Έντυπη Έκδοση

Βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές ο συριακός στρατός

Σφοδροί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν χθες στις βάσεις του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε στη Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Σύροι στρατιώτες πανηγυρίζουν την κατάληψη της πόλης Κασάμπ Σύροι στρατιώτες πανηγυρίζουν την κατάληψη της πόλης Κασάμπ Οπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, ο συριακός στρατός βομβάρδισε κυρίως τις βάσεις στις επαρχίες Ράκα και Χασάκα. Σύμφωνα με την ίδια πάντα πηγή, η αιτία των βομβαρδισμών είναι ο βαρύς οπλισμός που οι τζιχαντιστές απέσπασαν από τους Ιρακινούς και τον μεταφέρουν στη Συρία.

Στο μεταξύ, και όπως μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση, ο συριακός στρατός ανακατέλαβε χθες από τους εξεγερμένους την πόλη Κάσαμπ, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Αρμένιοι και η οποία βρίσκεται στα βορειοδυτικά, κοντά σε ένα στρατηγικής σημασίας πέρασμα προς την Τουρκία.

Μπήκαν στην πόλη

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει το Σάββατο ότι «η πλειονότητα των μαχητών του Μετώπου αλ Νόσρα και των ισλαμιστικών ταξιαρχιών έχουν απομακρυνθεί από την Κάσαμπ, αφήνοντας πίσω τους έναν μικρό αριθμό μαχητών».

Χθες η μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε ότι ο στρατός έχει εισέλθει στην πόλη, όμως προσέθεσε ότι οι μάχες με τους εξεγερμένους συνεχίζονται.

Η απομάκρυνση τελικά των περισσότερων εξεγερμένων έγινε αφού ο στρατός, με την υποστήριξη μαχητών του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ, κατάφερε να καταλάβει τους λόφους γύρω από την Κασάμπ.

Οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ βομβάρδιζαν τακτικά την Κάσαμπ, καθώς το συνοριακό πέρασμα προς την Τουρκία ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τους εξεγερμένους επειδή μέσω αυτού μετέφεραν τους τραυματίες τους στη γειτονική χώρα.

Τουλάχιστον 30 «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν επίσης το Σάββατο όταν σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη σε μια «αγορά όπλων» στη Μαγιαντίν, μια πόλη της Συρίας η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Ενας εκπρόσωπος των ανταρτών στην περιοχή δήλωσε από τη δική του πλευρά στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον 15 πολίτες σκοτώθηκαν στην πόλη σε μια επίθεση με τη χρήση ενός αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά, την ευθύνη για την οποία απέδωσε στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

(Πηγές: Afp, ΑΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Συρία
Ιράκ
Σχετικά θέματα: Ιράκ
«Δεν υποχωρούμε, ανασυντασσόμαστε»
Μπλερ: Καλά κάναμε και ανατρέψαμε τον Σαντάμ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ιράκ
«Δεν υποχωρούμε, ανασυντασσόμαστε»
Βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές ο συριακός στρατός
Μπλερ: Καλά κάναμε και ανατρέψαμε τον Σαντάμ
Ισραήλ
Εκαναν οτοστόπ στη Δυτική Οχθη και τους απήγαγαν
Αφγανιστάν
227 νεκροί από επιθέσεις στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο Αφγανιστάν
Τουρκία
Κούρδοι, αλεβίδες και τζιχαντιστές, οι πονοκέφαλοι του Ερντογάν
Ουκρανία
«Για το καλό της ειρήνης θα τους πολεμήσουμε»
Ματιές στον κόσμο
Πιο ενεργό στρατιωτικό ρόλο θέλει για τη Γερμανία ο πρόεδρός της
Ομαδικός βιασμός, οργανωμένος από τον εν διαστάσει σύζυγο
Σχολείο στα διαφιλονικούμενα νησιά Παρασέλ θα χτίσει η Κίνα
Η Ιατρική πληρώνει τις συνέπειες της έλλειψης εμπιστοσύνης
Νέα τραγωδία στις λιβυκές ακτές
«Να παραμείνουμε ασφαλές καταφύγιο για τους κατατρεγμένους»