Έντυπη Έκδοση

227 νεκροί από επιθέσεις στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 227 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 33 πολίτες, σκοτώθηκαν κατά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν το Σάββατο, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας. «Δεκαοκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες και 74 τραυματίστηκαν. Επίσης 63 πολίτες τραυματίστηκαν σε διαφορετικά σημεία της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ζαχίρ Ατζίμι.

Αιματηρός και ο δεύτερος γύρος των εκλογών στο Αφγανιστάν Αιματηρός και ο δεύτερος γύρος των εκλογών στο Αφγανιστάν Στον αριθμό των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους συμπεριλαμβάνονται και έντεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μέλη της εκλογικής επιτροπής, που σκοτώθηκαν το Σάββατο, όταν μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο έπληξε το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνήτης της βόρειας επαρχίας Σαμανγκάν.

Η έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ, αφού έκλεισαν οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, από τις οποίες θα αναδειχθεί ο διάδοχος του Χαμίντ Καρζάι.

Ταλιμπάν έκοψαν επίσης τα σημαδεμένα με μελάνι δάχτυλα 11 ψηφοφόρων για να τους τιμωρήσουν που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία (οι ψηφοφόροι βουτούν το δάχτυλό τους σε μελάνι για να αποφευχθεί να ψηφίσουν δεύτερη φορά).

Παρά την αιματοχυσία, εκατομμύρια Αφγανοί προσήλθαν στις κάλπες και σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή οι ψηφοφόροι ήταν περισσότεροι από 7 εκατομμύρια, αριθμός ανάλογος με αυτόν που συμμετείχε στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Παρατηρητές και άλλοι αξιωματούχοι στην Καμπούλ ανησυχούν ότι, αν η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων είναι μικρή, εξαιτίας των προβλημάτων στη διεξαγωγή των εκλογών και των φόβων για νοθεία, θα είναι δύσκολο ο δεύτερος να αποδεχθεί την ήττα του. Τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 2 Ιουλίου.

(Πηγές: ΑΠΕ, Afp)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Αφγανιστάν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Ιράκ
«Δεν υποχωρούμε, ανασυντασσόμαστε»
Βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές ο συριακός στρατός
Μπλερ: Καλά κάναμε και ανατρέψαμε τον Σαντάμ
Ισραήλ
Εκαναν οτοστόπ στη Δυτική Οχθη και τους απήγαγαν
Αφγανιστάν
227 νεκροί από επιθέσεις στο δεύτερο γύρο των εκλογών στο Αφγανιστάν
Τουρκία
Κούρδοι, αλεβίδες και τζιχαντιστές, οι πονοκέφαλοι του Ερντογάν
Ουκρανία
«Για το καλό της ειρήνης θα τους πολεμήσουμε»
Ματιές στον κόσμο
Πιο ενεργό στρατιωτικό ρόλο θέλει για τη Γερμανία ο πρόεδρός της
Ομαδικός βιασμός, οργανωμένος από τον εν διαστάσει σύζυγο
Σχολείο στα διαφιλονικούμενα νησιά Παρασέλ θα χτίσει η Κίνα
Η Ιατρική πληρώνει τις συνέπειες της έλλειψης εμπιστοσύνης
Νέα τραγωδία στις λιβυκές ακτές
«Να παραμείνουμε ασφαλές καταφύγιο για τους κατατρεγμένους»