Έντυπη Έκδοση

«Εκδικητική η μη χορήγηση άδειας στον Βασίλη Ξηρό»

«Να σταματήσει η εκδικητική αντιμετώπιση του Βασίλη Ξηρού και να του χορηγηθεί άμεσα η άδεια που δικαιούται», ζητεί με χθεσινό δελτίο Τύπου η Πρωτοβουλία «Δράση για την Ελευθερία».

Οπως αναφέρεται στο κείμενο-καταγγελία της Πρωτοβουλίας «ο καταδικασμένος παραδειγματικά σε 25 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της 17Ν κατάφερε, ύστερα από μια σειρά απορρίψεων, να πάρει άδεια για πρώτη φορά, με τη σύμφωνη γνώμη διευθυντή και κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, μειοψηφούντος του εισαγγελέα. Με τον ίδιο τρόπο έλαβε διαδοχικά άλλες τρεις άδειες.

»Τον Ιούλιο του 2009 ψηφίζεται ο "κουκουλονόμος", όπου, μεταξύ άλλων, μεταβάλλει προς το αυστηρότερο το καθεστώς χορήγησης αδειών στους κρατούμενους, αφού για να χορηγηθεί πλέον άδεια απαιτείται και η συμφωνία του εισαγγελέα. Σε περίπτωση διαφωνίας του, ο εισαγγελέας προσφεύγει στο δικαστικό συμβούλιο και μέχρι την έκδοση της απόφασης η χορήγηση άδειας αναστέλλεται.

»Υπό το νέο καθεστώς ο Βασίλης Ξηρός έλαβε νέα άδεια τον Ιούλιο του 2009, πάλι κατά πλειοψηφία, αυτή τη φορά όμως η εισαγγελέας άσκησε προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο με ένα πρωτοφανές και σκανδαλώδες σκεπτικό, που μπαίνει στην ουσία της ποινικής υπόθεσης και "δικάζει" ξανά τον ήδη καταδικασμένο, απέρριψε τη χορήγηση άδειας στον Βασίλη Ξηρό. Χαρακτηριστικά, η απόφαση θεωρεί υποκριτική την καλή συμπεριφορά του προκειμένου να παίρνει άδειες, υποστηρίζει ότι το γεγονός της τήρησης των περιοριστικών όρων στις προηγούμενες εξόδους του δεν αναιρεί το ενδεχόμενο μη τήρησής τους σε επόμενες άδειες, θεωρεί το διάστημα της ποινής που του απομένει αρκετά μεγάλο ώστε να του χορηγούνται από τώρα άδειες, αν και τις δικαιούται, και αναφέρει ότι έχει καταδικαστεί για εγκληματικές πράξεις»! Η νέα εισαγγελική προσφυγή συζητείται σήμερα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά και με αφορμή και την περίπτωση του Βασ. Ξηρού η Πρωτοβουλία ζητεί να «καταργηθεί ο νόμος Δένδια και να αναθεωρηθεί το ισχύον καθεστώς χορήγησης αδειών, όπως έχει δεσμευτεί ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Καστανίδης».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Γνωμοδότηση Αρείου Πάγου
Θετική ρΟΤΑ για συμβασιούχους
Δήμος Ζαχάρως
Ψάχνει ο εισαγγελέας - «βλέπει» και ο Α. Πάγος
Ενοχος κόμμωση
Ράστα... μολότοφ
Η μαύρη τρύπα του 2004
Χωριό πρότυπο... φάντασμα
Καταγγελία 79 φιλοζωικών οργανώσεων
Κολαστήρια ζώων
Παραδικαστικό κύκλωμα
Και πειθαρχική εξέταση για τις βαριές καταγγελίες
Περιβάλλον
8,7 τόνοι CO2 για κάθε Ελληνα
Υγεία
ΟΚΑΝΑ: Ζητούν αύξηση χρηματοδότησης, κάνουν στάση εργασίας
Επίσχεση εργασίας για τις εφημερίες
Υπόθεση Λ. Φούντα
Σε περίσκεψη η ΕΛ.ΑΣ. μετράει... δέκα κλειδιά
Άλλες ειδήσεις
Το ψήφισμα και οι συμβάσεις στο Κέντρο ΑμεΑ Αργολίδας
Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι μεταφορές μαθητών
Δακρυγόνα στοπ, αλλά... εν καιρώ
Πήγαν για την ασφάλεια και βγήκαν φυλακισμένοι
Το νέο Δ.Σ. της Ενωσης Εισαγγελέων
Νέος πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ
Πράσινο φως για δύο δίκτυα ποδηλατοδρόμων
Αλλαγές έρχονται για την εκτός σχεδίου δόμηση στα νησιά
Χωρίς ιό
Αργεί το μετρό - 70% πτώση τζίρου
Εχασε τη ζωή του στο μεροκάματο
Σταθερές οι τιμές
«Εκδικητική η μη χορήγηση άδειας στον Βασίλη Ξηρό»