Έντυπη Έκδοση

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: απόφαση-σταθμός για χιλιάδες που εργάστηκαν στο Δημόσιο

ΠΛΗΡΗΣ ΜΙΣΘΟΣ και για τα stage

«Επρεπε να αμείβονται όπως οι τακτικοί υπάλληλοι στις ίδιες θέσεις»

14 μισθοί, ασφάλιση, επιδόματα και οδοιπορικά για όλους * Μπορούν να αναγνωρίσουν στο ΙΚΑ το διάστημα που εργάστηκαν
ΤΟ δρόμο για τη διεκδίκηση πλήρους μισθού και ασφάλισης ανοίγει απόφαση του Αρείου Πάγου για χιλιάδες εργαζομένους των προγραμμάτων stage σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου. Αναγνωρίζει ότι οι συμβάσεις δεν αφορούσαν ούτε εργασιακή εμπειρία ούτε μαθητεία, αλλά παρείχαν εξαρτημένη εργασία με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

Πλήρες θέμα...

 • Εξοπλιστικά

  • ΛΥΝΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ Λυγινός: Ιδού γιατί δεν έρχομαι να δικαστώ!
   Φάνης Λυγινός: τραπεζίτης-φάντασμα ή εξιλαστήριο θύμα; ΤΟ πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των αποκαλύψεων Κάντα για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα λύνει τη σιωπή του με συνέντευξη-ποταμό στην «Ε».
 • Κυβέρνηση

  • ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Στοίχημα του Σαμαρά η προεδρική πλειοψηφία
   155 βουλευτές συγκεντρώνει σήμερα το κυβερνητικό στρατόπεδο στη Βουλή. Λείπουν 25 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προεδρική πλειοψηφία βλέπει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απορρίπτοντας συνεπώς τα σενάρια πρόωρων εκλογών με τα πρωτοβρόχια και με αφορμή την απόφαση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Καθησυχάζει έτσι εταίρους στο εξωτερικό και επενδυτές στο εσωτερικό, που δεν επιθυμούν να διαταραχθούν λόγω εκλογών η σημερινή πολιτική και οι δικές τους business, αλλά να συνεχιστεί η εκχώρηση δημόσιου πλούτου.
  • ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Διαγκωνισμός στην πλάτη μας
   Χωρίς να αμφισβητούν επί της ουσίας τις συμφωνίες με την τρόικα, οι συν-εταίροι διαγκωνίζονται για το ποιος θα φανεί ότι έχει κοινωνικό πρόσωπο. Χθες Σαμαράς-Βενιζέλος συμφώνησαν σε επαναδιαπραγμάτευση μόλις 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.
 • Αποκρατικοποιήσεις

  • ΤΟ ΣτΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ Αποκρατικοποιήσεις χωρίς φρένο
   Με βασικό επιχείρημα ότι όσοι προσέφυγαν κατά του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν νόμιμο συμφέρον, οι ανώτατοι δικαστές έλυσαν τα χέρια της κυβέρνησης Δεν αναγνωρίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας το δικαίωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων να διεκδικήσουν, μέσω της δικαστικής οδού, τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που έχουν μπει στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης.
  • ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΙΕΦ Κρίσιμη συνάντηση για τον ΔΕΣΦΑ
   Ο Ιλχάμ Αλίεφ με τον Κάρολο Παπούλια σε προηγούμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα το 2009 ΟΙ ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πώληση του ΔΕΣΦΑ στην κρατική Socar του Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών του Ιλχάμ Αλίεφ με τον Κ. Παπούλια, τον Αντ. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο.
 • Παρεμβάσεις

  • Μια επίσκεψη με νόημα
   Οι συνεχείς κρίσεις, στη Συρία, στην Ουκρανία, στην Τουρκία και τώρα στο Ιράκ, επηρεάζουν σημαντικά τις διεθνείς εξελίξεις γενικά και το διεθνή συσχετισμό δυνάμεων στον ενεργειακό τομέα ειδικότερα. Με αυτό ως δεδομένο, η επίσκεψη του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Αλίεφ στη χώρα μας προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία.
 • ΑΝΕΛ

  • Καμμένος: «Οποιος θέλει ας πάει να προσκυνήσει στη Συγγρού»
   Ο Π. Καμμένος με στελέχη των ΑΝΕΛ στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του 4ου Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων με την εκλογή του Γιάννη Μοίρα ως νέου γραμματέα και τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο να ξιφουλκεί εναντίον όσων έφυγαν από το κόμμα το προηγούμενο διάστημα, προειδοποιώντας ταυτόχρονα σε αυστηρό τόνο και όσους τυχόν το σκέφτονται ή το προετοιμάζουν.
 • ΔΗΜΑΡ

 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Πιθανός μάρτυρας από τη CIA
   Ενα πρόσωπο που θεωρείται «κλειδί» στην έρευνα για τις υποκλοπές, την οποία εξακολουθεί να χειρίζεται η ελληνική Δικαιοσύνη, φαίνεται πως έκανε την εμφάνισή του βγάζοντας από το αδιέξοδο τις Αρχές. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», ένας 65άχρονος πρώην πράκτορας της CIA, στα ίχνη του οποίου βρισκόταν ήδη ο 3ος τακτικός ανακριτής Δημ. Φούκας, επικοινώνησε μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου με το δικαστικό λειτουργό.
 • NSA

  • Ζητούνται «εξηγήσεις» από τους Γερμανούς για τις παρακολουθήσεις
   Την επίσημη απάντηση του Βερολίνου αναμένει το υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από τη δημοσίευση στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» της πληροφορίας ότι η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) παρακολουθεί την Ελλάδα μέσω Ιντερνετ και συγκεκριμένα μέσω των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και των τηλεπικοινωνιών για λόγους «διεθνούς τρομοκρατίας».
 • Υπουργείου Δικαιοσύνης

  • Αθανασίου: «Ουδείς απαλλάσσεται»
   Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης ουδείς κρατικός και κυβερνητικός αξιωματούχος απαλλάσσεται ή θα έχει ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.
 • Άλλες ειδήσεις

  • APEIOΣ ΠAΓOΣ: απόφαση-σταθμός ΠΛHPHΣ MIΣΘOΣ και για τα stage
   «Eπρεπε να αμείβονται όπως οι τακτικοί υπάλληλοι στις ίδιες θέσεις» *14 μισθοί, ασφάλιση, επιδόματα και οδοιπορικά για όλους * Mπορούν να αναγνωρίσουν στο IKA το διάστημα που εργάστηκαν
   TO δρόμο για τη διεκδίκηση πλήρους μισθού και ασφάλισης ανοίγει απόφαση του Aρείου Πάγου για χιλιάδες εργαζομένους των προγραμμάτων stage σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου. Aναγνωρίζει ότι οι συμβάσεις δεν αφορούσαν ούτε εργασιακή εμπειρία ούτε μαθητεία, αλλά παρείχαν εξαρτημένη εργασία με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Δεν τίθεται ζήτημα επαναπρόσληψης, αλλά αναγνωρίζεται ότι θα έπρεπε να αμείβονται με μισθό αντίστοιχο των τακτικών υπαλλήλων των ίδιων θέσεων σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες. Tου ΠAΣXAΛH KOPΩNAIOY