Έντυπη Έκδοση

ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΜΨΗΣ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2014

Πολύ νωρίς τα «κακά» μαντάτα

Παρά τη σημαντική τριμηνιαία άνοδο του δείκτη παραγωγής του κλάδου Κατασκευών στο τελευταίο τρίμηνο 2013, το α' τρίμηνο 2014 ο δείκτης έπεσε κατακόρυφα (-44,3%) αποδίδοντας σε ετήσια βάση μόλις 2,4% και παραμένοντας 73,5% χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2005.

Πλήρες θέμα...

 • Αεροδρόμια

  • Σε κενό αέρος τα περιφερειακά αεροδρόμια
   Τέλη Ιουλίου πάει τώρα η εκδήλωση δεσμευτικού ενδιαφέροντος Για τα τέλη Ιουλίου, τουλάχιστον, εκτιμάται η μετάθεση της εκδήλωσης δεσμευτικού ενδιαφέροντος για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία το φετινό καλοκαίρι αναμένεται ότι θα σημειώσουν τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων ετών.
 • Λιμάνια

  • 1,9% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΤΟ 2013, ΕΝΩ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 6%, ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ Ανωμερίτης: επιμένει στις συμβάσεις παραχώρησης
   2,3 εκατ. διελεύσεις κρουαζιερόπλοιων Μόλις 308.705 επιβάτες κρουαζιέρας ξεκίνησαν ή ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους στον Πειραιά Την παραμονή του Γιώργου Ανωμερίτη, ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, αποφάσισε η γενική συνέλευση του οργανισμού. Η γενική συνέλευση ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τα οικονομικά πεπραγμένα του 2013 και πλέον «όλα τα φώτα» επικεντρώνονται γύρω από την έκβαση του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ - Cosco και της κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 67% του οργανισμού.
 • Δημόσια Έργα

  • ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ Οι συμβάσεις Παραχώρησης και η διαπλοκή
   Γιατί δεν τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος περί βασικού μετόχου; Από την ειδησεογραφία πληροφορήθηκε ο χειμαζόμενος τεχνικός κόσμος την κατακύρωση του έργου της κατασκευής 10 σχολείων σε μία από τις τρεις μεγαλύτερες εργολαβικές εταιρείες και βλέπει να αποκλείονται από δημόσια έργα οι μηχανικοί, που πάντοτε ανήκαν και έπρεπε να εξακολουθούν να αποτελούν δικό τους αντικείμενο και όχι των μεγάλων εργολαβικών εταιρειών.