Έντυπη Έκδοση

Αντέχει η απασχόληση στο λιανεμπόριο (+1,8%)

Εν μέσω κρίσης και μεγάλης μείωσης των δραστηριοτήτων και στον τομέα των υπηρεσιών, ένας από τους ελάχιστους κλάδους που γνωρίζει άνθηση είναι... της «παροχής προστασίας» και των «ντετέκτιβ».

Το τελευταίο τετράμηνο του 2009 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008 ο τζίρος του κλάδου «παροχή προστασίας και διενέργεια έρευνας» αυξήθηκε κατά 9,9%. Μεγάλη αύξηση του τζίρου, κατά 70,7%, σημειώθηκε και στις «υπηρεσίες διοικητικών δραστηριοτήτων γραφείου και στις υπηρεσίες δραστηριοτήτων υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις». Αντίθετα, σε όλους τους άλλους κλάδους των υπηρεσιών, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, παρατηρείται καθίζηση του κύκλου εργασιών. Π.χ. στις υπηρεσίες δραστηριοτήτων αρχιτεκτόνων, μηχανικών και συναφών δραστηριοτήτων παροχής τεχνικών συμβουλών κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2009 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 ο τζίρος μειώθηκε κατά 34,7%, στον κλάδο άλλων επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων μειώθηκε κατά 22,7%, στις υπηρεσίες δραστηριοτήτων παροχής συμβουλών διαχείρισης μειώθηκε κατά 30,3%, στις υπηρεσίες πληροφορικής η μείωση έφτασε σε 22,8%, στον τζίρο στις υπηρεσίες εκδοτικών δραστηριοτήτων η μείωση ήταν 1,7%, στις τηλεπικοινωνίες 4,3%, στις υπηρεσίες διαφήμισης, έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων κοινής γνώμης η μείωση ήταν 6,9%. Παρά την ύφεση, η απασχόληση στο λιανικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 1,8% το τελευταίο τρίμηνο του 2009 σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2008. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, το τέταρτο τρίμηνο του 2009 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2008:

Ο γενικός δείκτης απασχολούμενων ατόμων στο λιανικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των απασχολουμένων στον κλάδο των καυσίμων και των λιπαντικών αυτοκινήτων, αυξήθηκε 1,8%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Εμπόριο
Απασχόληση και ανεργία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Φορολογική πολιτική
2.400 € λιγότερες αποδείξεις
Αφού φούντωσαν τη βενζίνη, τώρα σχεδιάζουν πλαφόν
Κλείνουν μεθαύριο τα βενζινάδικα
Λ. Κατσέλη:
Αντέχουν ακόμη οι υπερχρεωμένοι
Επισπεύδουν την αξιολόγηση 4.000 επενδυτικών σχεδίων
Αναμόρφωση Ασφαλιστικού
«7 σοφοί» κάνουν πάσα στον Λοβέρδο
Πρόγραμμα «Συμμετέχω»
Εκπτωση 20% σε ανέργους και πολύτεκνους από μαγαζιά
Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία
2.700.000 έχασαν τη δουλειά τους στην ευρωζώνη
Στατιστική υπηρεσία
Αντέχει η απασχόληση στο λιανεμπόριο (+1,8%)
Κίνα
Γυρίζουν την πλάτη στα ομόλογα ΗΠΑ
Άλλες ειδήσεις
«Συνδυασμός» ΟΛΠ με Θριάσιο
Σε ύφεση και τα φέσια (-82,3%)
Απλοποιούν βίζες, χάριν τουρισμού
ΣΕΒ: Ακόμη πιο ελαστικά
Παράσταση διαμαρτυρίας