Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Στοίχημα του Σαμαρά η προεδρική πλειοψηφία

Προεδρική πλειοψηφία βλέπει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απορρίπτοντας συνεπώς τα σενάρια πρόωρων εκλογών με τα πρωτοβρόχια και με αφορμή την απόφαση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Καθησυχάζει έτσι εταίρους στο εξωτερικό και επενδυτές στο εσωτερικό, που δεν επιθυμούν να διαταραχθούν λόγω εκλογών η σημερινή πολιτική και οι δικές τους business, αλλά να συνεχιστεί η εκχώρηση δημόσιου πλούτου.

155 βουλευτές συγκεντρώνει σήμερα το κυβερνητικό στρατόπεδο στη Βουλή. Λείπουν 25 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας 155 βουλευτές συγκεντρώνει σήμερα το κυβερνητικό στρατόπεδο στη Βουλή. Λείπουν 25 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας Απαντά επίσης σε όσους και από τη Νέα Δημοκρατία θεωρούν το φθινόπωρο, μετά την ανακοίνωση φοροελαφρύνσεων αλλά και μπροστά στον κίνδυνο η κυβέρνηση να πιεστεί ουσιαστικά να υπογράψει ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, ως την κατάλληλη ευκαιρία εκλογικής διεξόδου και προτιμούν το ρίσκο από τη βεβαιότητα της φθοράς στο τέλος της τετραετίας.

«Θα υπάρξει καλή έκβαση για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Αλλά αυτό δεν είναι κίνητρο για μένα να κάνουμε πρόωρες εκλογές. Είναι κίνητρο για εκείνους που ήθελαν ενδεχομένως πρόωρες εκλογές να το... ξεχάσουν!», δήλωσε ειδικότερα ο κ. Σαμαράς στο Βήμα της Κυριακής. Υποστήριξε επιπλέον ότι πέρα από την εξάντληση της τετραετίας ως θέμα αρχής, «συμφέρει απολύτως και την κυβέρνηση: Γιατί ο χρόνος είναι με το μέρος της, γιατί κάθε μήνας που περνάει η αίσθηση βελτίωσης θα γίνεται αντιληπτή από όλο και περισσότερους».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως η κυβερνητική πλειοψηφία έχει ενισχυθεί ήδη μετά τις ευρωεκλογές και εκτίμησε ότι είναι «πιθανότατο να έχουμε και προεδρική πλειοψηφία ώς τον Μάιο. Οπότε πάει και το τελευταίο εμπόδιο για την εξάντληση της τετραετίας...»

Η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί αυτή τη στιγμή 155 ουσιαστικά βουλευτές, τους 152 της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Χρήστο Αηδόνη, καθώς και τον «εν αναμονή» Δημήτρη Μπριάνη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ανεξάρτητο βουλευτή και στέλεχος της Νέας Μέρας Νίκο Σταυρογιάννη στα τέλη Αυγούστου όταν ορκιστεί δήμαρχος Λαμιέων.

Για να συμπληρωθεί ο «μαγικός αριθμός» 180, υπολείπονται 25 ψήφοι και το ενδιαφέρον στρέφεται στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και τους ανεξάρτητους, ειδικά τους προερχόμενους από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν ήδη αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν την πρόταση της Ν.Δ. (Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Νταβρής, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κώστας Γιοβανόπουλος).

«Ο κ. Σαμαράς φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία, θεωρεί πως μπορεί να κυβερνά χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, γι' αυτό και επιδιώκει με κάθε τρόπο να συγκροτήσει μια πλαστή προεδρική πλειοψηφία», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ενώ το ΚΚΕ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως με υποσχέσεις για δήθεν ανακούφιση των πολιτών προσπαθεί να ξεγελάσει την πιο ακραία φτώχεια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Κυβέρνηση
Σχετικά θέματα: Κυβέρνηση
Διαγωνισμός φιλολαϊκής κυβερνητικής δήλωσης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Εργασίας
Πλήρης μισθός και ασφάλιση στα stage
Εξοπλιστικά
Λυγινός: Να γιατί δεν έρχομαι να δικαστώ
Κυβέρνηση
Στοίχημα του Σαμαρά η προεδρική πλειοψηφία
Διαγωνισμός φιλολαϊκής κυβερνητικής δήλωσης
Αποκρατικοποιήσεις
Αποκρατικοποιήσεις χωρίς φρένο
Ε.Ε. κατά Αζέρων στην πώληση του ΔΕΣΦΑ
Παρεμβάσεις
Μια επίσκεψη με νόημα
ΑΝΕΛ
Καμμένος: «Οποιος θέλει ας πάει να προσκυνήσει στη Συγγρού»
ΔΗΜΑΡ
Συμμαχία Αριστεράς-Κεντροαριστεράς θέλει ο Κουβέλης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Πιθανός μάρτυρας από τη CIA
NSA
Ζητούνται «εξηγήσεις» από τους Γερμανούς για τις παρακολουθήσεις
Υπουργείου Δικαιοσύνης
Αθανασίου: «Ουδείς απαλλάσσεται»
Άλλες ειδήσεις
ΠΛHPHΣ MIΣΘOΣ και για τα stage