Έντυπη Έκδοση

Για τις fast track επενδύσεις στην Τοπλού

Μετά τον κ. Παμπούκη και τον πρόεδρο της εταιρείας «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.», ήρθε η σειρά των ίδιων των επενδυτών στην περιοχή Κάβο Σίδερο της Κρήτης να αμφισβητήσουν τη σχέση της επένδυσής τους με τη διαδικασία του fast track! Με επιστολή του προς την «Ε» ο Christopher Egleton, πρόεδρος της Minoan Group/ Loyalward μεταξύ άλλων υποστηρίζει:

* «Η θυγατρική μας εταιρεία Loyalward Ltd. σχεδίασε τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση ξένων κεφαλαίων που προγραμματιζόταν στην Ελλάδα ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο αυτό ακυρώθηκαν από το ΣτΕ για λόγους αναγόμενους στον χωροταξικό σχεδιασμό που ίσχυε κατά την περίοδο εκείνη. Η απόφαση του ΣτΕ δεν αποκλείει την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή της ΒΑ Κρήτης».

* «Η εταιρεία μας έχει δεχθεί πλήθος προτάσεων για τη μορφή που μπορεί να έχει η επένδυση την οποία έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει. Καμία από τις προτάσεις αυτές δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ως εκ τούτου, δεν έχει υποβληθεί καμία αίτηση υπαγωγής συγκεκριμένου έργου στις διατάξεις του Ν. 3894/2010».

* «Κάθε δημοσίευμα που αναφέρει στοιχεία συγκεκριμένου έργου και συγκεκριμένης μελέτης δεν βασίζεται σε έγγραφα ή μελέτες δικές μας ή επιχειρηματικές αποφάσεις της εταιρείας μας».

* «Οσον αφορά τη σύνδεση με μεταγενέστερη ποινική διαδικασία, η επιχειρηματική μας απόφαση βασίστηκε σε ιδιοκτησία με τίτλους κτήσεως μεταγεγραμμένους ήδη από το έτος 1927 και σε αμετάκλητες αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας, τις οποίες η εταιρεία μας σέβεται ως αξιόπιστες, ισχυρές και αδιαμφισβήτητες».

Η απάντηση του συντάκτη:

Το κρυφτούλι συνεχίζεται. Τώρα η εταιρεία δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα κάνει στο Κάβο Σίδερο και αμφισβητεί τα δικά της έγγραφα! Είναι κουραστικό να επαναλαμβάνουμε ότι την πρόθεση υπαγωγής του έργου στο fast track την ανακοίνωσε πανηγυρικά ο ίδιος ο κ. Egleton, με δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας του στις 18.3.2011 και βρισκόταν εκεί αναρτημένη μέχρι χθες το βράδυ (www.minoangroup.com). Στην ανακοίνωση με τον τίτλο Greek Fast Track Process αναφέρεται ότι η εταιρεία «προτίθεται να υποβάλει την αίτησή της [για υπαγωγή στο fast track] μόλις η "Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε." δηλώσει ότι είναι έτοιμη να δεχτεί αιτήσεις, κάτι που αναμένεται στις αμέσως επόμενες βδομάδες».

Οσο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή, με μεγάλη ευκολία η Minoan/Loyalward ξεπερνά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή κάθονται στο εδώλιο ο ηγούμενος της μονής και οι πραγματογνώμονες, με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος ότι μετέτρεψαν τα 3.400 στρέμματα της μονής σε 26.000 και παραχώρησαν έτσι στην αγγλική εταιρεία εδάφη του Δημοσίου.

Αλλά ο κ. Egleton κάνει τη δουλειά του και υπερασπίζεται όπως νομίζει τα συμφέροντα της εταιρείας του. Το ερώτημά μας απευθύνεται προς τους υπουργούς Επικρατείας και Ανάπτυξης: πώς είναι δυνατόν ύστερα από όλα αυτά να συνεχίζουν να προβάλλουν στην ιστοσελίδα της εταιρείας «Επενδύστε στην Ελλάδα» που βρίσκεται υπό την εποπτεία τους μια παρόμοια επένδυση;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Επενδύσεις
Σχετικά θέματα: Μονή Τοπλού
Αναβλήθηκε η δίκη της μονής
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Ηλεκτρονικά οι άδειες, χάος στις πολεοδομίες
Αφιέρωμα στην ιδιωτική εκπαίδευση
Διαδρομή και παιδαγωγική εμπειρία
Ενας στους δύο διδάσκοντες με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό
30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς
Παιδεία υψηλού επιπέδου
Οι «τάξεις του μέλλοντος»
Σχολείο και οικογένεια, βίοι παράλληλοι
Γνώση και ήθος στον Πειραιά
«Πορεία στη γνώση, σεβασμός στις αξίες»
Παράθυρο στην κοινωνία οι σχολικές δραστηριότητες
Εκπαίδευση με αρχές, στόχους και... πολλές επιτυχίες!
Δάσκαλοι των Γραμμάτων
Ευρωπαϊκός χαρακτήρας - οικουμενικός προσανατολισμός
Προετοιμάζουν τους αυριανούς πολίτες
ΕΘΕΛ
Σκουριάζουν 1,666 εκατ.
Μονή Τοπλού
Για τις fast track επενδύσεις στην Τοπλού
Αναβλήθηκε η δίκη της μονής
Απαγόρευση καπνίσματος
Συνιδιοκτήτες μπαρ με τον πρωθυπουργό
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Συνεχίζουν απτόητοι οι δουλέμποροι στην Ηλεία
Μολότοφ σε σπίτι αστυνομικών
Ληστεία σε τράπεζα
Δικαστικό ρεπορτάζ
2 χρόνια με αναστολή σε πρώην προϊστάμενο Κτηματικής
Απόφαση κατά ΗΣΑΠ και υπέρ Βωμού
Αναβλήθηκε η δίκη Σειρηνίδη
Υγεία
Ο Λοβέρδος καταγγέλλει τους πάντες στο ΕΣΥ
Ωνάσειο: τα γυρίζει τώρα για το ταμειακό πρόβλημα
Άλλες ειδήσεις
«Ραντεβού» πολιτών