Έντυπη Έκδοση

«Γνωρίσαμε την καταπίεση και δεν θέλουμε πια άλλη...»

«Δεν μπορώ να εκφράσω με λέξεις όσα αισθάνομαι. Μπορώ μόνο να εκφράσω τη λύπη μου για τη χώρα μου. Τα αποτελέσματα είναι απίστευτα. Είναι ένα κραυγαλέο ψέμα. Κι έχουμε αυτό το παιδί, αυτό το ανόητο παιδί, που ισχυρίζεται ότι η επανεκλογή του είναι θρίαμβος του λαού.

Πώς μπορούμε να αντέξουμε άλλα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης απ' αυτόν τον άνθρωπο; Βεβαίως ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο ανώτατος ηγέτης μας, τον στήριξε στη νοθεία αυτών των εκλογών. Είναι ο "πατέρας" αυτού του παιδιού».

Με αυτά τα λόγια μια 24χρονη φοιτήτρια από την Τεχεράνη με το ψευδώνυμο «Μαριάμ» υπογράφει στη βρετανική εφημερίδα «Independent» κείμενο στο οποίο εκφράζει την αγωνία της για τις εξελίξεις στο Ιράν μετά τις εκλογές. «Ούτε ο Μουσαβί είναι ήρωας», συνεχίζει. «Ομως ξέρω ότι υπήρχαν τρόποι να φέρει κάποιες ανεπαίσθητες αλλαγές. Ξέρω επίσης ότι στο Ιράν ο λαός τρομοκρατείται στην ιδέα μιας άλλης επανάστασης. Γνωρίσαμε την καταπίεση και τον πόλεμο και την επανάσταση και δεν θέλουμε άλλη αιματοχυσία. Το καλύτερο για τον λαό μας είναι να πετυχαίνουμε λίγο λίγο κάποιες αλλαγές και ν' αλλάξει σταδιακά στο σύνολό του το σύστημα». Στη συνέχεια λέει ότι ψήφισε Μουσαβί, αλλά μετά τις εκλογές βλέπει παντού οργισμένους και ταυτόχρονα απογοητευμένους ψηφοφόρους του, που αναρωτιούνται «πού πήγε η ψήφος τους». Κι όμως, «ποτέ δεν θα πάψω να ελπίζω και όσο ζω στο Ιράν θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τη χώρα μου. Η Αμερική πρέπει να επιχειρήσει να διαπραγματευτεί με το Ιράν. Ο πρόεδρος Ομπάμα πρόσφερε στο Ιράν μια ευκαιρία. Αυτές οι εκλογές είναι ένα πισωγύρισμα αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσει (...) Ο χρόνος θα αποκαλύψει τα ψέματα και μάρτυρας θα είναι η Ιστορία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιράν
Σχετικά θέματα: Ιράν
Εξέγερση φοιτητών έφερε η νίκη των συντηρητικών
Ο Ομπάμα περιμένει να «καθήσει η σκόνη» των εκλογών στο Ιράν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ιράν
Εξέγερση φοιτητών έφερε η νίκη των συντηρητικών
«Γνωρίσαμε την καταπίεση και δεν θέλουμε πια άλλη...»
Ο Ομπάμα περιμένει να «καθήσει η σκόνη» των εκλογών στο Ιράν
Παλαιστινιακό
Παλαιστινιακό κράτος-φάντασμα
Βρετανία
Διενέργεια έρευνας για τον πόλεμο στο Ιράκ διέταξε υπό... πίεση ο Μπράουν
Τουρκία
«Σχέδιο δράσης εναντίον της οπισθοδρόμησης» και του Ερντογάν, με άρωμα από ...ένοπλες δυνάμεις
Γαλλία
Οι Γάλλοι δεν κατέβηκαν στον δρόμο...
Ιταλία
Οι «Μαύρες Περιπολίες» πολιτών για την τήρηση της τάξης στην Ιταλία ξύπνησαν μνήμες μελανοχιτώνων....
ΗΠΑ
Αγελάδα μινιατούρα