Έντυπη Έκδοση

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΕΧΡΙ 40% ΣΕ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Μείωση μισθών στο BBC

Το έλεγαν εδώ και καιρό, αλλά μάλλον ήθελαν να το χωνέψουν πρώτα. Ο λόγος για τους υπεύθυνους του BBC που τελικά πήραν τις αποφάσεις τους για τη μείωση στους μισθούς των υπαλλήλων της κρατικής τηλεόρασης της Βρετανίας εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Ενας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παρουσιαστές του BBC, Τζόναθαν Ρος, θα δεχτεί μείωση στο συμβόλαιό του κατά 40% Ενας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παρουσιαστές του BBC, Τζόναθαν Ρος, θα δεχτεί μείωση στο συμβόλαιό του κατά 40% Τώρα το μόνο που μένει είναι να το χωνέψουν και τα μεγάλα «αστέρια» που εργάζονται για το BBC αφού η διαφορά στα συμβόλαιά τους θα κάνει αίσθηση.

Εδώ και καιρό λοιπόν βρετανικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μείωση μισθών στους υπαλλήλους του καναλιού. Την προηγούμενη εβδομάδα όμως ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες και λίγο έλειψε να λιποθυμήσουμε από τα ποσά που πληρώνει η κρατική τηλεόραση για τους παρουσιαστές του.

Συγκεκριμένα οι τοπ παρουσιαστές που εργάζονται στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC και πληρώνονται με περισσότερο από 100.000 λίρες το χρόνο θα αντιμετωπίσουν μείωση μισθού της τάξης του 25%. Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις ορισμένων παρουσιαστών που θα υποστούν μείωση μέχρι και 40%.

Να διευκρινίσουμε ότι η τηλεοπτική αγορά στην Αγγλία είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν της χώρας μας. Οπότε όταν ο Νο 1 παρουσιαστής στη Βρετανία πληρώνεται με 500.000 λίρες τον μήνα μπορεί να μας φαίνεται ποσόν εξωπραγματικό, για εκείνους όμως, θεωρείται απλώς ένα πολύ καλό συμβόλαιο.

Ο γενικός διευθυντής προγράμματος του BBC, Μαρκ Τόμσον, βάλθηκε να νοικοκυρέψει το μαγαζί του κι έτσι ξεκίνησε να καλεί τους εργαζόμενους του καναλιού και να τους ανακοινώνει τις αποφάσεις του. Ορισμένα από τα ονόματα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ήταν οι: Τζόναθαν Ρος, Τζέρεμι Κλάρκσον, Γκράχαμ Νόρτον, Λένι Χένρι, σερ Τέρι Γουόγκαν, Ντάρα Ο' Μπράιαν και Τζον Ινβερντέιλ.

Οπως αναφέρεται σε βρετανικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail» ο Μαρκ Τόμσον στις συναντήσεις ήταν ιδιαίτερα φιλικός, εξαιρετικός οικοδεσπότης, πρόσφερε κρασί και στη συνέχεια ανακοίνωνε τη μείωση μισθού στον καθένα. Και κάπου εκεί πρέπει να σταμάτησε να είναι φιλικός! Βέβαια, σύμφωνα με τα λεγόμενα ορισμένων παρουσιαστών, περίμεναν ότι θα ερχόταν νωρίτερα η συγκεκριμένη στιγμή.

Η εξοικονόμηση χρημάτων που θέλουν να καταφέρουν οι υπεύθυνοι της δημόσιας τηλεόρασης της Αγγλίας δεν θα επιτευχθεί δύσκολα αφού εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο Τζόναθαν Ρος γίνεται κάθε χρόνο πλουσιότερος κατά 6 εκατομμύρια λίρες το BBC, με τη μείωση της τάξεως του 40% μάνι μάνι κερδίζει 2,4 εκατομμύρια λίρες! Κάπως έτσι θα «μαζέψει» τα χρήματα κι από τους υπόλοιπους μισθούς των παρουσιαστών. Ο σερ Τέρι Γουόγκαν πληρώνεται με 800.000 λίρες το μήνα (!) οπότε και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και να 'χει, το BBC θα κερδίσει επίσης αρκετά χρήματα.

Αν σε εμάς στους μισθούς πέφτει μαχαίρι, εκεί πέφτει τσεκούρι! Αλλά και πάλι, πολλά παίρνουν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Ο Γ. Αρβανίτης σύμβουλος κινηματογραφίας στην ΕΡΤ
Η μέθοδος της Φακίνου
Φάκελος «Κλεμμένα Γλυπτά» λίγο πριν από τα εγκαίνια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
2η Μπιενάλε της Αθήνας
Πήγαμε για τέχνη στο Φαληράκι
Ολος ο «Παράδεισος» σε μια δύσκολη αποθήκη
Επιστροφή Γλυπτών του Παρθενώνα
«Η Ε.Ε. να λύσει το θέμα των Μαρμάρων»
Θέατρο
Αρχαία Agora στην καρδιά του Βερολίνου
Κριτική χορού
Η Μαρία των τάνγκο
Συνέντευξη Μάγια Λυμπεροπούλου
Το θέατρο σιγά σιγά επιστρέφει στον λόγο
Συνέντευξη Ρασίντ Ουραμντάν
Αλγερινός χορευτής σε Βιετνάμ και Γκουαντάναμο
Τηλεόραση
Μείωση μισθών στο BBC
Ο Γ. Αρβανίτης σύμβουλος κινηματογραφίας στην ΕΡΤ
Η μέθοδος της Φακίνου
Φάκελος «Κλεμμένα Γλυπτά» λίγο πριν από τα εγκαίνια
Φωτογραφία
Οι άνθρωποι μπροστά στα αριστουργήματα