Έντυπη Έκδοση

Ξεσηκωμός κατοίκων για αιολικό πάρκο

Ενταση επικρατεί το τελευταίο διήμερο στο χωριό Σπίνα Χανίων, με αφορμή τη δημιουργία αιολικού πάρκου από την εταιρεία «Αιολική Μουσούρων». Πολίτες διαμαρτύρονται ότι καταπατώνται οι περιουσίες τους και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμοιυ που οδηγεί στη συγκεκριμένη έκταση.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται ότι καταπατώνται οι περιουσίες τους Οι πολίτες διαμαρτύρονται ότι καταπατώνται οι περιουσίες τους Προχθές, μαζί με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καντάνου απέτρεψαν την προγραμματισμένη έναρξη των εργασιών πραγματοποιώντας συγκέντρωση σε σημείο του δρόμου. Στελέχη της εταιρείας έφτασαν συνοδευόμενα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ λίγο αργότερα υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Καντάνου Ευτ. Δασκαλάκη για το κλείσιμο δρόμου.

Μήνυση κατά της εταιρείας «για τις παράτυπες και διάτρητες νομικά ενέργειες» υπέβαλαν και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Σπίνας, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα, οι οποίοι, παράλληλα, με χθεσινή ανακοίνωσή τους, απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα στη χανιώτικη κοινωνία για συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης που διοργανώνουν την Κυριακή 19 Ιουλίου από τις 9 το πρωί έως το βράδυ, στον «Αναβο», που βρίσκεται στη διασταύρωση - αρχή του παλαιού επαρχιακού δρόμου προς το φαράγγι Καντάνου.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι καταπατάται η περιουσία τους και ότι εκκρεμεί η εξέταση δύο προσφυγών για την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν -όσο χρειαστεί- τον αγώνα τους για να υπερασπιστούν τις ιδιοκτησίες τους.

Ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε άγνοια για τις προσφυγές στο ΣτΕ και υποστήριξε ότι η εταιρεία διαθέτει όλες τις άδειες που απαιτούνται από τον νόμο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Νέα γρίπη
Εμβόλιο για όλους
Τριτοβάθμια εκπαίδευση
Πυρ για σκοπιμότητα, προχειρότητα σε ΑΕΙ, ΤΕΙ
«Λουκέτο σε 41 τμήματα των ΤΕΙ, ο σκοπός της κυβέρνησης»
Πραξικόπημα 15ης Ιουλίου 1974
«Η πολιτική των ΗΠΑ εκλήφθηκε ως πράσινο φως στα σχέδια Ιωαννίδη»
«Συμπόσιο της Σύμης»
Στόχος 1ος: πράσινη ανάπτυξη
Απόρρητο επικοινωνιών
Διαφωνία ΑΔΑΕ για την άρση απορρήτου
Δασικές πυρκαγιές
700 στρέμματα έκαψε η φωτιά στη Σιθωνία
Διατροφή
Οι Ελληνες μαγειρεύουν με τις συνταγές της γιαγιάς
Ποδήλατο
Καμία πόλη μας στην ευρωχάρτα ποδηλάτων
ΧΥΤΑ Γραμματικού
Γραμματικό: πυρά για τον ΧΥΤΑ
Χανιά
Ξεσηκωμός κατοίκων για αιολικό πάρκο