Έντυπη Έκδοση

Το ψήφισμα και οι συμβάσεις στο Κέντρο ΑμεΑ Αργολίδας

«Το κέντρο εκπαίδευσης κοινωνικής υποστήριξης και κατάρτισης ΑμεΑ (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Αργολίδας παλαιότερα υπολειτουργούσε και η νέα διοίκηση το έκανε λειτουργικό και προσβάσιμο στα ΑμεΑ του νομού», αναφέρει ψήφισμα υπογεγραμμένο από 24 εργαζομένους του Κέντρου ΑμεΑ της Αργολίδας και συγγενικά τους πρόσωπα.

Το ψήφισμα χαρακτηρίζει τα καταγγελλόμενα σε δημοσίευμα της «Ε» από τον εκπρόσωπο στη διοίκηση του κέντρου της εθνικής συνομοσπονδίας ΑμεΑ, Α. Τριανταφύλλου, ως «συκοφαντικά, κακόβουλα και απαράδεκτα», απαιτεί από τον καταγγέλλοντα να επανορθώσει και εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του Κέντρου Δ. Μπαστούνη «να προβεί στα νόμιμα ένδικα μέσα εναντίον του» σε αντίθετη περίπτωση. Επί της ουσίας του δημοσιεύματος της «Ε», το ψήφισμα επικαλούμενο αριθμούς συνεδριών στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ αρνείται τον χαρακτηρισμό του Κέντρου ως πάρκινγκ προσωπικού. Επίσης, αμφισβητεί το «φωτογραφικόν» της διαδικασίας ανανέωσης των συμβάσεων τεσσάρων εργαζομένων, αναφέροντας ότι «η διαδικασία επιλογής έγινε με νόμιμες διαδικασίες από τον σύλλογο ΑμεΑ και δημοσιεύτηκε σε δύο τοπικές εφημερίδες, μία ημερήσια και μία εβδομαδιαία, καθώς επίσης και στην είσοδο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ». Τέλος, το ψήφισμα εκτιμά ότι ο υπογράφων το δημοσίευμα παρασύρθηκε από τον καταγγέλλοντα και δημοσίευσε τις ψευδείς καταγγελίες του δίχως να τις εξακριβώσει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α. ΣΚΟΡΔΙΛΗ: Ενημερώνω κατ' αρχάς τους φίλτατους 24 που υπογράφουν το ψήφισμα ότι η απομάκρυνση του παλαιού προέδρου, επί ημερών του οποίου, όπως οι ίδιοι λένε, το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ υπολειτουργούσε, ήταν αποτέλεσμα δημοσιευμάτων της «Ε» προ διετίας. Στα επί της ουσίας: Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ και σήμερα υπολειτουργεί, με παροπλισμένο έναν ολόκληρο όροφό του. Επίσης, ενώ θα έπρεπε να προσφέρει μια ευρύτατη γκάμα υπηρεσιών, λειτουργεί κατ' εξοχήν ως φυσικοθεραπευτήριο. Η ύπαρξη -για παράδειγμα- 9 νοσηλευτών χωρίς να υπάρχει νοσηλευτική υπηρεσία σημαίνει πάρκινγκ προσωπικού. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεων, αρκούμαι απλώς να επισημάνω ότι άλλο το νομότυπο και άλλο το σκόπιμο ή φωτογραφικό· το πρώτο δεν αναιρεί το δεύτερο. Κατά τα άλλα, το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό νέας διοίκησης στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας (και όχι μόνο). Η παράταση της υφιστάμενης «ακέφαλης» κατάστασης -η θητεία τού υπό αντικατάσταση προέδρου έληξε στις 10 Μαρτίου, την ίδια μέρα συμπτωματικά συντάχθηκε και το ψήφισμα- μόνο τους ανθρώπους με αναπηρία της Αργολίδας δεν υπηρετεί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑμεΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Γνωμοδότηση Αρείου Πάγου
Θετική ρΟΤΑ για συμβασιούχους
Δήμος Ζαχάρως
Ψάχνει ο εισαγγελέας - «βλέπει» και ο Α. Πάγος
Ενοχος κόμμωση
Ράστα... μολότοφ
Η μαύρη τρύπα του 2004
Χωριό πρότυπο... φάντασμα
Καταγγελία 79 φιλοζωικών οργανώσεων
Κολαστήρια ζώων
Παραδικαστικό κύκλωμα
Και πειθαρχική εξέταση για τις βαριές καταγγελίες
Περιβάλλον
8,7 τόνοι CO2 για κάθε Ελληνα
Υγεία
ΟΚΑΝΑ: Ζητούν αύξηση χρηματοδότησης, κάνουν στάση εργασίας
Επίσχεση εργασίας για τις εφημερίες
Υπόθεση Λ. Φούντα
Σε περίσκεψη η ΕΛ.ΑΣ. μετράει... δέκα κλειδιά
Άλλες ειδήσεις
Το ψήφισμα και οι συμβάσεις στο Κέντρο ΑμεΑ Αργολίδας
Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι μεταφορές μαθητών
Δακρυγόνα στοπ, αλλά... εν καιρώ
Πήγαν για την ασφάλεια και βγήκαν φυλακισμένοι
Το νέο Δ.Σ. της Ενωσης Εισαγγελέων
Νέος πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ
Πράσινο φως για δύο δίκτυα ποδηλατοδρόμων
Αλλαγές έρχονται για την εκτός σχεδίου δόμηση στα νησιά
Χωρίς ιό
Αργεί το μετρό - 70% πτώση τζίρου
Εχασε τη ζωή του στο μεροκάματο
Σταθερές οι τιμές
«Εκδικητική η μη χορήγηση άδειας στον Βασίλη Ξηρό»