Έντυπη Έκδοση

Ο Παπαθανασίου ενημερώνει τη Βουλή για την οικονομία

Επειτα από ένα και πλέον μήνα διακοπής λόγω των ευρωεκλογών, η Βουλή ξεκινά εκ νέου τις εργασίες της σήμερα με τη λειτουργία του πρώτου θερινού τμήματος.

Ως πλέον κρίσιμη συνεδρίαση της εβδομάδας θεωρείται η αυριανή, στην επιτροπή Οικονομικών του Κοινοβουλίου, όπου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου και ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Λέγκας θα ενημερώσουν τα μέλη της επιτροπής για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Και όπως είναι αναμενόμενο, θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την αντιπολίτευση, που θα τους επικρίνει τόσο για την κακή κατάσταση της οικονομίας όσο και για τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ε.Ε.

Μια πρόγευση για το τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ έδωσε άλλωστε ο γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Μιχάλης Ρέππας, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αφενός θα επιμείνει στις παρεμβάσεις της για τα έργα και τις ημέρες της Ν.Δ., αφετέρου θα καταδείξει με βάση και το εκλογικό αποτέλεσμα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει.

Το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να απορρίπτει οτιδήποτε προκρίνει η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει, όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, τις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας καθώς και για την επίλυση των κοινωνικών ζητημάτων.

Τέλος, ο ΛΑΟΣ θα εξακολουθήσει να κινείται στη γραμμή «μια στο καρφί και μια στο πέταλο». Θα ψηφίζει οτιδήποτε βρίσκεται κοντά στις δικές του θέσεις (π.χ. ποινικοποίηση κουκούλας, μέτρα για τους λαθρομετανάστες) και θα απορρίπτει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Κατά τα λοιπά, την εβδομάδα αυτή πρόκειται να ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση των νομοσχεδίων του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για τη λειτουργική τακτοποίηση των καταλυμάτων και του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για την ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες.

Την Παρασκευή θα συζητηθεί η επερώτηση του ΠΑΣΟΚ για αγροτικά θέματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Συνασπισμός
Τσίπρας: Επιμονή στον τρίτο πόλο, με αιχμές
Αναζητώντας τα αίτια της ήττας
Βαρύ κλίμα με Αλαβάνο
Νέα Δημοκρατία
Ζητάει από τον Καραμανλή νέο κόμμα, με Ν.Δ. και ΛΑΟΣ
Κυβερνητική κίνηση περί ευθύνης υπουργών
Καραμανλής προς Ε.Ε.
Πιέζει «27» και Τουρκία για τη λαθρομετανάστευση
Σκάνδαλο C4I
Μαλέσιος: Ολα έγιναν «νομότυπα»
Ελεύθερος με όρους ο Δενδρινός
Υπόθεση Siemens
Καλεί Τσουκάτο και δυο τού ΟΤΕ
Για δωροδοκίες και στην Ελλάδα ο Κουτσενρόιτερ
ΠΑΣΟΚ
Αποχώρησαν λόγω... Μητσοτάκη
Στελέχη του ανοίγουν θέματα
ΚΥΣΕΑ
Για θητεία, εξοπλισμούς και ίδρυση ακτοφυλακής
Βουλή
Ο Παπαθανασίου ενημερώνει τη Βουλή για την οικονομία
Ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Στην τελική ευθεία για κατάργηση της βίζας