Έντυπη Έκδοση

Ελεύθερος με όρους ο Δενδρινός

Οι εξηγήσεις Δενδρινού για τις γονικές παροχές έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν ήταν πράξεις προπαρασκευαστικές φυγής -όπως αρχικά εκτιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης- με αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής να τον βρει ελεύθερο.

Υστερα από πολύωρη απολογία, στο πρώην στέλεχος της Siemens, Διον. Δενδρινό, που κατηγορείται για απάτη σε σχέση με τη σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι, επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι:

* Καταβολή χρηματικής εγγύησης 800.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τρεις φορές τον μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο στην αίσια για τον κατηγορούμενο έκβαση έπαιξε ο εισαγγελέας Λ. Νικολόπουλος, που ήταν κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο προφυλάκισής του.

Το «οξύμωρο»

Τόσο στο απολογητικό του υπόμνημα όσο και στην προφορική απολογία ο Διον. Δενδρινός, πρώην τεχνικός σύμβουλος της Siemens Α.Ε., επέμεινε στο «οξύμωρο» του κατηγορητηρίου, καθώς τον εμφανίζει να εξαπάτησε το Δημόσιο με «άγνωστους» συναυτουργούς των εταιρειών Saic και Siemens, χωρίς να προσδιορίζει ούτε και τα «αρμόδια όργανα του Δημοσίου» που ...παραπλανήθηκαν, ενώ στη δικογραφία υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία όλων των εμπλεκομένων στις σχετικές διαδικασίες, από τα οποία προκύπτει ότι:

* «Η σύμβαση για το C4Ι υπογράφηκε από τον τότε γενικό γραμματέα του ΥΕΘΑ, Σπ. Τραυλό, για λογαριασμό του Δημοσίου και από τον Steven Weiss, αντιπρόεδρο της Saic για λογαριασμό της».

Στο υπόμνημα Δενδρινού, στην απολογία του οποίου παρέστησαν οι δικηγόροι Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Γ. Στεφανάκης, επισημαίνεται ότι:

* «Η σύμβαση υπογράφηκε αφού η Saic είχε επιλεγεί ως ο υποψήφιος ανάδοχος με τη συμφερότερη προσφορά από τις επιτροπές αξιολόγησης και διαπραγματεύσεων και σε ανώτατο βαθμό από το ΚΥΣΕΑ υπό τον τότε πρωθυπουργό, Κων. Σημίτη».

* «Η Siemens δεν συνεβλήθη με το Δημόσιο αλλά μόνον με τη Saic και ανέλαβε ως υποκατασκευαστής να την προμηθεύσει με τμήματα του έργου».

* «Ο Δ. Δενδρινός υπόγραψε τη σύμβαση για τη Siemens ως τεχνικός διευθυντής μαζί με τον οικονομικό διευθυντή, Σ. Καντούνη. Τα τμήματα αυτά κατασκευάστηκαν με τρόπο άρτιο και παραδόθηκαν έγκαιρα στη Saic».

«Καθυστέρησε το Δημόσιο»

Τέλος, ο κ. Δενδρινός, ο πρώτος που απολογήθηκε για το σκέλος του C4Ι, υποστήριξε ότι:

*«Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την παραλαβή του συστήματος και ιδιαίτερα αυτά που αφορούσαν τη διαλειτουργικότητά του (συστήματα 1 έως 7) δεν οφείλονται στη Siemens αλλά στην καθυστέρηση του Δημοσίου να παραδώσει τις απαραίτητες υποδομές και στη δυσκολία της Saic να προσαρμόσει το λογισμικό στα ελληνικά δεδομένα. Ούτε η Saic ούτε το Δημόσιο έχουν αμφισβητήσει την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους της Siemens, ενώ η μη προσφυγή του Δημοσίου κατά της Saic στη διαιτησία δείχνει ότι το Δημόσιο αναγνωρίζει την υπαιτιότητά του για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπόθεση Siemens
Σχετικά θέματα: Σκάνδαλο C4I
Μαλέσιος: Ολα έγιναν «νομότυπα»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Συνασπισμός
Τσίπρας: Επιμονή στον τρίτο πόλο, με αιχμές
Αναζητώντας τα αίτια της ήττας
Βαρύ κλίμα με Αλαβάνο
Νέα Δημοκρατία
Ζητάει από τον Καραμανλή νέο κόμμα, με Ν.Δ. και ΛΑΟΣ
Κυβερνητική κίνηση περί ευθύνης υπουργών
Καραμανλής προς Ε.Ε.
Πιέζει «27» και Τουρκία για τη λαθρομετανάστευση
Σκάνδαλο C4I
Μαλέσιος: Ολα έγιναν «νομότυπα»
Ελεύθερος με όρους ο Δενδρινός
Υπόθεση Siemens
Καλεί Τσουκάτο και δυο τού ΟΤΕ
Για δωροδοκίες και στην Ελλάδα ο Κουτσενρόιτερ
ΠΑΣΟΚ
Αποχώρησαν λόγω... Μητσοτάκη
Στελέχη του ανοίγουν θέματα
ΚΥΣΕΑ
Για θητεία, εξοπλισμούς και ίδρυση ακτοφυλακής
Βουλή
Ο Παπαθανασίου ενημερώνει τη Βουλή για την οικονομία
Ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Στην τελική ευθεία για κατάργηση της βίζας