Έντυπη Έκδοση

Αθώωση Κοντομηνά για τον Alpha

Την αθώωση του επιχειρηματία Δημ. Κοντομηνά από το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στον όμιλο «Alpha» την περίοδο 2003-2004, αποφάσισε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας.

Η υπόθεση, που ξεκίνησε με μήνυση του τότε προέδρου του σταθμού, Στ. Τσοτσορού, αφορούσε, όπως υποστήριζε, σε σειρά παράνομων πράξεων, σχετιζόμενων με την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών του ομίλου ALPHA. Και συγκεκριμένα σε εσωτερικές δανειοδοτήσεις, στις οποίες είχε προχωρήσει ο Δ. Κοντομηνάς, και που όμως εμφανίστηκαν ως αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, παραβιάζοντας τον νόμο του βασικού μετόχου. Αποτέλεσμα ήταν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να επιβάλει σχετικό πρόστιμο, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Χθες, πάντως, ο Στ. Τσοτσορός κατέθεσε ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ήταν υπέρ όλων των μετόχων, καθώς και ότι το πρόστιμο, με το οποίο ζημιώθηκε ο σταθμός, δεν έχει ακόμα πληρωθεί, μιας και η υπόθεση εκκρεμεί στο ΣτΕ, έπειτα από προσφυγή του Alpha.

Της αθωωτικής απόφασης είχε προηγηθεί η επίσης απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, η οποία μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι από την ακροαματική διαδικασία «προέκυψε η ενίσχυση της εταιρείας με το ποσό των 68 εκατ. ευρώ, που κατέβαλε ο κατηγορούμενος, και όχι η ζημία. Παράλληλα, δεν πραγματοποιήθηκε καμία μείωση της αξίας της μετοχής πριν ή μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ, όπως φάνηκε, το πρόστιμο του ΕΣΡ δεν εκτελέστηκε και άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για ζημία».

Μάλιστα, αναφερόμενη στις ενέργειες του Δ. Κοντομηνά, μετά την αποχώρηση του Στ. Τσοτσορού από την προεδρία του σταθμού, ισχυρίστηκε ότι «πρόκειται για τακτική που θα πρέπει να κριθεί ως αστική διαφορά. Ηδη υπάρχει δε η απόρριψη σχετική αγωγής, σύμφωνα με το σκεπτικό της οποίας δεν υπήρξε καμία ζημία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Περισσότερα για τηλεόραση παρά για τους δημότες
Νέα απεργία στο Alter
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Κινηματογράφος
Ιράν και Ουγγαρία φλερτάρουν με την αρκούδα
Εικαστικά
40 μέτρα σελίδες τέχνης
Από τον Κεφαλληνό μέχρι σήμερα
Θέατρο
Μαθήτρια στο θεατρικό θρανίο
Μουσική
Εφυγε και ο Γιάννης Καραμπεσίνης
Ερέχθειο
Γαλάζια κύματα και άνθη κρατούσαν οι Καρυάτιδες
Τι είναι το αιγυπτιακό μπλε;
Βήμα βήμα η ανακάλυψη του χρώματος
Τηλεόραση
Περισσότερα για τηλεόραση παρά για τους δημότες
Αθώωση Κοντομηνά για τον Alpha
Νέα απεργία στο Alter