Έντυπη Έκδοση

«ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΠΟΣΟ ΞΑΦΝΙΑΣΕ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ;»

Τσίπρας: Επιμονή στον τρίτο πόλο, με αιχμές

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από την ολοκλήρωση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ έδωσε το στίγμα για τη συνέχεια.

Πλήρες θέμα...

 • Συνασπισμός

  • Αναζητώντας τα αίτια της ήττας
   Από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, όπου οι τόνοι ανέβηκαν Για δύο ημέρες τα στελέχη του ΣΥΝ έκαναν προσπάθεια να αναζητήσουν τα αίτια της ήττας στις ευρωεκλογές. Ηττας, εάν λάβει κανείς υπ' όψιν του τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Ανοίγει τα χαρτιά του ο Αλαβάνος
   Στο χειρότερο σημείο τους οι σχέσεις Τσίπρα - Αλαβάνου, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΝ Ολοι στον ΣΥΝ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένουν με αγωνία τη σημερινή τοποθέτηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας.
 • Νέα Δημοκρατία

  • ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΝΩΛΗ, ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥΣ Πονοκέφαλος, Μανώλης και Βατοπεδινοί
   Δεν είναι ίδιες όλες οι περιπτώσεις Γ. Μανώλης: Ζητάει από τον Καραμανλή να μιμηθεί τον θείο του Ο Γ. Μανώλης επιμένει στις απόψεις του, ενώ η αποχώρηση Ρουσόπουλου δεν δρομολόγησε επί του παρόντος εξελίξεις σε σχέση με τους Βατοπεδινούς.
  • ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ, ΘΕΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Κυβερνητική κίνηση περί ευθύνης υπουργών
   Τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα, επισκέφθηκαν οι υπουργοί Πρ. Παυλόπουλος και Ν. Δένδιας, για να του ζητήσουν σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τα δυσμενή για τη Ν.Δ. αποτελέσματα των ευρωεκλογών οδηγούν την κυβερνητική πλειοψηφία σε ακόμη μία «κατόπιν εορτής» κίνηση καθαρού εντυπωσιασμού, αφού οι τυχόν ευθύνες των εμπλεκομένων σε σκάνδαλα υπουργών έχουν ήδη παραγραφεί μετά το εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής.
 • Καραμανλής προς Ε.Ε.

  • ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΦΙΣΕΡ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ Πιέζει «27» και Τουρκία για τη λαθρομετανάστευση
   Τη θέση της Αθήνας για συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Ε.Ε. στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, κατά τη Σύνοδο Κορυφής, εξέφρασε ο Κ. Καραμανλής στη συνομιλία του με τον Τσέχο πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της Ε.Ε. Γιαν Φίσερ Και νέα προσπάθεια να συζητηθεί το θέμα της αντιμετώπισης του κύματος λαθρομεταναστών -κυρίως από την Τουρκία- προς την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την προσεχή Πέμπτη, κατέβαλε χθες ο πρωθυπουργός κατά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον προεδρεύοντα της Ε.Ε., πρωθυπουργό της Τσεχίας Γιαν Φίσερ.
 • Σκάνδαλο C4I

  • «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ SAIC, ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ», ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Μαλέσιος: Ολα έγιναν «νομότυπα»
   «Οι διαγωνιστικές επιτροπές προετοίμασαν την πρόταση προς το ΚΥΣΕΑ, το οποίο είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα για την κατακύρωση του C4Ι», ανέφερε στην κατάθεσή του ο πρώην υπουργός Ε. Μαλέσιος Ολα έγιναν «νομότυπα», οι προσφορές των κοινοπραξιών TRS και SAIC ήταν «τεχνικά ισοδύναμες», αλλά η δεύτερη υπέβαλε την «οικονομικότερη προσφορά» κι εν πάση περιπτώσει οι αποφάσεις ελήφθησαν υπό την «σκέπη» του ΚΥΣΕΑ. Καθώς «το ΚΥΣΕΑ είχε την αποφασιστική αρμοδιότητα για την κατακύρωση του έργου».
  • Ελεύθερος με όρους ο Δενδρινός
   Οι εξηγήσεις Δενδρινού για τις γονικές παροχές έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν ήταν πράξεις προπαρασκευαστικές φυγής -όπως αρχικά εκτιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης- με αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής να τον βρει ελεύθερο.
 • Υπόθεση Siemens

  • Καλεί Τσουκάτο και δυο τού ΟΤΕ
   Ακόμα τρεις κλήσεις προς απολογία αναμένεται να αποσταλούν σήμερα για την υπόθεση της Siemens και συγκεκριμένα για το σκέλος της σύμβασης 8002 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.
  • Για δωροδοκίες και στην Ελλάδα ο Κουτσενρόιτερ
   Η εισαγγελία του Μονάχου, έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε χθες το κατηγορητήριο κατά του στελέχους της μητρικής Ζίμενς στο Μόναχο, κ. Κουτσενρόιτερ, σε σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς.
 • ΠΑΣΟΚ

  • Αποχώρησαν λόγω... Μητσοτάκη
   Σάλο και εσωκομματικούς τριγμούς σε τοπικό επίπεδο προκάλεσε χθες στην Ηλεία η παρουσία κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα εγκαίνια γυμναστηρίου για ΑμεΑ, το οποίο κατασκευάστηκε με τα χρήματα που είχε πληρώσει(!) το ΠΑΣΟΚ στον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη, όταν αυτός κέρδισε την αγωγή κατά του Κ. Λαλιώτη για τη γνωστή τους διαμάχη.
  • Στελέχη του ανοίγουν θέματα
   Ο Ευ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η Προεδρική Δημοκρατία είναι «πιο διαφανές και ειλικρινές σύστημα διακυβέρνησης», ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης βρίσκει ότι ο Κ. Σημίτης «θα ήταν ένας θαυμάσιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ενώ ο Θ. Πάγκαλος επιμένει ότι όποιος δεν μετέχει στα κοινά «είναι άχρηστος και ανάξιος να ζει μαζί μας» Τη στιγμή που στον χώρο της Δεξιάς μαλώνουν για το ποιος θα είναι καλύτερος διαχειριστής στην πολυκατοικία τους (ο Καραμανλής ή ο Καρατζαφέρης ή και οι δύο μαζί σε ένα καθεστώς συνδιαχείρισης), στο ΠΑΣΟΚ η ανακούφιση από τη νίκη άνοιξε τα στόματα και το ένα μετά το άλλο κορυφαία στελέχη ανοίγουν θέματα για συζήτηση, για τα οποία όμως το κόμμα δεν έχει μιλήσει, καθώς τα θεωρεί ανεπίκαιρα.
 • ΚΥΣΕΑ

  • Για θητεία, εξοπλισμούς και ίδρυση ακτοφυλακής
   Εξοπλιστικά, θητεία και μια πρόταση για δημιουργία ακτοφυλακής είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που συζητούν σήμερα οι υπουργοί που μετέχουν στο κυβερνητικό συμβούλιο εξωτερικών και άμυνας.
 • Βουλή

 • Ελληνοαμερικανικές σχέσεις