Έντυπη Έκδοση

Νέο 11μελές όργανο συντονισμού στον ΣΥΡΙΖΑ

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, το σχέδιο «επανεκκίνησης» του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε σε εφαρμογή, με τη συνεδρίαση της Γραμματείας της πολιτικής συμμαχίας το βράδυ της Δευτέρας.

Στη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν από τον ΣΥΝ ο Αλέξης Τσίπρας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Νίκος Βούτσης, ενώ επίσης ήταν εκπρόσωποι από το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» -όχι όμως και ο άτυπος επικεφαλής του, Αλέκος Αλαβάνος- και των εννέα μελών που έχουν συμμαχήσει εντός της Γραμματείας, μαζί με τους βουλευτές Β. Μουλόπουλο και Θ. Δρίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση που έγινε, αποφασίστηκε ένα νέο σχήμα που θα συντονίζει τη Γραμματεία και στο οποίο θα συμμετέχουν έντεκα μέλη από όλες τις συνιστώσες. Η συμφωνία κατέληξε στο εξής: Στο σχήμα ο ΣΥΝ θα έχει τρεις εκπροσώπους. Με τρεις εκπροσώπους θα εκπροσωπείται και το «Μέτωπο», όπως και η συμμαχία των εννέα μελών της Γραμματείας. Από μία θέση θα έχουν ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ και των Ενεργών Πολιτών του Μανώλη Γλέζου.

Η ίδρυση του συντονιστικού είναι πιθανόν να προκαλέσει αντιδράσεις εντός του ΣΥΝ, καθώς το κόμμα της Αριστεράς έχει ήδη αποφασίσει τη στάση που θα τηρήσει σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και στην Πολιτική Γραμματεία. Και πρότεινε μάλιστα το βάρος του ΣΥΡΙΖΑ να πέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι στον ΣΥΝ εκτιμούν πως είναι πιθανόν να γίνουν εκλογές. Και γι' αυτό προσπαθούν να συντονίσουν τις κινήσεις τους, ώστε να μην αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προβλήματα.

Ενδεικτικό πάντως είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι του «Μετώπου» δεν συμφώνησαν με την απόφαση για την ίδρυση νέου οργάνου εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: ΣΥΡΙΖΑ
Δημοψήφισμα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Οπισθεν κατόπιν αντιδράσεων
Εκπαίδευση
Επιταγές για κατάρτιση
Γερμανία
Βαυαρική ένσταση για τη διάσωση
ΣΥΡΙΖΑ
Δημοψήφισμα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Νέο 11μελές όργανο συντονισμού στον ΣΥΡΙΖΑ
ΛΑΟΣ
Και εξηγήσεις ο ΛΑΟΣ
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ελληνικό ναι στο γερμανογαλλικό σχέδιο
Τράπεζα της Ελλάδος
Ψαλίδι 14% στις μέσες αποδοχές σε μία διετία
ΝΑΤΟ
Στο ΝΑΤΟ η συντήρηση αστυνομικών και πυροσβεστικών ελικοπτέρων!
Νέα Δημοκρατία
Τους ενώνει η... πώληση
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
Χάος με τις Μη Κυβερνητικές
Εισαγγελική παρέμβαση μετά τα δημοσιεύματα της «Ε»
Μεταναστευτική πολιτική
«Θύμα του κακού της γείτονα στο μεταναστευτικό η Ελλάδα»
Άλλες ειδήσεις
ΔΣΑ: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο
Υποδοχή έντασης για τον Μπεγλίτη
10% το επίδομα επικινδυνότητας