Έντυπη Έκδοση

Εκαναν οτοστόπ στη Δυτική Οχθη και τους απήγαγαν

Περισσότεροι από 80 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό, στο πλαίσιο στρατιωτικής επιχείρησης σε Χεβρώνα και Δυτική Οχθη, για να εντοπιστούν οι τρεις Ισραηλινοί νεαροί που φέρονται να έχουν πέσει θύματα απαγωγής.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει ο ισραηλινός στρατός για να βρει τους απαγωγείς Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει ο ισραηλινός στρατός για να βρει τους απαγωγείς Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 16 και 19 ετών, εξαφανίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης την ώρα που έκαναν οτοστόπ κοντά στον εβραϊκό οικισμό Γκους Ετζιόν, που βρίσκεται μεταξύ των παλαιστινιακών πόλεων της Βηθλεέμ και της Χεβρώνας στη Δυτική Οχθη, καθώς ήθελαν να μεταβούν στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες ότι η Χαμάς βρίσκεται πίσω από την απαγωγή των εφήβων και κατέστησε υπεύθυνο για τη τύχη τους τον Παλαιστίνιο πρόεδρο.

«Σήμερα το πρωί μπορώ να πω αυτό που δεν μπορούσα να πω χθες, πριν από το κύμα συλλήψεων μελών της Χαμάς (η ισλαμιστική οργάνωση που διοικεί τη Δυτική Οχθη) στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια», είπε ο Νετανιάχου, χρησιμοποιώντας τις βιβλικές ονομασίες που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί για τη Δυτική Οχθη.

«Εκείνοι που απήγαγαν τους νέους μας ήταν μέλη της Χαμάς -της ίδιας Χαμάς με την οποία ο Αμπού Μάζεν (ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς) σύναψε συμφωνία για κυβέρνηση ενότητας κι αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις».

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή τους, ενώ δεν υπήρξε και άμεση απάντηση της Χαμάς στις κατηγορίες του Νετανιάχου.

Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, στρατηγός Αντνάν αλ Ντάμιρι, χαρακτήρισε παράλογες τις κατηγορίες καθώς η Παλαιστινιακή Αρχή «δεν διαθέτει καμία εξουσία» στην περιοχή του Γκους Ετζιόν που βρίσκεται στη ζώνη C, ο οποίος είναι υπό τον πλήρη έλεγχο, πολιτικό και στρατιωτικό, του Ισραήλ.

Παρ' όλ' αυτά, σύμφωνα με έναν άλλο Παλαιστίνιο αξιωματούχο, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αρχής «συνεργάζονται» με τις ισραηλινές υπηρεσίες «για να συγκεντρώσουν πληροφορίες» για την εξαφάνιση των τριών Ισραηλινών.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Παλαιστίνη
Απαγωγές/Αιχμαλωσία
Ισραήλ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ιράκ
«Δεν υποχωρούμε, ανασυντασσόμαστε»
Βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές ο συριακός στρατός
Μπλερ: Καλά κάναμε και ανατρέψαμε τον Σαντάμ
Ισραήλ
Εκαναν οτοστόπ στη Δυτική Οχθη και τους απήγαγαν
Αφγανιστάν
227 νεκροί από επιθέσεις στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο Αφγανιστάν
Τουρκία
Κούρδοι, αλεβίδες και τζιχαντιστές, οι πονοκέφαλοι του Ερντογάν
Ουκρανία
«Για το καλό της ειρήνης θα τους πολεμήσουμε»
Ματιές στον κόσμο
Πιο ενεργό στρατιωτικό ρόλο θέλει για τη Γερμανία ο πρόεδρός της
Ομαδικός βιασμός, οργανωμένος από τον εν διαστάσει σύζυγο
Σχολείο στα διαφιλονικούμενα νησιά Παρασέλ θα χτίσει η Κίνα
Η Ιατρική πληρώνει τις συνέπειες της έλλειψης εμπιστοσύνης
Νέα τραγωδία στις λιβυκές ακτές
«Να παραμείνουμε ασφαλές καταφύγιο για τους κατατρεγμένους»