Έντυπη Έκδοση

ΟΚΑΝΑ: Ζητούν αύξηση χρηματοδότησης, κάνουν στάση εργασίας

Να αυξηθεί το ύψος της ιδιαίτερα πενιχρής φετινής χρηματοδότησης του ΟΚΑΝΑ, ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες του που είναι οι ανάγκες του πληθυσμού που εξυπηρετεί και των 6.000 ατόμων που περιμένουν λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης στις λίστες αναμονής- «ντροπής», απαιτεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Οργανισμού, που καλεί σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Υγείας αύριο 10 με 1 το μεσημέρι.

Η απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναφέρουν οι εργαζόμενοι λήφθηκε από την ολομέλεια του Συλλόγου εκτιμώντας την κατάσταση ύστερα από τα τελευταία μέτρα περικοπών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα οποία «είναι σε τελείως λάθος βάση», αφού αφήνουν τον ΟΚΑΝΑ χωρίς τα μέσα να καλύψει ούτε τις μισές από τις λειτουργικές του δαπάνες αλλά και τις θέσεις που έχει εκφράσει μέχρι στιγμής η νέα πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μένη Μαλλιώρη.

Βασικό αίτημα των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν μαζί με τον πολύπαθο οργανισμό σωρεία εργασιακών και θεσμικών ζητημάτων είναι να σταματήσουν οι σχεδιασμοί που ανακοίνωσε ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης για απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από τον κοινωνικό ιστό της πόλης, θέση που στηρίζει έναν επικίνδυνο κοινωνικό ρατσισμό.

Αντίθετα, η θέση των εργαζομένων είναι εκεί που σκοπεύουν οι ιθύνοντες να μετακινήσουν τις υπάρχουσες μονάδες να δημιουργήσουν νέες επιπλέον μονάδες.

Απορία προκαλεί στους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ αναφορά της υφυπουργού Υγείας κ. Γεννηματά -σε πρόσφατη ημερίδα για την πρόληψη- πως και προηγούμενες κυβερνήσεις έδιναν λεφτά στον ΟΚΑΝΑ αλλά αυτά έγιναν «μισθοδοσία και μεθαδόνη». Πράγματι, σημειώνει ο Σύλλογος, οι εργαζόμενοι αυξηθήκαμε φτάνοντας τους 640 με σύμβαση αορίστου χρόνου αλλά αυτό έγινε ενώπιον αναγκών ενός κοινωνικού προβλήματος που μεγεθύνθηκε 100%. Οι δε προμήθειες μεθαδόνης έγιναν ύστερα από διαγωνισμούς που έκανε το ίδιο το υπουργείο.

Δεν θα αφήσουμε να γίνουν αποδιοπομπαίοι οι περίπου 100 εργαζόμενοι με δουλικές σχέσεις εργασίας, εκ των οποίων 43 άτομα είναι ενοικιαζόμενοι υπάλλληλοι, καλύπτοντας όμως πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δηλώνουν οι εργαζόμενοι, που τονίζουν ότι εάν απομακρυνθούν αυτοί οι έμπειροι υπάλληλοι-πρόσωπα αναφοράς σε μονάδες της επαρχίας κυρίως, αυτές θα κλείσουν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση
Σχετικά θέματα: Υγεία
Επίσχεση εργασίας για τις εφημερίες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Γνωμοδότηση Αρείου Πάγου
Θετική ρΟΤΑ για συμβασιούχους
Δήμος Ζαχάρως
Ψάχνει ο εισαγγελέας - «βλέπει» και ο Α. Πάγος
Ενοχος κόμμωση
Ράστα... μολότοφ
Η μαύρη τρύπα του 2004
Χωριό πρότυπο... φάντασμα
Καταγγελία 79 φιλοζωικών οργανώσεων
Κολαστήρια ζώων
Παραδικαστικό κύκλωμα
Και πειθαρχική εξέταση για τις βαριές καταγγελίες
Περιβάλλον
8,7 τόνοι CO2 για κάθε Ελληνα
Υγεία
ΟΚΑΝΑ: Ζητούν αύξηση χρηματοδότησης, κάνουν στάση εργασίας
Επίσχεση εργασίας για τις εφημερίες
Υπόθεση Λ. Φούντα
Σε περίσκεψη η ΕΛ.ΑΣ. μετράει... δέκα κλειδιά
Άλλες ειδήσεις
Το ψήφισμα και οι συμβάσεις στο Κέντρο ΑμεΑ Αργολίδας
Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι μεταφορές μαθητών
Δακρυγόνα στοπ, αλλά... εν καιρώ
Πήγαν για την ασφάλεια και βγήκαν φυλακισμένοι
Το νέο Δ.Σ. της Ενωσης Εισαγγελέων
Νέος πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ
Πράσινο φως για δύο δίκτυα ποδηλατοδρόμων
Αλλαγές έρχονται για την εκτός σχεδίου δόμηση στα νησιά
Χωρίς ιό
Αργεί το μετρό - 70% πτώση τζίρου
Εχασε τη ζωή του στο μεροκάματο
Σταθερές οι τιμές
«Εκδικητική η μη χορήγηση άδειας στον Βασίλη Ξηρό»