Έντυπη Έκδοση

Για θητεία, εξοπλισμούς και ίδρυση ακτοφυλακής

Εξοπλιστικά, θητεία και μια πρόταση για δημιουργία ακτοφυλακής είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα που συζητούν σήμερα οι υπουργοί που μετέχουν στο κυβερνητικό συμβούλιο εξωτερικών και άμυνας.

Σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς, στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγελης Μεϊμαράκης θα ενημερώσει τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό για τις άμεσες εξοπλιστικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα για την αναγκαιότητα της προμήθειας των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Κανονικά τα αεροσκάφη που διαθέτει το Ναυτικό και περιπολούν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν θα μπορούν να πετάξουν ούτε ώρα ύστερα από μερικούς μήνες. Αυτό διότι έχει δοθεί από τους τεχνικούς η τελευταία παράταση 200 ωρών για πτήσεις και μετά θα πρέπει να καθηλωθούν. Για τον λόγο αυτό έχουν μειωθεί δραματικά οι περιπολίες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, γεγονός που εκμεταλλεύεται η Τουρκία και προσπαθεί με κάθε τρόπο να γεμίσει το κενό. Επίσης, στο περιθώριο της συνεδρίασης θα υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, και πρόταση του υπουργού Αμυνας για δημιουργία ακτοφυλακής, είτε υπό το υπουργείο Εσωτερικών είτε υπό το υπουργείο Αμυνας. Σκοπός της θα είναι η αντιμετώπιση θεμάτων όπως η λαθρομετανάστευση, που το Λιμενικό Σώμα δεν μπορεί να καλύψει, αλλά και η συμβολή στην έρευνα και διάσωση.

Τέλος, στο ΚΥΣΕΑ σήμερα θα δοθεί και η τυπική έγκριση στον υπουργό Αμυνας να μειώσει τη θητεία στους 9 μήνες από την ερχόμενη σειρά κατάταξης, αλλά και να μειώσει κατά ένα και δύο μήνες τον χρόνο θητείας για όσους έχουν καταταγεί τον περασμένο Φεβρουάριο και τον περασμένο Μάιο, αντίστοιχα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Συνασπισμός
Τσίπρας: Επιμονή στον τρίτο πόλο, με αιχμές
Αναζητώντας τα αίτια της ήττας
Βαρύ κλίμα με Αλαβάνο
Νέα Δημοκρατία
Ζητάει από τον Καραμανλή νέο κόμμα, με Ν.Δ. και ΛΑΟΣ
Κυβερνητική κίνηση περί ευθύνης υπουργών
Καραμανλής προς Ε.Ε.
Πιέζει «27» και Τουρκία για τη λαθρομετανάστευση
Σκάνδαλο C4I
Μαλέσιος: Ολα έγιναν «νομότυπα»
Ελεύθερος με όρους ο Δενδρινός
Υπόθεση Siemens
Καλεί Τσουκάτο και δυο τού ΟΤΕ
Για δωροδοκίες και στην Ελλάδα ο Κουτσενρόιτερ
ΠΑΣΟΚ
Αποχώρησαν λόγω... Μητσοτάκη
Στελέχη του ανοίγουν θέματα
ΚΥΣΕΑ
Για θητεία, εξοπλισμούς και ίδρυση ακτοφυλακής
Βουλή
Ο Παπαθανασίου ενημερώνει τη Βουλή για την οικονομία
Ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Στην τελική ευθεία για κατάργηση της βίζας