Έντυπη Έκδοση

Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΜΠΟΛΕΤΣΗ

Και πειθαρχική εξέταση για τις βαριές καταγγελίες

Και τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, πέραν των δύο εισαγγελικών ερευνών που είναι σε εξέλιξη, προκάλεσαν οι βαρύτατες καταγγελίες του επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση σε βάρος του προέδρου Εφετών Αθήνας, Γιώργου Ευσταθίου.

Στον Αρειο Πάγο θα δώσει κατάθεση τώρα ο Ιωάννης Μπολέτσης Στον Αρειο Πάγο θα δώσει κατάθεση τώρα ο Ιωάννης Μπολέτσης Λίγες ώρες μετά την επισήμανση σε τηλεοπτικό σταθμό (Αλτερ) του Ιωάννη Λαμπίρη, πληρεξούσιου δικηγόρου του Ιωάννη Μπολέτση, περί «αδράνειας -εν προκειμένω- της επιθεώρησης», ο επιθεωρητής αρεοπαγίτης Ιωάν. Σίδερης απέστειλε χθες κλήση στον Ιωάν. Μπολέτση προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιόν του και να εξεταστεί ως μάρτυρας στην πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, που διεξάγεται κατόπιν παραγγελίας του προέδρου του Συμβουλίου Επιθεώρησης των Δικαστηρίων.

Η υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Μπολέτσης στις 26 Φεβρουαρίου, όταν το Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας τον έκρινε ένοχο, απαλλάσσοντας τον συγκατηγορούμενό του σε υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος Π. Μαντούβαλο, κατήγγειλε τον πρόεδρο του δικαστηρίου, Γιώργο Ευσταθίου, για «εκβίαση προκειμένου να μου αποσπάσει χρήματα για την απαλλαγή μου», εμπλέκοντας ταυτόχρονα τον Ιάκ. Γιοσάκη ως ενδιάμεσο αλλά και τον Π. Μαντούβαλο που, όπως λέει, «γνώριζε τι γινόταν στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου».

Γι' αυτές τις καταγγελίες προσκόμισε ηχογραφημένες συνομιλίες υποστηρίζοντας ότι έχει και μάρτυρες, καθώς τα cd ως προϊόντα υποκλοπής δεν λαμβάνονται υπ' όψιν, ενώ έχει ήδη δώσει μαραθώνια κατάθεση και ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ρούσσου Παπαδάκη, ο οποίος διενεργεί έρευνα για τη βασιμότητα της καταγγελίας.

Παράλληλα, ο επιχειρηματίας από τις 10 Μαρτίου με αναφορά του προς τον πρόεδρο Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, αφού τον ενημέρωνε για την έκβαση της δίκης και όσα επακολούθησαν των καταγγελιών του, όπως μια σειρά από αιτήσεις εξαίρεσης των δικαστών (που απορρίφθηκαν συλλήβδην), σημείωνε ότι:

«Δεν είναι δυνατόν, εκκρεμούσης της προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία θα κρίνει το κατά πόσον υφίσταται εκβίαση, απειλή, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παθητική δωροδοκία στο πρόσωπο του προέδρου του Γ' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, κ. Ευσταθίου, να μη διακόπτεται η δίκη (σ.σ.: έχει οριστεί για αύριο η έκδοση των ποινών), ούτως ώστε να φανούν τα πρώτα στοιχεία του υπόστατου των καταγγελλομένων μου, που αφορούν το πρόσωπο του προέδρου, αλλά, αντίθετα, αυτός και τα μέλη του δικαστηρίου με επιμονή και εμμονή "ζητούν" να επιβληθούν ποινές στο πρόσωπό μου».

«Θεωρώ -συνέχιζε- ότι πρέπει να παρέμβετε, ούτως ώστε να διακοπεί η δίκη για σύντομο χρονικό διάστημα διότι, βάσει των καταγγελλομένων μου και της προκαταρκτικής εξέτασης, με την άρση απορρήτου τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων, δηλαδή του Γιοσάκη, το δικό μου, του Π. Μαντούβαλου και του προέδρου κ. Ευσταθίου, θα αναδειχτεί το βάσιμο των καταγγελιών μου».

Τα πρόσωπα για τα οποία ζητεί την άρση είναι αυτά που ισχυρίζεται ότι έπαιξαν «ύποπτο ρόλο» στη διαμόρφωση της επίμαχης δικαστικής απόφασης.

Η... πρόσκληση

Ακόμη, χθες, με Δελτίο Τύπου ο Ιωάννης Μπολέτσης απηύθυνε «πρόσκληση» προς τους Π. Μαντούβαλο, Ιάκ. Γιοσάκη και Γ. Ευσταθίου να «συναινέσετε στην άρση του απορρήτου του περιεχομένου των ηχογραφημάτων ώστε να ακουστεί δημόσια το περιεχόμενό τους», αφού «όπως υποστηρίζετε, δεν έχετε καμιά σχέση με το περιεχόμενο των ψηφιακών ηχογραφημάτων που κατέθεσα στον Αρειο Πάγο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Γνωμοδότηση Αρείου Πάγου
Θετική ρΟΤΑ για συμβασιούχους
Δήμος Ζαχάρως
Ψάχνει ο εισαγγελέας - «βλέπει» και ο Α. Πάγος
Ενοχος κόμμωση
Ράστα... μολότοφ
Η μαύρη τρύπα του 2004
Χωριό πρότυπο... φάντασμα
Καταγγελία 79 φιλοζωικών οργανώσεων
Κολαστήρια ζώων
Παραδικαστικό κύκλωμα
Και πειθαρχική εξέταση για τις βαριές καταγγελίες
Περιβάλλον
8,7 τόνοι CO2 για κάθε Ελληνα
Υγεία
ΟΚΑΝΑ: Ζητούν αύξηση χρηματοδότησης, κάνουν στάση εργασίας
Επίσχεση εργασίας για τις εφημερίες
Υπόθεση Λ. Φούντα
Σε περίσκεψη η ΕΛ.ΑΣ. μετράει... δέκα κλειδιά
Άλλες ειδήσεις
Το ψήφισμα και οι συμβάσεις στο Κέντρο ΑμεΑ Αργολίδας
Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι μεταφορές μαθητών
Δακρυγόνα στοπ, αλλά... εν καιρώ
Πήγαν για την ασφάλεια και βγήκαν φυλακισμένοι
Το νέο Δ.Σ. της Ενωσης Εισαγγελέων
Νέος πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ
Πράσινο φως για δύο δίκτυα ποδηλατοδρόμων
Αλλαγές έρχονται για την εκτός σχεδίου δόμηση στα νησιά
Χωρίς ιό
Αργεί το μετρό - 70% πτώση τζίρου
Εχασε τη ζωή του στο μεροκάματο
Σταθερές οι τιμές
«Εκδικητική η μη χορήγηση άδειας στον Βασίλη Ξηρό»