Έντυπη Έκδοση

Απλοποιούν βίζες, χάριν τουρισμού

Τις δυνατότητες απλοποίησης διαδικασιών για την έκδοση βίζας τουριστών που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα και χώρες της Μέσης Ανατολής εξέτασαν από κοινού ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Συμφώνησαν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο για τη μείωση του κόστους έκδοσης βίζας αλλά και για την, κατά περίπτωση, επιμήκυνση της διάρκειας ισχύος της, ώστε να υπάρξει τόνωση του ρεύματος ξένων επισκεπτών. Εξετάστηκε ακόμη η δυνατότητα μη αυτοπρόσωπης παρουσίας στα προξενεία για την έκδοση βίζας, ώστε να διευκολύνονται οι κάτοικοι που μένουν μακριά από αυτά, καθώς επίσης και η εξάλειψη της επιβάρυνσης που προκύπτει στο κόστος έκδοσης από τα λεγόμενα Visa centers.

Συμφωνία υπήρξε και στο θέμα της κοινής δράσης των δύο υπουργείων για τη διεθνή προβολή του Μαραθώνιου 2010 που θα τελεστεί στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Παρουσίαση βιβλίου για την ανάπτυξη

«Η στιγμή της στροφής για την ελληνική οικονομία. Πώς ο προοδευτικός πραγματισμός μπορεί να τη θέσει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου των Θοδωρή Πελαγίδη και Μιχάλη Μητσόπουλου, που παρουσιάζεται σήμερα στη 1.00 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «Ιανός» (Σταδίου 24). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο καθηγητής Οικονομικών Αδαμάντιος Πεπελάσης και ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γιάννης Στουρνάρας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρισμός
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Φορολογική πολιτική
2.400 € λιγότερες αποδείξεις
Αφού φούντωσαν τη βενζίνη, τώρα σχεδιάζουν πλαφόν
Κλείνουν μεθαύριο τα βενζινάδικα
Λ. Κατσέλη:
Αντέχουν ακόμη οι υπερχρεωμένοι
Επισπεύδουν την αξιολόγηση 4.000 επενδυτικών σχεδίων
Αναμόρφωση Ασφαλιστικού
«7 σοφοί» κάνουν πάσα στον Λοβέρδο
Πρόγραμμα «Συμμετέχω»
Εκπτωση 20% σε ανέργους και πολύτεκνους από μαγαζιά
Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία
2.700.000 έχασαν τη δουλειά τους στην ευρωζώνη
Στατιστική υπηρεσία
Αντέχει η απασχόληση στο λιανεμπόριο (+1,8%)
Κίνα
Γυρίζουν την πλάτη στα ομόλογα ΗΠΑ
Άλλες ειδήσεις
«Συνδυασμός» ΟΛΠ με Θριάσιο
Σε ύφεση και τα φέσια (-82,3%)
Απλοποιούν βίζες, χάριν τουρισμού
ΣΕΒ: Ακόμη πιο ελαστικά
Παράσταση διαμαρτυρίας