Έντυπη Έκδοση

Εκπτωση 20% σε ανέργους και πολύτεκνους από μαγαζιά

Εκπτώσεις έως και 20% θα κάνουν εμπορικά καταστήματα, πλην σουπερμάρκετ και υπερκαταστημάτων, σε ανέργους και πολύτεκνους, με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Συμμετέχω», στο οποίο η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου συνεργάζεται με το υπουργείο Εργασίας και το παρουσίασαν χθες ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος προέβλεπε τη διανομή εκπτωτικών κουπονιών αξίας 60-70 ευρώ, με τα οποία οι άνεργοι θα μπορούσαν να προμηθευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ωστόσο τελικά για λόγους ευελιξίας στην εφαρμογή του, όπως είπε ο υπουργός, προτιμήθηκε η εφαρμογή του με την απλή επίδειξη της κάρτας που θα πιστοποιεί την ιδιότητα του ανέργου ή του πολύτεκνου στον έμπορο που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Σε ερώτηση, για ποιο λόγο δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι συγκοινωνιακοί φορείς, ο υπουργός Εργασίας περιορίστηκε να απαντήσει ότι κλήθηκαν και αυτοί, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση εκ μέρους τους.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κορκίδη, η Συνομοσπονδία επιδιώκει να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες, αλλά και να επεκταθεί χρονικά πέραν του 2010. Ο ίδιος παρουσίασε χθες και την καμπάνια της ΕΣΕΕ «Ταμειακές παντού, αποδείξεις απ' όλους», ενώ κάλεσε τον εμπορικό κόσμο της χώρας να απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ.

! ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κατάληψη στο κτήριο της Νομαρχίας Ημαθίας έκαναν χθες εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (πρώην Λαναράς), οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα ενός χρόνου και την επαναλειτουργία των εργοστασίων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις
Απασχόληση και ανεργία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Φορολογική πολιτική
2.400 € λιγότερες αποδείξεις
Αφού φούντωσαν τη βενζίνη, τώρα σχεδιάζουν πλαφόν
Κλείνουν μεθαύριο τα βενζινάδικα
Λ. Κατσέλη:
Αντέχουν ακόμη οι υπερχρεωμένοι
Επισπεύδουν την αξιολόγηση 4.000 επενδυτικών σχεδίων
Αναμόρφωση Ασφαλιστικού
«7 σοφοί» κάνουν πάσα στον Λοβέρδο
Πρόγραμμα «Συμμετέχω»
Εκπτωση 20% σε ανέργους και πολύτεκνους από μαγαζιά
Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία
2.700.000 έχασαν τη δουλειά τους στην ευρωζώνη
Στατιστική υπηρεσία
Αντέχει η απασχόληση στο λιανεμπόριο (+1,8%)
Κίνα
Γυρίζουν την πλάτη στα ομόλογα ΗΠΑ
Άλλες ειδήσεις
«Συνδυασμός» ΟΛΠ με Θριάσιο
Σε ύφεση και τα φέσια (-82,3%)
Απλοποιούν βίζες, χάριν τουρισμού
ΣΕΒ: Ακόμη πιο ελαστικά
Παράσταση διαμαρτυρίας