Έντυπη Έκδοση

Η μέθοδος της Φακίνου

Στην Ευγενία Φακίνου και την Ιωάννα Μπουραζοπούλου είναι αφιερωμένη η αποψινή εκπομπή της ΕΤ-1 «Βιβλία στο κουτί» (19.10), με παρουσιαστές τους Κατερίνα Σχινά, Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, Μανώλη Πιμπλή και σε παραγωγή και σκηνοθεσία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου.

Η Ευγενία Φακίνου στα «Βιβλία στο κουτί» Η Ευγενία Φακίνου στα «Βιβλία στο κουτί» Η πολυδιαβασμένη συγγραφέας Ευγενία Φακίνου, βραβευμένη με το Βραβείο Αναγνωστών για το μυθιστόρημά της «Η μέθοδος της Ορλεάνης», υποδέχτηκε στο σπίτι της τον Μανώλη Πιμπλή.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της μυθιστορήματος, με τίτλο «Για να δει τη θάλασσα», μίλησε για την προσωπική της περιπέτεια στη ζωή και στη γραφή, από την «Αστραδενή» ώς το καινούργιο βιβλίο της, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με πολλά αυτοβιογραφικά χαρακτηριστικά. Το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται σε μια λαϊκή ταβέρνα, τον «Κήπο της Εδέμ», όπου η ηρωίδα καταφεύγει για να δουλέψει ως μαγείρισσα και, μέσα από τις μυρωδιές, να ξαναβρεί τη χαμένη της μνήμη.

* Στην ίδια εκπομπή παρουσιάζεται μια εκπρόσωπος της νεότερης πεζογραφικής γενιάς, η Ιωάννα Μπουραζοπούλου. Το πρόσφατο μυθιστόρημά της λέγεται «Τι είδε η γυναίκα του Λοτ;». Πρόκειται για οργουελικής έμπνευσης θρίλερ, που διαδραματίζεται σε μια φανταστική πόλη της Μέσης Ανατολής, ύστερα από την κάλυψη μέρους των ακτών της Μεσογείου από το νερό, λόγω μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής. Η συγγραφέας αναφέρεται στις πηγές της έμπνευσής της, τον τρόπο με τον οποίο εισήλθε στον χώρο της λογοτεχνίας, αλλά και για τη δεύτερη μεγάλη της αγάπη, τη μοτοσικλέτα, αφού η ίδια πήρε μέρος στους Δρόμους της Ελιάς, ταξιδεύοντας με μοτοσικλέτα έως την Κίνα!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Σχετικά θέματα: Τηλεόραση
Μείωση μισθών στο BBC
Ο Γ. Αρβανίτης σύμβουλος κινηματογραφίας στην ΕΡΤ
Φάκελος «Κλεμμένα Γλυπτά» λίγο πριν από τα εγκαίνια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
2η Μπιενάλε της Αθήνας
Πήγαμε για τέχνη στο Φαληράκι
Ολος ο «Παράδεισος» σε μια δύσκολη αποθήκη
Επιστροφή Γλυπτών του Παρθενώνα
«Η Ε.Ε. να λύσει το θέμα των Μαρμάρων»
Θέατρο
Αρχαία Agora στην καρδιά του Βερολίνου
Κριτική χορού
Η Μαρία των τάνγκο
Συνέντευξη Μάγια Λυμπεροπούλου
Το θέατρο σιγά σιγά επιστρέφει στον λόγο
Συνέντευξη Ρασίντ Ουραμντάν
Αλγερινός χορευτής σε Βιετνάμ και Γκουαντάναμο
Τηλεόραση
Μείωση μισθών στο BBC
Ο Γ. Αρβανίτης σύμβουλος κινηματογραφίας στην ΕΡΤ
Η μέθοδος της Φακίνου
Φάκελος «Κλεμμένα Γλυπτά» λίγο πριν από τα εγκαίνια
Φωτογραφία
Οι άνθρωποι μπροστά στα αριστουργήματα