Έντυπη Έκδοση

ΙΔΡΥΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ «ΜΟΙΡΑΖΕΙ» ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Η Χρυσή Αυγή υπόσχεται καράβια!

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος η βία που ξετυλίγεται την τελευταία πενταετία ξυπνά εφιάλτες. Οι χρυσαυγίτες, αφού μοίρασαν τρόφιμα, χτύπησαν και τραυμάτισαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τελικά κατάφεραν να πατήσουν πόδι, συγκροτώντας σωματείο στη Ζώνη Περάματος, η οποία παραδοσιακά πρόσκειται συνδικαλιστικά στο ΠΑΜΕ.

Οι χρυσαυγίτες «πατάνε» στη μεγάλη ανεργία στο Πέραμα Οι χρυσαυγίτες «πατάνε» στη μεγάλη ανεργία στο Πέραμα Η ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη την τελευταία πενταετία άγγιξε το 90%. Με τις «πλάτες» ορισμένων εργοδοτών της Ζώνης, μέλη της Χρυσής Αυγής υποσχέθηκαν δουλειές. Ομως, ο πρώτος εργοδότης που πρωτοστάτησε στη συγκρότηση του σωματείου τους, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, έπειτα από παρέμβαση της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας, για μη τήρηση μέτρων ασφάλειας.

Πρόκειται για το «Σωματείο Ελλήνων Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Πειραιώς, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Νίκαιας και Νήσων» το οποίο ιδρύθηκε, μετά την κατάθεση του καταστατικού του, στο Πρωτοδικείο και κατόπιν ορίστηκε επταμελής διοίκηση, με τη σφραγίδα «Ελληνική Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Αγιος Νικόλαος». Πρόσφατα, έκαναν παρέμβαση ζητώντας γραφεία στο κτήριο του ΟΛΠ ενώ ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά επιφυλάχθηκε να απαντήσει σχετικά με τη στέγασή τους, σε χώρο του ΟΛΠ, στο Πέραμα. Για την ίδρυση του συγκεκριμένου σωματείου πρωτοστάτησε ένα μέρος της εργοδοσίας, της Ζώνης, διευκρινίζει ο Γιώργος Αλεβιζόπουλος, ηλεκτροσυγκολλητής στη Ζώνη, υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου.

Η ανεργία στη Ζώνη συνεχίζεται, για πέμπτη χρονιά και αγγίζει ποσοστά της τάξης του 90%, λέει ο ίδιος και αναφέρεται στη «δεδομένη αδιαφορία της πολιτείας και την παρέμβαση μέρους των εργοδοτών» που οδήγησαν στη συγκρότηση του συγκεκριμένου σωματείου. Θυμίζουμε ότι η Ζώνη Περάματος συνδικαλιστικά καλύπτεται από το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, του οποίου η διοίκηση πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, από την ίδρυσή του, τη δεκαετία του '80.

Το σωματείο του ΠΑΜΕ δεν κατάφερε να καλύψει όλους τους εργαζομένους, όταν τα ποσοστά της ανεργίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη παγιώθηκαν. Ετσι, το σωματείο της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε για τα προβλήματα της Ζώνης και την ανεργία το Συνδικάτο Μετάλλου και το ΠΑΜΕ και υποσχέθηκε ότι θα φέρει δουλειές (καράβια). Το αποτέλεσμα είναι ένα μικρό ποσοστό εργαζομένων να πεισθεί και να στραφεί με το μέρος τους.

Ετσι όμως εμφανίστηκαν τα πρώτα δείγματα από την πλευρά των εργοδοτών καθώς και οι λόγοι που στήριξαν τη δημιουργία του σωματείου της Χρυσής Αυγής. Την περασμένη Τετάρτη, ύστερα από έλεγχο της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας -την οποία εργοδότες και χρυσαυγίτες δηλώνουν ότι θα καταργήσουν- βρήκαν τους εργαζομένους σε χώρους εργασίας χωρίς την αναγκαία άδεια από χημικό (gas free) για να χρησιμοποιήσουν φλόγα. Λόγω έλλειψης τήρησης των προδιαγραφών ασφάλειας, η αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο των μέτρων ασφάλειας ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή για τη σύλληψη του εργοδότη -ένας από τους εργοδότες που πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση του σωματείου της Χ.Α.- που πέρασε την Τετάρτη από την αυτόφωρη διαδικασία.

«Το συνδικάτο της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει την εργασία στη Ζώνη χωρίς την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και αρκετοί εργοδότες», τονίζει ο Γ. Αλεβιζόπουλος, προσθέτοντας ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται η ενότητα των μεταλλεργατών κι όχι η κομματική ενότητα, με στόχο να ξεπεραστούν τα προβλήματα των μεταλλεργατών».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Λιμάνια και Ναυπηγεία
Χρυσή Αυγή
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Χρυσή Αυγή
Η Χρυσή Αυγή υπόσχεται καράβια!
ΑΠΘ
Πρύτανης ΑΠΘ ο Περικλής Μήτκας
ΤΑΙΠΕΔ
Νομικό οπλοστάσιο κατά του ΤΑΙΠΕΔ
Αντιφασιστική Δράση
Απάντηση αντιφασιστών
Μετανάστες
Στον Βόλο 41 μετανάστες
Πακιστανός σε κατάσταση αμόκ έσπειρε το θάνατο
Εκπαίδευση
Νέο Λύκειο με ψίχουλα
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Και ολίγη Λαγκάρντ στο φορτίο της ηρωίνης
Πυρκαγιές
Στη Σιθωνία η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πέντε ασθενοφόρα για ολόκληρη την Ηλεία
ΥΠΕΘΑ
Εκλεβαν κηροζίνη από αεροπλάνα
Ανθρώπινα
Ποντιακό αντάμωμα στο Λεβερκούζεν
60 χρόνια μετά
Ποντιακή ταυτότητα
Εργασία & Ασφάλιση
Εως 30 Ιουνίου οι αιτήσεις
Ψαλίδι 5,2% στο επικουρικό του ΕΤΕΑ
Οι εργοδότες αισιοδοξούν...
Δέκα χρόνια ζωής απομένουν στο ΤΣΜΕΔΕ
Βραβεία Επιχειρηματικότητας
215 οκταμηνίτες στο Δήμο Πειραιά
Ευρωπαϊκή Πίστη: αύξηση κερδών
ΤΙΤΑΝ: 50 για πρακτική
Νέοι οικονομολόγοι για Μαγνησία, Τρίκαλα
Πότε παίρνω σύνταξη
Ασφαλιστικά ταμεία
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται χιλιάδες γυναίκες
Άλλες ειδήσεις
Συνεργασία Anytime-Shell