους της δημόσιας περιουσίας, όταν την ίδια στιγμή ανάλογη πρόταση έκανε και ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Πιο συγκεκριμένα στις 10 Ιουλίου 2010 σε ιντερνετική συζήτηση που είχε μέσω του blog filoisamara, αναλύοντας την πρόταση για την εξοικονόμηση των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «από τα μη επιχειρησιακά και άμεσα εκμεταλλεύσιμα (ακίνητα του Δημοσίου), τα δύο τρίτα περίπου είναι και "εμπορεύσιμα"». Τα εκτίμησε γύρω στα 100 δισεκατομμύρια και τόνισε ότι «μπορούν να πουληθούν σε μεγάλα τμήματα (με real estate development) όχι ως "μεμονωμένα οικοπεδάκια"».

Υποστήριξε μάλιστα ότι «τα ακίνητα αυτά μπορούν να "καθαρίσουν" από πάσης φύσεως "εκκρεμότητες" -νομικά και θεσμικά εμπόδια για την πώλησή τους- με διαδικασίες αντίστοιχες με εκείνες που ακολουθήθηκαν για τις απαλλοτριώσεις εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων» όπως ανέφερε. Επισήμανε, πάντως, ότι «η πώλησή τους δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει υπό πίεση διότι τότε το τίμημά τους θα είναι υποβαθμισμένο».

Σε επικοινωνία που είχε μαζί του η «Ε», ο Χρ. Λαζαρίδης υποστήριξε ότι απομονώνονται φράσεις του και ότι μιλάει με οικονομικούς όρους. «Η τρόικα λέει "πουλήστε τα" κι εγώ λέω "βγάλτε τα για πώληση"» είπε. «Αυτό σημαίνει ότι ορίζεται έτσι η τιμή πώλησής τους και εφόσον αυτή είναι ελκυστική θα χρησιμοποιηθεί στην όποια διαπραγμάτευση για την αξιοποίησή τους».

Η Ν.Δ. και να προσκληθεί δεν θα πάει σε ένα διάλογο με την κυβέρνηση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αυτό είναι το δεύτερο «όχι» που λέει. Προηγήθηκε το «όχι» στην πρόσκληση Παπακωνσταντίνου προς τις πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την οικονομία.

Η Συγγρού βλέπει εκλογές, αρνείται να δώσει την εικόνα της «συνενοχής» προς την κυβέρνηση, επενδύοντας στη λαϊκή δυσαρέσκεια. Πέφτει όμως στην παγίδα να εμφανίζει μια σύγχυση στην υπεράσπιση των θέσεών της, γεγονός που προκαλεί μια εσωκομματική μουρμούρα. Βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., με τα οποία συνομίλησε η «Ε», εκτιμούν ότι «μία πολιτική δύναμη που θέλει να προβάλει ως εναλλακτική πρόταση εξουσίας πρέπει να αντιπαρατίθεται στο επίπεδο των συγκεκριμένων προτάσεων».

«Ολος ο κόσμος ήξερε τις προτάσεις μας από τον Ιούλιο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης. «Κανείς δεν έδινε σημασία. Αντίθετα, λοιδορούσαν αυτή την πρόταση, μιλώντας για "μαγικά ραβδάκια" και για Χάρι Πότερ».

Η Ν.Δ. εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου και για την κίνησή του να εξαγγείλει χθες νομοθετική πρωτοβουλία που θα απαγορεύει την πώληση μεγάλων εκτάσεων δημόσιας γης προκειμένου να μειώσει τον απόηχο των αρνητικών αντιδράσεων από τις δηλώσεις της τρόικας που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκποίηση της εθνικής περιουσίας. «Αποτελεί άλλη μια απόπειρα εμπαιγμού και εξαπάτησης του λαού» δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αποκρατικοποιήσεις
Νέα Δημοκρατία
ΠΑΣΟΚ
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Οπισθεν κατόπιν αντιδράσεων
Εκπαίδευση
Επιταγές για κατάρτιση
Γερμανία
Βαυαρική ένσταση για τη διάσωση
ΣΥΡΙΖΑ
Δημοψήφισμα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Νέο 11μελές όργανο συντονισμού στον ΣΥΡΙΖΑ
ΛΑΟΣ
Και εξηγήσεις ο ΛΑΟΣ
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ελληνικό ναι στο γερμανογαλλικό σχέδιο
Τράπεζα της Ελλάδος
Ψαλίδι 14% στις μέσες αποδοχές σε μία διετία
ΝΑΤΟ
Στο ΝΑΤΟ η συντήρηση αστυνομικών και πυροσβεστικών ελικοπτέρων!
Νέα Δημοκρατία
Τους ενώνει η... πώληση
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
Χάος με τις Μη Κυβερνητικές
Εισαγγελική παρέμβαση μετά τα δημοσιεύματα της «Ε»
Μεταναστευτική πολιτική
«Θύμα του κακού της γείτονα στο μεταναστευτικό η Ελλάδα»
Άλλες ειδήσεις
ΔΣΑ: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο
Υποδοχή έντασης για τον Μπεγλίτη
10% το επίδομα επικινδυνότητας