Έντυπη Έκδοση

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΜΕ

Περισσότερα για τηλεόραση παρά για τους δημότες

Αποφασισμένος να βάλει τάξη στο οικονομικό χάλι της Δημοτικής Τηλεόρασης TV 100, την οποία χαρακτήρισε «σκατά τηλεόραση», εμφανίστηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εργαζόμενοι είναι θορυβημένοι και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σήμερα σε εργασιακή συνέλευση.

«Εάν ήμουν επιχειρηματίας, δεν θα το σκεφτόμουν ούτε δευτερόλεπτο. Θα την έκλεινα πάραυτα». Ταυτόχρονα έκανε σαφές ότι υπάρχει η πολιτική βούληση της διοίκησης του δήμου να κρατηθεί πάση θυσία η TV 100, αλλά αυτό αποκλείεται να συμβεί με το σημερινό κόστος των 8 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, είπε ότι δεν είναι δυνατό το μισθολογικό κόστος να κυμαίνεται στο 83% του συνολικού, όταν σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι 30% και στην ΕΡΤ κάτω του 50%. Επίσης δεν μπορεί για τα δημοτικά ΜΜΕ να δίνονται 8 εκατ. και για την κοινωνική πολιτική μόνο 4 εκατ. ευρώ.

Επίθεση εναντίον του Γ. Μπουτάρη εξαπέλυσε ο Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος του καταλόγισε αλαζονεία και προσπάθεια άλωσης των δημοτικών ΜΜΕ για να προσλάβει δικούς του ανθρώπους, αλλά τάχτηκε και υπέρ της εξυγίανσης.

Δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης επιτέθηκαν στον Γκιουλέκα λέγοντας πού ήταν τα προηγούμενα χρόνια και δεν μίλησε τότε για την ανάγκη εξυγίανσης, όταν κυριαρχούσαν στα δημοτικά ΜΜΕ ο γαλάζιος κομματισμός και η προβολή μόνο της διοίκησης του δήμου. Ο Γ. Μπουτάρης επισήμανε ότι η TV 100 είχε γίνει το προσωπικό «λιβανιστήρι» του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Κατά των απολύσεων των πέντε τάχτηκαν και οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης - Σ. Ζαριανόπουλος (ΚΚΕ), Τρ. Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ), Μ. Στεργίου (ΛΑΟΣ), Στ. Παπαθεμελής, Χρ. Μάτης (Οικολόγοι Πράσινοι).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, στα δημοτικά ΜΜΕ εργάζονται περίπου 210 άτομα και η θεαματικότητα της TV 100 δεν είναι μετρήσιμη, καθώς είναι κάτω του 0,5%. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος (δεν δίνονταν χρήματα για αγορά νέων μηχανημάτων, αλλά για προσλήψεις), πομποί έχουν πάθει βλάβες και είναι «θαύμα» το πώς εξακολουθεί και εκπέμπει η TV 100.

Ο Γ. Μπουτάρης είπε ότι θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το επιχειρησιακό πρόγραμμα για την εξυγίανση των δημοτικών ΜΜΕ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Αθώωση Κοντομηνά για τον Alpha
Νέα απεργία στο Alter
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Κινηματογράφος
Ιράν και Ουγγαρία φλερτάρουν με την αρκούδα
Εικαστικά
40 μέτρα σελίδες τέχνης
Από τον Κεφαλληνό μέχρι σήμερα
Θέατρο
Μαθήτρια στο θεατρικό θρανίο
Μουσική
Εφυγε και ο Γιάννης Καραμπεσίνης
Ερέχθειο
Γαλάζια κύματα και άνθη κρατούσαν οι Καρυάτιδες
Τι είναι το αιγυπτιακό μπλε;
Βήμα βήμα η ανακάλυψη του χρώματος
Τηλεόραση
Περισσότερα για τηλεόραση παρά για τους δημότες
Αθώωση Κοντομηνά για τον Alpha
Νέα απεργία στο Alter