Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ

Απόδειξη για κάθε σερβίρισμα

Παίρνουν... φωτιά από τον Ιούλιο οι ταμειακές μηχανές. Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής σε κάθε σερβίρισμα όσοι διατηρούν καφέ, εστιατόρια ή μπαρ. Επίσης παύει το δελτίο παραγγελίας να είναι «υποκατάστατο» της απόδειξης.

Από τον Ιούλιο κάθε κατάστημα που σερβίρει φαγητό ή ποτό υποχρεούται να παραδίδει στον πελάτη απόδειξη αμέσως μετά το σερβίρισμα κάθε παραγγελίας Από τον Ιούλιο κάθε κατάστημα που σερβίρει φαγητό ή ποτό υποχρεούται να παραδίδει στον πελάτη απόδειξη αμέσως μετά το σερβίρισμα κάθε παραγγελίας Από τον επόμενο μήνα, κάθε επιχείρηση που διαθέτει στο κοινό προς επιτόπια κατανάλωση τρόφιμα ή ποτό (όπως κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, ψητοπωλεία, μεζεδοπωλεία, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες κ.λπ.) υποχρεούται να εκδίδει και να παραδίδει στον πελάτη απόδειξη, αμέσως μετά το σερβίρισμα κάθε μιας παραγγελίας.

Καταργείται παράλληλα η δυνατότητα που είχε ο επιχειρηματίας να υποκαθιστά τις αποδείξεις κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος με δελτίο παραγγελίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, που συνοδεύει την απόφαση, η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων παρουσίαζαν ως νόμιμη απόδειξη τα δελτία παραγγελίας, με σκοπό την παραπλάνηση των καταναλωτών και τη φοροδιαφυγή.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Αντώνης Μπέζας δήλωσε σχετικά ότι «για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα χρειάζεται και η βοήθεια των καταναλωτών». Επισήμανε ότι «η απαίτηση για έκδοση νόμιμης απόδειξης σε κάθε στάδιο του σερβιρίσματος είναι σημαντική και δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η φοροδιαφυγή στερεί από την πολιτεία, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, πόρους για κοινωνικές παρεμβάσεις και ενισχύσεις όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO)
Τούμπα Λούλα από Πόρτο Αλέγκρε μέχρι Γενεύη
Εργατικό Κέντρο Σερρών
«Πηγαινοφέρνουν» Βούλγαρους εργάτες στις Σέρρες
ΔΕΗ
ΔΕΗ προς ΓΕΝΟΠ: θα προσλάβουμε 2.278
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
ΔΝΤ: Ερχεται ανάκαμψη ...μετά τα χειρότερα
Ακάλυπτες επιταγές
335 εκατ. οι ακάλυπτες τον Μάιο (+248,5%)
Οικοδομή
ΤΕΕ αμφισβητεί ΕΣΥΕ για οικοδομική δραστηριότητα
Αγορά ακινήτων
16% η ετήσια υποχώρηση στα ενοίκια γραφείων
Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία
Με υπερδιπλάσιο ρυθμό η απώλεια θέσεων εργασίας
Καφέ-Εστιατόρια-Μπαρ
Απόδειξη για κάθε σερβίρισμα
Χρηματιστήριο Αθηνών
Ξανασκόνταψε στις 2.400 το Χ.Α.
Άλλες ειδήσεις
Εως 30 Ιουνίου περαίωση και ληξιπρόθεσμες
Νόμιμο το πρόστιμο στον Μπατατούδη
Παρευξείνια: +44% τα κέρδη