Έντυπη Έκδοση

Καμμένος: «Οποιος θέλει ας πάει να προσκυνήσει στη Συγγρού»

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του 4ου Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων με την εκλογή του Γιάννη Μοίρα ως νέου γραμματέα και τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο να ξιφουλκεί εναντίον όσων έφυγαν από το κόμμα το προηγούμενο διάστημα, προειδοποιώντας ταυτόχρονα σε αυστηρό τόνο και όσους τυχόν το σκέφτονται ή το προετοιμάζουν.

Ο Π. Καμμένος με στελέχη των ΑΝΕΛ στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος Ο Π. Καμμένος με στελέχη των ΑΝΕΛ στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος «Οποιος θέλει να διαπραγματευτεί με την εξουσία», είπε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στην έναρξη του Εθνικού Συμβουλίου, «ας φύγει τώρα, κι εγώ θα του δώσω χαρτί καλής προϋπηρεσίας, για να προσκυνήσει τη Συγγρού».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρά λόγια εξαπολύοντας πυρά κατά των βουλευτών που αποχώρησαν. Είπε για «πόλεμο χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό» και για «εξαγορά βουλευτών» που φεύγουν «χωρίς λόγο, αφού τη μια μέρα είναι μαζί μας και την επομένη κάνουν δήλωση αποχώρησης», υπογραμμίζοντας μάλιστα το τάιμινγκ που συμβαίνουν όλα αυτά, δηλαδή την ώρα που «η κυβέρνηση ψάχνει 180 βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το μήνυμα που λάβαμε από τη βάση είναι η δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου, με συνεργασίες με όλα τα πατριωτικά και δημοκρατικά κινήματα, προκειμένου να έχουμε την κυβερνητική πρόταση απέναντι στη συστράτευση των δυνάμεων της συμπολίτευσης που κυβερνά σήμερα, αλλά και της αντιπολίτευσης η οποία υπαναχώρησε στις εντολές του κ. Γιουνκέρ», είπε ο κ. Καμμένος, επιχειρώντας έτσι άνοιγμα σε κάθε δύναμη που ιδεολογικά θα μπορούσε να ενταχθεί στην κοινή ομπρέλα των αντιμνημονιακών.

Ο κ. Καμμένος προσπάθησε να συγκεράσει όλες τις δυνάμεις που σήμερα είναι αντίθετες στο μνημόνιο, υπογραμμίζοντας πως απευθύνεται και σε εκείνους που κάποια στιγμή το ψήφισαν ή συμπορεύθηκαν με κομματικούς σχηματισμούς που το ψήφισαν. Διευκρίνισε όμως πως πρόκειται για πρόταση για συνεργασία και όχι για ένταξη των στελεχών αυτών στους ΑΝΕΛ, ενώ έκανε λόγο για «κυβέρνηση Σημίτη με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά».

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ παραδέχθηκε ότι ίσως να ήταν λάθος κίνηση η εμπλοκή του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές -γιατί δεν δόθηκε μάχη στις ευρωεκλογές και υπήρξαν συγκρούσεις στελεχών- αλλά συμπλήρωσε πως δεν μετανιώνει. «Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά. «Σταματάει κάθε διάλογος και χτίζουμε το κίνημα από την αρχή. Σπάστε τις καρέκλες στο κόμμα, να βγούμε στις γειτονιές», είπε, καλώντας ταυτόχρονα πίσω «όλους εκείνους που πικράναμε και αποκλείσαμε».

Στους ΑΝΕΛ προσχώρησε ο Νίκος Νικολόπουλος, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, δηλώνοντας μάλιστα «σαν έτοιμος από καιρό», και μιλώντας για μια έντιμη συνεργασία υπό την κοινή πεποίθηση ότι μείζων στόχος είναι η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, τόνισε ότι προκειμένου να «απελευθερωθεί η χώρα θα συνεργαστεί όχι μόνο με τον Π. Καμμένο αλλά ακόμα και με τον Α. Τσίπρα!».

Ο νέος γραμματέας Γιάννης Μοίρας εξελέγη με 65 ψήφους έναντι 43 κι ήταν μέχρι τώρα γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού. Ο κ. Μοίρας θα έχει την ευθύνη της εκ βάθρων οργανωτικής αναδιάρθρωσης του κόμματος, όπως εξήγγειλε το Σάββατο ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, ενώ τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα αναλαμβάνει ο Θανάσης Μπέλτσος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Εργασίας
Πλήρης μισθός και ασφάλιση στα stage
Εξοπλιστικά
Λυγινός: Να γιατί δεν έρχομαι να δικαστώ
Κυβέρνηση
Στοίχημα του Σαμαρά η προεδρική πλειοψηφία
Διαγωνισμός φιλολαϊκής κυβερνητικής δήλωσης
Αποκρατικοποιήσεις
Αποκρατικοποιήσεις χωρίς φρένο
Ε.Ε. κατά Αζέρων στην πώληση του ΔΕΣΦΑ
Παρεμβάσεις
Μια επίσκεψη με νόημα
ΑΝΕΛ
Καμμένος: «Οποιος θέλει ας πάει να προσκυνήσει στη Συγγρού»
ΔΗΜΑΡ
Συμμαχία Αριστεράς-Κεντροαριστεράς θέλει ο Κουβέλης
Δικαστικό ρεπορτάζ
Πιθανός μάρτυρας από τη CIA
NSA
Ζητούνται «εξηγήσεις» από τους Γερμανούς για τις παρακολουθήσεις
Υπουργείου Δικαιοσύνης
Αθανασίου: «Ουδείς απαλλάσσεται»
Άλλες ειδήσεις
ΠΛHPHΣ MIΣΘOΣ και για τα stage